Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Olomoucké ravioli

Hodnocení receptu je 4,3 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

toprecepty.cz toprecepty.cz

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 376 kJ /
1 524 kcal
Bílkoviny113,41 g
Tuky41,49 g
Vláknina16,20 g
Cholesterol 597 mg
Sodík 4,63 g
Sůl11,29 g
Sacharidy167,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z mouky, vajec a soli vypracujeme tužší nudlové těsto, z něj vytvoříme malé taštičky naplněné kouskem tvarůžků a okraje pevně stiskneme.
Necháme v chladu odpočinout do druhého dne, potom je ve slané vodě uvaříme do měkka. Krok 2: Zatímco se ravioli vaří, připravíme si omáčku:
Na oleji osmahneme cibulku, přidáme hříbky, osolíme, okmínujeme, opepříme a podusíme.
Když jsou houby měkké, přilijeme smetanu, ve které jsme rozmíchali lžičku mouky, a za stálého míchání chvilku povaříme.

Hotové ravioli rozdělíme na talíře a přelijeme omáčkou.

Zveřejněno 18. 2. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Olomoucké ravioli

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0XV

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Olomoucké ravioli

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0XV

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Když jsem se pustila do těchto raviol, myslela jsem, že to nebude nic moc, ale opak byl pravdou:yes: je to pikantní jídlo a spolu s houbovkou to má zvláštní kořeněnou chuť, :yes::yes: +

Tématické fráze:
ravioli, sirečky, recepty těstoviny, sireček, olomoucké těsto, ravioli recept, pomazánka z olomouckých tvarůžků prostřeno, recepty na suschi, pomazánka ze sirečků, babicovy dobroty tvarůžky, taštičky z nudlového těsta, recept na ravioli, olomoucké tvarůžky, recept na sirecky, pomazánky recepty olomoucké sirečky, tvaruzky babicovy dobroty, plněné taštičky z nudlového těsta, recepty ravioli, recept ravioli, mleté maso s tvarůžkami

Suroviny:
sýr tvarůžky kulaté, mouka polohrubá, vejce, houby, smetana, cibule, olej, sůl, pepř, kmín celý

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu