Postup přípravy
Krok 1: Uzenou plec dáme vařit do osolené vody, po změknutí vytáhneme, nakrájíme na kostičky.
Krok 2: Do vývaru dáme vařit kroupy a brambory.
Krok 3: Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli a přidáme k ná kostky uzeného masa. Orestujeme a přidáme do polévky. Zdobíme pažitkou.
Zveřejněno 18. 8. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rychlá uzená polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3ykQ
Moje poznámka
Rychlá uzená polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3ykQ
Nejnovější recepty
Salát z pečených rajčat
Přidáno před 10 hodinami
Rýžová kaše s jablky
Přidáno před 17 hodinami
Rýže se žampiony, restovanou čerstvou zeleninou a bylinkami
Přidáno před 17 hodinami
Cheesecake podle Míši Landové
Přidáno před 21 hodinami
Burek z rýžového papíru
Přidáno před 22 hodinami
Bazalkové pesto s parmezánem
Přidáno 1. 9. 2025 21:09:47
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Plovdivské maso
Andyzvesnice před 8 hodinami
Pekáček s cuketou
Andyzvesnice před 8 hodinami
Trenčiansky párek s fazolí po domácku
Andyzvesnice před 8 hodinami
Vepřové ragú na víně a zelenině
Andyzvesnice před 8 hodinami
Houbová omáčka a la kulajda
Andyzvesnice před 8 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
VPetr před 8 hodinami
Svíčková na smetaně
luciehorakova148 před 8 hodinami
Krkovička po farářsku
Olympus před 9 hodinami
Salát z červené řepy, cibule a jogurtu
Eva z HK před 9 hodinami
Nejlepší litý perník
Noumik před 10 hodinami
Tématické fráze:
kalná polévka,
uzená polévka,
jak na kalnou polévku,
aby nebyl vývar kalný,
kalný uzený vývar,
vývar z uzeného masa je kalný,
uzena polevka recept,
uzená polévka recepty,
rychlá polévka,
polevka z uzeneho,
kdyz je kalny vyvar,
kalná uzená polévka,
polevka z uzene plece,
aby vývar nebyl kalný,
uzená polévka z plece,
kdyz je vyvar kalný,
hovězí vývar aby nebyl kalný,
rychlé polévky,
bílá uzená polévka,
recept uzená polévka
Suroviny:
plec uzená,
brambory,
sůl,
kroupy,
cibule,
olej,
pažitka
Komentáře (6)
Děkuji moc za radu
Doporučuji do vody k masu přidat kořenovou zeleninu (mrkev, petržel, pak celou cibuli a koření = celý pepř a nové koření (jako když vaříme hovězí polévku).
Aby uzený vývar nebyl kalný, tak kroupy zásadně vařím zvlášť (v dostatečném množství vody).
Po uvaření kroupy ještě propláchnu studenou vodou a až pak je přidám do hotového uzeného vývaru.
Nakonec přidám na kostičky nakrájené brambory, které taky vařím zvlášť v osolené vodě.
Vše ostatní podle uvedeného receptu, kterému posílám bodíka.