Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 287 kJ / 69 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 1,96 g |
| Tuky | 0,34 g |
| Vláknina | 8,40 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 11 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 12,60 g |
Postup přípravy
Krok 1: Bůček nařežeme podélně po kosti asi na 1/2 až 3/4 cm silné plátky - listy.
Krok 2: Takto vzniklou knihu pečlivě popíšeme... Každý řez prosolíme menší špetičkou soli, stejně tak špetičkou pepře a zasypeme rozsekaným česnekem. Dle chuti můžeme ob jeden list dát chilli koření.
Krok 3: Knihu pevně ovážeme režnou nití nebo potravinářským provázkem, vložíme do pekáčku, obložíme nahrubo krájenou cibulí, podlijeme trochou horké vody, přikryjeme a dáme péct zhruba na 1 1/2 hodiny i více, podle velikosti.
Krok 4: Podle potřeby přidáváme horkou vodu, maso přeléváme výpekem a v polovině odkryjeme víko pekáče. Jde použít i alobal.
Krok 5: Upečenou knihu krájíme příčně.
Chutná studená s chlebem, nebo teplá se špenátem, nebo se zelím a knedlíkem.
Chutná studená s chlebem, nebo teplá se špenátem, nebo se zelím a knedlíkem.
Zveřejněno 1. 5. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bůčková kniha
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kqr
Moje poznámka
Bůčková kniha
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kqr
Nejnovější recepty
Sýrová roláda
Přidáno před 2 hodinami
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno před 2 hodinami
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno před 4 hodinami
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno před 7 hodinami
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno před 7 hodinami
Domácí vlašský salát na chlebíčky
Přidáno před 8 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vánoční karamelový likér
Miru63 před 35 minutami
Švestkové kostky
Noumik před 1 hodinou
Karamelový likér - latté
Merylas před 3 hodinami
Jablkový závin
Lucy27 před 4 hodinami
Maminčina vánoční rybí polévka
slunicko.rk před 5 hodinami
Moji utopenci
marky79 před 6 hodinami
Pudinkové cukroví
adela. před 6 hodinami
Kokosové strojkové cukroví
adela. před 6 hodinami
Sachr cukroví
adela. před 6 hodinami
Hrnková buchta
Helenecka 21 před 7 hodinami
Tématické fráze:
jak šmakuje moravskoslezsko recepty,
vaření s italem,
jak šmakuje moravskoslezsko,
jak chutná moravskoslezsko recepty,
recepty jak šmakuje moravskoslezsko,
jak šmakuje moravskoslezsko kuchařka,
jak chutná moravskoslezsko,
jak vaří moravskoslezsko,
recept na bučkovou roládu,
jak chutná moravskoslezsko kuchařka,
kuchařka jak šmakuje moravskoslezsko,
pečeme bůček,
vaříme s italem recepty,
jak péct bůček,
búčková polévka,
jak smakuje moravskoslezko,
jak šmakuje moravskoslezsko 2,
jak šmakuje moravskoslezsko,kniha,
bůčková dieta,
vaření s italem recepty
Suroviny:
bůček,
sůl,
koření chilli,
česnek,
cibule
Komentáře (8)