Suroviny
Porce: 6 ks
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 17 811 kJ / 4 257 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 84,68 g |
Tuky | 194,75 g |
Vláknina | 16,07 g |
Cholesterol | 1,21 g |
Sodík | 315 mg |
Sůl | 0,70 g |
Sacharidy | 533,38 g |
Postup přípravy
Krok 1: Suroviny na těsto dáme v tomto pořadí do pekárny a zapneme program TĚSTO.
Krok 2: V době kynutí těsta si připravíme skořicovou drobenku a krém. Suroviny na drobenku dáme do misky a prstama důkladně propracujeme.
Krok 3: Krém: V kastrolku si svaříme mléko s cukrem. Trochu mléka si předem odlijeme do misky, přidáme žloutek, mouku a promícháme.
Krok 4: Jakmile bude mléko v kastrole horké (nesmí vřít), vlijeme obsah misky opatrně do kastrolu k mléku a mícháme, dokud směs nezhoustne.
Krok 5: Po zhoustnutí povaříme ještě asi 2 minuty a sejmeme z ohně. Necháme chvíli odstát, a pak tuto směs vlijeme do mixéru a šleháme do vychladnutí.
Krok 6: Když je krém vlažný, přidáme na kousky nakrájené máslo. Šleháme, dokud není zcela hladký. Hotový krém dáme vychladit do ledničky.
Krok 7: Těsto vyndáme z DP, rozdělíme na 6 dílů a z každého vypracujeme koláč, který pomašlujeme rozšlehaným vejcem, posypeme skořicovou drobenkou a necháme cca 10 min. nakynout.
Krok 8: Pak dáme do předem vyhřáté trouby na 170°C a pečeme cca 15 min.
Krok 9: Koláče necháme vychladnout. Studené koláče rozřízneme a naplníme vanilkovým krémem.
Zveřejněno 6. 11. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Staropražské koláče
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jZ0z
Moje poznámka
Staropražské koláče
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jZ0z
Nejnovější recepty
Rýže s brokolicí, kapií, žampiony a kukuřicí
Přidáno před 3 hodinami
Bramborové chipsy z HF
Přidáno před 6 hodinami
Grilovací marináda s polotmavým pivem
Přidáno před 15 hodinami
Kachní játra s uzeným bůčkem na bílém víně
Přidáno před 15 hodinami
Rychlé třešňové řezy v remosce
Přidáno před 18 hodinami
Losos na másle s česnekem, špenátem a houbami ve smetanové omáčce
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bramboračka
Kajkajak před 1 hodinou
Podmáslová buchta s jahodami a křupavou drobenkou
Ivicivi před 2 hodinami
Grilované krevety
Fitulka před 3 hodinami
Smažený sýr "bez smažení"
Fitulka před 3 hodinami
Masové koule na žampionech
Fitulka před 3 hodinami
Vepřové plátky na kmíně s rýží
Standby před 3 hodinami
Žampiónová polévka
Janysekm před 4 hodinami
Jednoduché langoše
PetrZappa před 5 hodinami
Květákové placičky
TondaJ před 6 hodinami
Bílkový chlebíček
stefi.f47 před 7 hodinami
Tématické fráze:
koláče,
recept na pravý pražský koláč,
pražské koláčky,
michelský koláč,
pražský koláč z pekarny,
domaci kolace,
recepty na koláče,
recept na koláče,
kolace recept,
domácí pekárna koláče,
hořovická pekárna,
koláče z domácí pekarny,
recept kolace,
václavský koláč,
historie kolacu,
pražské kynuté koláče,
recepty koláče,
pražský kynutý koláč,
michelský koláč recept,
recepty z historie
Suroviny:
mléko,
máslo,
žloutek,
sůl,
mouka hladká,
mouka polohrubá,
kůra citronová,
cukr,
cukr vanilkový,
droždí,
vejce,
mouka polohrubá,
cukr krupice,
máslo,
skořice mletá,
mléko,
cukr,
žloutek,
mouka polohrubá,
máslo
Komentáře (33)
Nedělám už velké koláče, ale více malých. Jinak ty větší jsem po naplnění a odležení pro lepší konzumaci krájela na plátky, tím nakrájením mi vznikly řezy plněné krémem.