Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Bublanina – asi nejznámější moučník, který snad každému připomene dětství. Receptů existuje celá řada, ovšem klasika od našich babiček, olejová bublanina s třešněmi nikdy neomrzí. Přestože se jedná o typický letní moučník, dopřát si ho můžete během celého roku s různým sezónním ovocem.
Suroviny pro 1 plech
plech o rozměrech 40 x 30 cm
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 20 088 kJ / 4 801 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 100,68 g |
Tuky | 201,96 g |
Vláknina | 13,05 g |
Cholesterol | 1,56 g |
Sodík | 785 mg |
Sůl | 2,37 g |
Sacharidy | 638,70 g |
Postup přípravy
Krok 1: Troubu zapneme na 180 °C a plech vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Můžeme také použít jen pečicí papír.
Krok 2: Celá vejce ušleháme s cukrem, vanilkovým cukrem a citronovou kůrou do husté pěny. Tuto práci nesmíme odbýt, čím déle šleháme, tím bude bublanina nadýchanější.
Krok 3: Poté postupně přilijeme olej, mléko a nakonec přisypeme prosátou mouku, promíchanou s kypřicím práškem.
Krok 4: Ovoce lehce poprášíme hladkou moukou.
Krok 5: Těsto nalijeme připravený plech a poklademe ho pomoučeným ovocem.
Krok 6: Vložíme do trouby a pečeme při 180 °C zhruba 30 minut, tento čas je pouze orientační.
Zveřejněno 5. 6. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/GZEr
Moje poznámka
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/GZEr
Nejnovější recepty
Sýrové papriky
Přidáno před 3 hodinami
Zapečené houby se zeleninou
Přidáno před 11 hodinami
Salsiccia s křenem a hořčicemi
Přidáno před 12 hodinami
Kuličky ze salsiccie se špenátovou rýží
Přidáno před 13 hodinami
Lehká cuketová polévka
Přidáno před 13 hodinami
Polévka z rajčat se smetanou
Přidáno 5. 8. 2025 17:17:07
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
dalida před 2 hodinami
Brynzovníky
Jan Nemec před 3 hodinami
Cuketová polévka s kuskusem
TondaJ před 5 hodinami
Cuketa v sýrovém těstíčku - pečená v troubě
olca1983 před 5 hodinami
Zemlbába - žemlovka
capramo před 6 hodinami
Rajská polévka s rýží
Kajkajak před 6 hodinami
Jihočeská kulajda
Martina 2552 před 6 hodinami
Koprové špagety z jedné pánve
cismondan.p@gmail.com před 7 hodinami
Bílá zelňačka s koprem
lukyvesely18@seznam.cz před 7 hodinami
Mleté maso s cizrnou
Kessie před 7 hodinami
Tématické fráze:
bublanina s ovocem,
bublanina,
recept na bublaninu,
bublanina recept,
recept na bublaninu s ovocem,
vynikající bublanina,
recept bublanina s ovocem,
výborná bublanina s ovocem,
recept na nadýchanou bublaninu,
vyborna bublanina,
recept bublanina,
nejlepší bublanina s ovocem,
nejlepší bublanina,
bublanina babica,
bublanina na plech,
jahodova bublanina,
dobrá bublanina,
jednoducha bublanina s ovocem,
bublanina recepty,
piškotová bublanina
Suroviny:
cukr krupice,
vejce,
olej,
mléko,
mouka polohrubá,
cukr vanilkový,
kůra citronová,
kypřící prášek do pečiva,
ovoce,
mouka hladká,
tuk,
mouka hrubá
Komentáře (350)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 3,0
Jen nevim, proč mi nejde hodnotit
5*
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Jednoduchá a rychlá bublanina pro remosku
Recept ještě nebyl hodnocen 4,8Tisíceré díky!!!!
Dnes to není jako kdysi, když měli všichni jeden model pečicí trouby.
Myslím, že by velikost plechu, potažmo formy, měla být nedílnou součástí receptu.
Jen postrádám informaci o tom, na jak velký plech (rozměry) se množství ze 6 vajec hodí; případně na jak velkou dortovou formu (průměr) se hodí množství ze 4 vajec.
PS: zkoušela jsem i na korpus k dortu a naprostá paráda!
Prášek do pečiva je u mnoha receptů naprosto zbytečný - a u bublanin také....
Včéééra s višněmi...
50% ph. mouky jsem nahradil hladkou...
Subjektivně se mi bublanina jevila lepší
No, aspoň o 50%
Ale třeba to nebylo moukou, leč řáckou špetkou soli navíc, že
Dopisuji druhý den : dělala jsem na zkoušku z poloviční dávky a to byla hloupost,nezbyl ani kousek a já budu muset snídat chleba se sýrem
Ta dávka zde uvedená je na klasický plech (30 kousků); rozpeču při 175°C a dopékám při 150°C, celkem 25´ (nebo na špejli)
Dnes jsem pekl s marhulama
Mražený černý rybíz dávám již leta do koláčů, muffin i do ovocných knedlíků, "nerozblemcne se" a každý si myslí, že to jsou borůvky). Bublanina byla naprosto skvělá, mechová, dostatečně vysoká a hlavně rychle vyrobená! Stačili jsem jen ochutnat a dcera nám ji zabavila a tak se skoro celý plech poveze večer do Vídně. Děkujeme za úžasný recept!
vyzkoušela jsem už mnoho receptu na bublaninu,
ale Váš je ze všech NEJ NEJ.
Doporučuji všem.Martina
Jen tedy na tu dortovou formu bohatě stačí ze 3 vajec, tedy poloviční dávky a stejně je vysoká :) Bodík letí.
Ty vajicka s cukrem jsem slehala asi 10 minut / naprosto krasna a nadychana - konecne bublanina jakou jsem hledala. DIky moc za recept!!
Zahrála jsem si s barvičkama a udělala sem jednu vodnickou
přikládám foto...
Peta: Nevím jaký cukr dává autorka receptu, ale já dělala z krupice a povedlo se.
Příště přidám fotku, teď jsem to nestihla.
Jen příště dám možná o trošku méně cukru
3koda jen, že nám ta bublaninová sezona pomalu končí
Prosím o sdělení rozměru plechu na bublaninu. Děkuji Zdenka