Suroviny
Porce: 4-6 - podle chuti a hladu
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 916 kJ / 936 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 42,35 g |
Tuky | 61,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 208 mg |
Sodík | 866 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 54,40 g |
Postup přípravy
Krok 1: Čerstvé houby opláchneme a nakrájíme na drobnější kousky.
Krok 2: Zalijeme vodou,osolíme, přidáme kmín a vaříme houby doměkka.
Krok 3: Mezitím si v rendlíčku rozmícháme hladkou mouku s podmáslím a zakysanou smetanou.
Krok 4: Než vlijeme směs do vařících se hub, přidáme do ní 2-3 sběračky horkého houbového vývaru, aby byla mírně teplá.
Krok 5: Zamezíme tak sražení polévky.
Krok 6: Poté vlijeme pomalu k houbám za stálého míchání metlou.
Krok 7: Povaříme, odstavíme, přidáme máslo a po jeho rozpuštění podáváme. Dobrou chuť!
Zveřejněno 13. 7. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Podmáslová polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ojkA
Moje poznámka
Podmáslová polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ojkA
Nejnovější recepty
Maminčina bažantí stehna
Přidáno před 2 hodinami
Květákové kari s fazolkami edamame
Přidáno před 2 hodinami
Uzená kuřecí stehna s baby špenátem
Přidáno před 9 hodinami
Chuťovky z listového těsta
Přidáno před 11 hodinami
Těstoviny s treskou a pepřem
Přidáno před 19 hodinami
Vepřová plec se špenátem
Přidáno 19. 10. 2025 15:32:36
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Závin tažený jablečný
Majkaa před 47 minutami
Hlíva ústřičná jako "minutka"
KrisZaezemi před 1 hodinou
Domácí kmínový chleba
KristulaT před 2 hodinami
Babiččiny blbouny
KristulaT před 2 hodinami
Kynuté buchty, plněné marmeládou
Renata1101 před 2 hodinami
Španělské ptáčky
Jan@Novy před 2 hodinami
Domácí šunka z králičího masa
Romanesku před 3 hodinami
Kuře na paprice
Kajkajak před 3 hodinami
Tažený štrúdl
Majkaa před 3 hodinami
Pomazánka ala krab (krabí tyčinky)
Nippon před 3 hodinami
Tématické fráze:
polévka z podmáslí,
kulajda s houbami recept,
podmáslová polévka s houbami,
kulajda s podmáslím,
podmaslova polivka,
podmaslovka,
polévka z podmáslí s houbami,
recept na podmáslovou polévku,
babiccina podmaslovka,
polévka z podmáslí s houbama,
kulajda z podmáslí,
podmaslova babovka,
jak uvařit podmaslovou polevku,
bublanina z acida,
houbová polévka spodmáslím,
houbová polévka s podmáslím,
polévka z acida,
polévka z podmáslí s houby,
podmáslová,
podmáslovka polévka recepty
Suroviny:
houby čerstvé,
podmáslí,
smetana zakysaná,
voda,
mouka polohrubá,
kmín celý,
sůl,
máslo
Komentáře (5)