Suroviny
Porce: 6 ks
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 17 811 kJ / 4 257 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 84,68 g |
Tuky | 194,75 g |
Vláknina | 16,07 g |
Cholesterol | 1,21 g |
Sodík | 315 mg |
Sůl | 0,70 g |
Sacharidy | 533,38 g |
Postup přípravy
Krok 1: Suroviny na těsto dáme v tomto pořadí do pekárny a zapneme program TĚSTO.
Krok 2: V době kynutí těsta si připravíme skořicovou drobenku a krém. Suroviny na drobenku dáme do misky a prstama důkladně propracujeme.
Krok 3: Krém: V kastrolku si svaříme mléko s cukrem. Trochu mléka si předem odlijeme do misky, přidáme žloutek, mouku a promícháme.
Krok 4: Jakmile bude mléko v kastrole horké (nesmí vřít), vlijeme obsah misky opatrně do kastrolu k mléku a mícháme, dokud směs nezhoustne.
Krok 5: Po zhoustnutí povaříme ještě asi 2 minuty a sejmeme z ohně. Necháme chvíli odstát, a pak tuto směs vlijeme do mixéru a šleháme do vychladnutí.
Krok 6: Když je krém vlažný, přidáme na kousky nakrájené máslo. Šleháme, dokud není zcela hladký. Hotový krém dáme vychladit do ledničky.
Krok 7: Těsto vyndáme z DP, rozdělíme na 6 dílů a z každého vypracujeme koláč, který pomašlujeme rozšlehaným vejcem, posypeme skořicovou drobenkou a necháme cca 10 min. nakynout.
Krok 8: Pak dáme do předem vyhřáté trouby na 170°C a pečeme cca 15 min.
Krok 9: Koláče necháme vychladnout. Studené koláče rozřízneme a naplníme vanilkovým krémem.
Zveřejněno 6. 11. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Staropražské koláče
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jZ0z
Moje poznámka
Staropražské koláče
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jZ0z
Nejnovější recepty
Placičky z podmáslí
Přidáno před 1 hodinou
Karpatské lečo
Přidáno před 2 hodinami
Kotlety na tymiánu s hrachovou kaší a pečenou karotkou
Přidáno před 4 hodinami
Čalamáda ze zelí a paprik
Přidáno před 6 hodinami
Čajot restovaný s krevetami a nudlemi z jedné pánve
Přidáno před 7 hodinami
Hrnková cuketová bábovka
Přidáno před 8 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jednoduché věnečky z odpalovaného těsta
ErikaU před 55 minutami
Cuketová buchta
miryg13 před 1 hodinou
Bleskové rohlíky
Lidusenkaf před 1 hodinou
Kynutý meruňkový táč
Rapljan před 1 hodinou
Drožďovo-cuketová polévka s nočky
TondaJ před 1 hodinou
Polévka z lišek
xSarka před 2 hodinami
Česnekové bagety
Bretik před 2 hodinami
Domácí kmínový chleba
Palenka před 2 hodinami
Muffiny s lesním ovocem
marepavla před 2 hodinami
Tématické fráze:
koláče,
recept na pravý pražský koláč,
pražské koláčky,
michelský koláč,
pražský koláč z pekarny,
domaci kolace,
recepty na koláče,
recept na koláče,
kolace recept,
domácí pekárna koláče,
hořovická pekárna,
koláče z domácí pekarny,
recept kolace,
václavský koláč,
historie kolacu,
pražské kynuté koláče,
recepty koláče,
pražský kynutý koláč,
michelský koláč recept,
recepty z historie
Suroviny:
mléko,
máslo,
žloutek,
sůl,
mouka hladká,
mouka polohrubá,
kůra citronová,
cukr,
cukr vanilkový,
droždí,
vejce,
mouka polohrubá,
cukr krupice,
máslo,
skořice mletá,
mléko,
cukr,
žloutek,
mouka polohrubá,
máslo
Komentáře (33)
Nedělám už velké koláče, ale více malých. Jinak ty větší jsem po naplnění a odležení pro lepší konzumaci krájela na plátky, tím nakrájením mi vznikly řezy plněné krémem.