Čert
Nejen doma, ale i na některých školách se pečení čertů v předvánoční době stalo tradicí. Při ní se děti motivují k ruční práci, kde mohou uplatnit svou kreativitu. Vytváření čertů z kynutého těsta dle tradiční receptury děti nesmírně baví.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 19 180 kJ / 4 584 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 114,02 g |
Tuky | 105,12 g |
Vláknina | 32,85 g |
Cholesterol | 748 mg |
Sodík | 624 mg |
Sůl | 1,42 g |
Sacharidy | 779,07 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 2. 12. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Čert
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/D1E6
Moje poznámka
Čert
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/D1E6
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Plněné papriky podle Jana Punčocháře
Přidáno před 6 hodinami
Okurková limonáda
Přidáno před 7 hodinami
Treska v zeleninovém lůžku
Přidáno před 23 hodinami
Višnová pikantní omáčka k masu
Přidáno 24. 7. 2025 18:15:02
Sendvič „Vegetariánská bomba“
Přidáno 24. 7. 2025 16:04:57
Ciabatta bez hnětení
Přidáno 24. 7. 2025 14:59:44
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Plovdivské maso
poirotka před 18 minutami
Nejlepší bublanina
skapaju před 59 minutami
Pekingská polévka
Rasice před 1 hodinou
Zapečené brambory s masem a se smetanou
paprika1000 před 1 hodinou
Babiččina kulajda
Ivyjg před 1 hodinou
Rychlá meruňková buchta
Listicka129 před 2 hodinami
Cukeťák na plechu
kaci.h@seznam.cz před 2 hodinami
Sýrová omáčka
_martakrizk8_ před 2 hodinami
Plecko ve slaninové omáčce
suneno před 2 hodinami
Fazolkové lusky na smetaně
spruzina před 2 hodinami
Tématické fráze:
certi z kynuteho testa,
čert z kynutého těsta,
čert z těsta,
certi z testa,
čert,
obrázek čerta,
kynutý čert,
kynutí čerti,
jak upéct čerta,
obrázky čerta,
kynutí čertíci,
certi,
těsto na čerty,
obrázky čertů,
obrázky čert a mikuláš,
čert obrázek,
čert a mikuláš obrázky,
čerti obrázky,
postavička čerta,
recept čert
Suroviny:
voda,
cukr,
droždí čerstvé,
máslo,
rozinky,
vejce,
sůl,
mouka hladká,
vejce,
mandle plátkové
Komentáře (37)
Mirčo - jsou krásní.
To sušené droždí mě taky párkrát zradilo (nebo aspoň nevykynulo tak, jak jsem si představovala) a tak používám pouze živé - dobře zabalené vydrží v lednici dlouho a dá se dokonce s úspěchem mrazit.
Zkus příště do nástřihů na očíčka strčit i po rozince
cathleen a gratulujem k verejnemu