Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dušené vepřové v zelí

Hodnocení receptu je 4,7 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

dzungila

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 716 kJ /
1 605 kcal
Bílkoviny218,92 g
Tuky44,67 g
Vláknina42,80 g
Cholesterol 650 mg
Sodík 682 mg
Sůl1,00 g
Sacharidy65,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso pokrájené na větší kostky opékáme na rozpáleném oleji. Osolíme, okmínujeme a opékáme ze všech stran až je maso pěkně zlaté. Pak ho podlijeme troškou vody a dusíme. Krok 2: Mezitím nakrájíme zelí, přidáme na plátky nakrájený česnek, pepř, kmín, trochu posolíme a dáme do hrnce s trochou vody. Krok 3: Když je maso asi do půlky hotové, vložíme ho do zelí i s výpekem a dále dusíme. Podle potřeby dolijeme vodu. Uděláme cibulovou jíšku a necháme vychladnout. Krok 4: Když je maso měkké, zavaříme jíškou a necháme ho chvilku povařit. Nakonec přimícháme zakysanou smetanu. Kdo chce, může zakápnout trošku octem.

Zveřejněno 13. 3. 2009

Poznámka autorky dzungila

Podáváme s vařenými brambory.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dušené vepřové v zelí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/73v8

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dušené vepřové v zelí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/73v8

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Vybtala jsem si dneska tento recept a moc nám to chutnalo.Jen maso jsem použila mleté a do zelí jsem přidala jeden brambor.

Ivčo, díky za pochvalu i za přidané foto.;-):-K Vlastně jsi mi tento recept také připomněla, už dááávno jsem tuhle dobrotu nevařila.:-O A věřím, že těstovinky místo brambor vůbec není špatná volba!:-p:yes:

Výborné:yes::-* Akorát jsem podávala s těstovinami a měla jsem asi 2 cm anglické, tak jsem to tam přidala.Zelíčko se mi trošku rozvařilo, ale to nebylo na závadu. S těmi těstovinami se to krásně spojilo;-) Děkuji za recept a posílám bodík, fotku:yes::-K+1

Dnes jsem dělala zelí stejným zbůsobem, takže místo receptu přidám jen foto;-) Zelí jsem vařila samostatně bez masa, zakysané smetany jsem dala jen 2 lžíce. Jinak postup byl stejný. Dávám bodíka.:yes:

Andrejko, dneska se mi plecko dusilo v hrnci a já šla hledat inspiraci co s ním dál a narazila jsem na tvůj recept se zelím, já měla zbytek kysaného, tak jsem ho proparala a zbytek jsem už udělala podle tvého návodu, jo přisypala jsem trošku papriky pro barvičku, byl to skvělý oběd, přidám fotku a dám bodíka:-):yes:

Bibi, to jsem ráda, že vám chutnalo! Foťák už funguje, ale já jsem zavalená receptama odtud, takže se na vlastní jaksi nedostává...:-( Fotky prima a díky za pochvalu!;-)

dzungilo, moc jsme si k obědu pochutnali:-pfoťák už od března určitě v opravě nemáš, tak tam máš přidané fotky, ale bodík, ten ti teda za to pochutnáníčko dávám v každém případě:yes:

Nebyla, foťák v opravě...:-// Chutná to moc dobře, ale vypadá to, jako když už to někdo jednou požil... :-D:-D

a fotka by nebyla??:-((

Tématické fráze:
vepřové na zelí, vepřové v zelí, dusene modre zeli, modre zeli, dušené zelí, dusene veprove, vepřové se zelím, recept na dušene modre zeli, vepřová plec na zelí, dusene veprove v zeli, vepřové dušené v zelí, modré zelí recept, vepřové zelí, vepřové a zelí, vepřové dušené, vepřové na zelí recept, modré zeli recepty, dušené zelí recept, vepřové plecko na zelí, vepřové maso na zelí

Suroviny:
plecko vepřové, zelí bílé hlávkové, cibule, smetana zakysaná, česnek, kmín celý, cibule, mouka hladká, sůl, pepř

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu