Postup přípravy
Krok 1: Uzenou plec dáme vařit do osolené vody, po změknutí vytáhneme, nakrájíme na kostičky.
Krok 2: Do vývaru dáme vařit kroupy a brambory.
Krok 3: Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli a přidáme k ná kostky uzeného masa. Orestujeme a přidáme do polévky. Zdobíme pažitkou.
Zveřejněno 18. 8. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rychlá uzená polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3ykQ
Moje poznámka
Rychlá uzená polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3ykQ
Nejnovější recepty
Oříškové oválky
Přidáno před 4 hodinami
Domácí těstoviny s pečeným kuřetem
Přidáno před 6 hodinami
Mandarinková roláda z bílků
Přidáno před 7 hodinami
Tyčinky se sýrem a kmínem
Přidáno před 8 hodinami
Pečená uzená krkovice s bramborovým knedlíkem a kysaným zelí
Přidáno před 8 hodinami
Smažený candát na másle podle Marka Raditsche
Přidáno před 9 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Domácí utopenci
mmmMichal před 1 hodinou
Rychlá rajská omáčka
vladhn před 1 hodinou
Červená polévka s pohankou
Bretik před 2 hodinami
Kokosové cukroví ze strojku
dejvi01 před 4 hodinami
České buchty
abigail.horynova před 4 hodinami
Pomazánka Palivec
Jarda1972 před 4 hodinami
Kynutý čert a Mikuláš (pajtáše)
JanaPav před 4 hodinami
Nejlepší vyprošťovací česnečka
Patoja před 5 hodinami
Marinovaná křidélka z horkovzdušné fritézy
Fijajda před 5 hodinami
Koule v rajdě - dietní a skvělé
Jan Nemec před 8 hodinami
Tématické fráze:
kalná polévka,
uzená polévka,
jak na kalnou polévku,
aby nebyl vývar kalný,
kalný uzený vývar,
vývar z uzeného masa je kalný,
uzena polevka recept,
uzená polévka recepty,
rychlá polévka,
polevka z uzeneho,
kdyz je kalny vyvar,
kalná uzená polévka,
polevka z uzene plece,
aby vývar nebyl kalný,
uzená polévka z plece,
kdyz je vyvar kalný,
hovězí vývar aby nebyl kalný,
rychlé polévky,
bílá uzená polévka,
recept uzená polévka
Suroviny:
plec uzená,
brambory,
sůl,
kroupy,
cibule,
olej,
pažitka
Komentáře (6)
Děkuji moc za radu
Doporučuji do vody k masu přidat kořenovou zeleninu (mrkev, petržel, pak celou cibuli a koření = celý pepř a nové koření (jako když vaříme hovězí polévku).
Aby uzený vývar nebyl kalný, tak kroupy zásadně vařím zvlášť (v dostatečném množství vody).
Po uvaření kroupy ještě propláchnu studenou vodou a až pak je přidám do hotového uzeného vývaru.
Nakonec přidám na kostičky nakrájené brambory, které taky vařím zvlášť v osolené vodě.
Vše ostatní podle uvedeného receptu, kterému posílám bodíka.