Rybí prstýnky s náplní a s jogurtovým přelivem

Suroviny

filet z kapra
bůček
rybí maso
vejce
cibule
sůl
pepř
majoránka
kmín
jogurt
česnek
cherry rajčata

Postup přípravy receptu

  1. Filety naporcujeme na proužky, vytvoříme kroužky sepnuté párátkem.

  2. Rybí maso (použil jsem odřezky) a bůček pomeleme, přidáme vejce, pokrájenou cibuli, osolíme, opepříme, přidáme majoránku, promícháme, podle nutnosti zahustíme strouhankou nebo naředíme trochou vývaru. Směsí naplníme rybí prstýnky.

  3. Zapékací mísu vymažeme máslem, na prstýnky dáme kousky másla a zapékáme asi 30 minut. Přeléváme výpekem.

  4. Jogurtový přeliv - jogurt a stroužek česneku rozmixujeme, ochutíme solí a pepřem.

  5. Prstýnky podáváme na plátku veky nebo toustového chleba, ozdobené listem salátu a půlkou cherry rajčete, přelité jogurtovým přelivem.

Poznámka od kuchařky

Zdroj - volně podle receptu – Plněné kapří prstýnky se smetanovým přelivem

http://manek.bloguje.cz/845465-plnene-kapri-prstynky-se-smetanovym-prelivem.php

Zbývají náplň jsme zapekli samostatně, jako přílohu jsme zvolili brambory.

Množství surovin neuvádíme, použili jsme zásoby ,,zasunuté" dozadu v mrazáku.:-)

Jiří V. a Eliška V.

Komentáře k receptu Rybí prstýnky s náplní a s jogurtovým přelivem

Tématické fráze: jogurtový přeliv vejce s přelivem citronovy přeliv rybí prstinky prstýnky z listového těsta přeliv na kapra prstýnky s kaprem ryby prstýnky z kapra recept rybí prsty s dipem rybí prstýnky se sýrem jogurt česnek přeliv ¨prstýnek ryby preliv jogurtu prstýnek s rybou recept na jogurtovy přeliv hríbkový přeliv recept prstýnek ryba hříbkový přeliv cherry rajčata ozdobená jogurtový přeliv na plněná vejce