Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 16 304 kJ / 3 897 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 69,54 g |
Tuky | 177,73 g |
Vláknina | 15,00 g |
Cholesterol | 653 mg |
Sodík | 148 mg |
Sůl | 0,35 g |
Sacharidy | 497,29 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z první skupiny surovin necháme vzejít kvásek; než bude dobře vykynutý pracujeme na dalším.
Krok 2: Moučkový cukr a žloutky ušleháme do pěny a pomalu - po kapkách přidáváme olej, aby se emulze nesrazila a vše společně dobře utřeme.
Krok 3: K této směsi přidáme vykynutý kvásek a třetí skupinu surovin.
Krok 4: Vypracujeme hladké, nelepivé, puchýřky vytvářející těsto. Pak necháme kynout. Můžeme znovu přemíchat - přetužit.
Krok 5: Po dokynutí (jakmile těsto zdvojnásobí svůj objem)následuje tvarování a plnění (podle toho, co chceme, aby z toho bylo).
Krok 6: Výrobky necháme na plechu, popř. v domácí pekárně znovu nakynout, potřeme rozpuštěným máslem a upečeme do zlatova. Pocukrujeme a papáme.
Zveřejněno 14. 2. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Koláčovo-vánočkové těsto
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VA1z
Moje poznámka
Koláčovo-vánočkové těsto
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VA1z
Nejnovější recepty
Pohanková kaše s tofu
Přidáno před 8 hodinami
Kakaová pěna s tvarohem
Přidáno před 11 hodinami
Vanilkový máslový korpus
Přidáno před 13 hodinami
Květákové karbanátky s mozzarellou
Přidáno před 15 hodinami
Hokaido krémová polévka s kokosovým mlékem
Přidáno před 18 hodinami
Bramborové taštičky se švestkovými povidly
Přidáno 20. 10. 2025 20:08:03
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nejlepší vyprošťovací česnečka
Vanous.lukas před 6 hodinami
Kuřecí polévka
Kajkajak před 8 hodinami
Karlovarský knedlík
Kajkajak před 8 hodinami
Kokosová sváteční bábovka
irenaM před 8 hodinami
Linecké těsto z cukrářského učiliště" pro začátečníky"
Marketa75 před 9 hodinami
Debrecínská hrachová polévka
Mirrika před 9 hodinami
Extra jablkový koláč
Eva_H před 9 hodinami
Rajská omáčka (jednoduchá a rychlá)
VeronikaRob před 9 hodinami
Vločkový nákyp s jablky neboli jablkový vločkovec
Masulka1967 před 11 hodinami
Kanellbular - skořicové šneky
FranTisket před 12 hodinami
Tématické fráze:
vánočkový věnec,
litá vánočka,
honzovy buchty recept,
čerti z vánočkového těsta,
vánočková forma,
čert z vánočkového těsta,
věnec z vánočkového těsta,
vanočkové těsto z pekarny,
vánočkové těsto v domácí pekárně,
vánočkový čert,
vanočkove těsto z domaci pekarny,
vánočková buchta,
vanockove testo do pekarny,
honzovy buchty z domácí pekárny,
domaci pekarna-honzovy buchty,
vánočkové těsto do domácí pekárny,
výrobky z vánočkového těsta,
litá vánočka do formy,
z vánočkového těsta,
recept na vánočkové knedle
Suroviny:
mléko,
droždí,
cukr,
cukr moučkový,
žloutek,
olej,
mouka polohrubá,
cukr vanilkový,
sůl,
kůra citronová
Komentáře (14)
Manželka zase pokud dělá těsto klasicky, t.j. ručně, byť za pomocí nějaké mechanizace, tak zase jiné než lisované droždí nepoužívá. Instantní se jí také nějak neosvědčilo.