Suroviny
Porce: 4-6
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 485 kJ / 116 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 5,45 g |
Tuky | 8,00 g |
Vláknina | 0,18 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 1,35 g |
Sůl | 3,64 g |
Sacharidy | 5,45 g |
Postup přípravy
majonézu smícháme se lžičkou curry,zakapnem citronem, špetku bílého pepře. Krok 3: Česneková omáčka:
majonézu smícháme s lisovaným česnekem, mírně osolíme, pepř a necháme aspoň hodinu uležet v ledničce. Krok 4: Coctail omáčka:
majonézu smícháme s kečupem, zakapnem citronem, špetku bílého pepře. Krok 5: Křenová omáčka: majonézu smícháme s nastrouhaným křenem, kapku citronu, necháme hodinu uležet v ledničce. Krok 6: Pepřová omáčka:
majonézu smícháme s celým nakládaným pepřem. Krok 7: Bylinková omáčka: majonézu smícháme se sušenýma (nebo pokud máme i čerstvě) bylinkama, kapka citronu, špetka pepře. Krok 8: Majonézu můžeme nahradit plnotučným tvarohem a Creme fraiche. Další omáčky dle fantazie a chutě :-). Krok 9: Maso se napichuje na dlouhé vidličky speciálně určené na masové fondue. Pozor, nejsou to stejně vidličky jako na syrové fondue. Masové mají ještě na vnitřní straně zoubek, aby maso nesjelo do kotlíku. Krok 10: Maso se nechá podle velikosti asi tak 3-5 minut povařit v kotlíku, na talíř si každý nachystá rýži, zeleninu, omáčky a potom se pomalu baští a povídá.. maso se na vidličce dá proložit žampionama, je to potom takové šťavnatější. A nebo se dají taky žampiony naházet do bujónu a pak jednotlivé vylovit.
Zveřejněno 24. 12. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Fondue chinoise
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZWrQ
Moje poznámka
Fondue chinoise
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZWrQ
Nejnovější recepty
Cuketové sushi
Přidáno před 5 hodinami
Panenka v kopru
Přidáno před 6 hodinami
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno před 15 hodinami
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno 15. 6. 2025 17:48
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno 15. 6. 2025 17:17
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno 15. 6. 2025 17:10
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jihočeský kynutý koláč
Evculina84 před 1 hodinou
Špenátová polévka
brtna před 3 hodinami
Fazolkové lusky na smetaně
ZuzkaBob před 3 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Anna.Milkova před 4 hodinami
Nadýchané a měkoučké loupáky
Zu.bart před 4 hodinami
Kulajda z cukety
Romana20 před 4 hodinami
Jahodový koktejl s mátou
MarcelaPa před 5 hodinami
Obrácené vepřové řízky z trouby
wimra před 6 hodinami
Bublanina z majonézy
Sarka13 před 7 hodinami
Tvarohové muffiny
Sefiragold před 7 hodinami
Tématické fráze:
fondue recepty,
recepty na fondue,
fondue,
masové fondue recepty,
pomalý hrnec recepty,
recept na fondue,
fondue recept,
recepty fondue,
fondue recepty na maso,
masové fondue,
maso na fondue,
sýrové fondue originální recept,
masové fondue recept,
recepty pomalý hrnec,
fondue na maso,
jak fondovat,
recepty pro pomalý hrnec,
recept fondue,
recept na masové fondue,
pomalý hrnec
Suroviny:
maso hovězí,
prsa kuřecí,
maso pštrosí,
maso krůtí,
rýže,
směs zeleninová mražená,
bujón,
majonéza,
kečup sladký,
koření kari,
sušená bazalka,
koření oregáno,
petrželka sušená,
pepř zelený sterilovaný,
sůl,
pepř bílý,
citron,
žampióny,
křen
Komentáře (14)
Jen by mne zajímalo, je kategorie Pomalý hrnec, tady pro to vhodná? nebylo by lepší Ostatní?
Indulino,to se u fondue dělá,čím víc omáček tím lepší.
jinak mňamka