Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zmrzlina ze sebrané pěny při vaření džemu

Hodnocení receptu je 4,7 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Hella Hella

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Sebranou pěnu (může být ještě teplá) promícháme s kysanou smetanou, případně přidáme ušlehanou šlehačku (pro větší množství). Nalijeme do vhodné nádobky a uložíme do mrazáku. Krok 2: Je dobré jí alespoň 2x během 2 hodin vidličkou promíchat. Pokud to neuděláme, příliš to nevadí, ale ve zmrzlině se utvoří ostré ledové krystalky, někomu nepříjemné na jazyku. Krok 3: Promíchaná zmrzlina během mražení je pěkně hladká. Před podáváním je dobré jí nechat chvíli při běžné teplotě povolit.

Zveřejněno 4. 8. 2015

Poznámka autorky Hella

Při vaření džemu (jahody, maliny, borůvky, meruňky) nebo ovocné šťávy (malinovky) je nutné neustále sbírat během vaření pěnu, neboť by svým obsahem vzduchu mohla zapříčinit plesnivění uskladněného výrobku. Ta pěna se dá zužitkovat na leccos, tohle je jeden ze způsobů.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zmrzlina ze sebrané pěny při vaření džemu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wlDw

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zmrzlina ze sebrané pěny při vaření džemu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wlDw

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Hella: Opravdu dobrý nápad na využití, zrovna dnes mám trochu odebrané pěny z malinové marmelády. :-K

Dobrý nápad na využití pěny, aby se nezkazila. Jahody už jsou sice pryč, ale budou maliny, meruňky ...

Jak se na ní dívám, hned na ní mám chuť :o) Akorát nevyrábím džem, tak nic, ale skvělé využití něčeho, co by jinak přišlo nazmar :yes:

hosta: už roky ji dávám po vychladnutí do lednice a sníme ji jako první. Třeba na lívancích;-)

Zmrzka je výborný nápad:-)):yes:

:yes::yes:

To mě vůbec nenapadlo, letos už jsem navařila takových marmelád.Teď tady mám lísku meruněk, máme pozdnější,včera je syn načesal. Tak asi vyzkouším zmrzku. Znáš snad ještě jiný způsob využití pěny?:-p:-p:yes::yes:

a já ji vyhazovala:-//:yes::yes:, dobrý nápad - opravdu krásný pohár:-))

Ta vypadá túze lahodně:-p a ten krásný pohárek:yes::yes::yes:

Dobrý nápad :yes:

Tématické fráze:
využití pěny z marmelády, pena pri vareni marmelady, co s pěnou při vaření marmelády, vaření marmelády recepty, jak vyuzit penu pri vareni marmelady, co se sebranou pěnou při vaření štávy, využití pěny z ovoce, sebrana pena z jahod, jak zužitkovat mražené meruňky, vaření z meruněk, jak zužitkovat meruňky, sebraná pěna marmelády, jak vyuzit penu z marmelády, marmeláda z rybízu sebraná pěna, zmrzlina z marmelády recept, sebraná pěna z jahodové marmelady, pena marmelada vyuziti, pěna při vaření v hrnci

Suroviny:
smetana kysaná, šlehačka

Přidat fotografie receptu