Polévka s kuřecími žaludky a skleněnými nudlemi

Lenka Škulinová Kuchařka: Lenka Škulinová

Doba přípravy: 2,5 hodiny 4+ Polévky 0 názorů

Suroviny

Na vývar:
200 g kuřecích žaludků
4 bobkové listy
10 kuliček barevného pepře
2 velké mrkve
1 velká petržel
1/2 celeru
1 cibule
1 česnek
sůl
hrst čerstvého libečku
hrst čerstvého koriandru
hrst petrželové natě
trochu celerové natě
voda
Na polévku:
vývar - scezený
kuřecí žaludky z vývaru
2 mrkve
1 petržel
kousek celeru
sůl
trocha polévkového koření
2 snítky libečku
2 snítky petrželky
skleněné vlasové nudle
případně Maggi na dochucení
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. V hlubokém hrnci dáme vařit nahrubo nakrájenou oškrábanou zeleninu spolu s bobkovými listy, oloupanou cibulí a česnekem, solí a pepřem, necháme chvíli povařit. Poté přidáme umyté žaludky (očistíme je od tuku, pokud na nich nějaký zůstal) a pomalu při mírné teplotě vaříme asi hodinu a půl, během vaření přiléváme vodu, jestli se rychle vyvařuje.

  2. Mezitím namočíme nudle do studené vody, které před přidáním do vývaru nastříháme, aby nebyly příliš dlouhé. Dále připravíme novou zeleninu, teď již přímo na polévku, kterou nakrájíme na drobné kostky.

  3. Po uvaření vývar přelijeme, scedíme a do zcela čirého vývaru dáme novou zeleninu, na půlky nakrájené vařené žaludky, přidáme petržel, libeček, koření a sůl a povaříme, dokud není zelenina al dente. Přidáme nudle a chvilku povaříme. Na talíři můžeme (ale nemusíme) dochutit trochou Maggi.

Poznámka

Pokud máte, jako já, ještě jiné maso, je možné ho přidat k žaludkům už při vaření a dát ho též do polévky, je pak i o něco hustší. Já jsem při přípravě vývaru ještě přidala pár kuřecích křidélek, které jsem po scezení zbavila kůže a maso natrhala do polévky.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 7 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Polévka s kuřecími žaludky a skleněnými nudlemi

K receptu nejsou žádné komentáře.