Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Celerovka-speciál

Hodnocení receptu je 4,5 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bibinka Bibinka

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 40 min

40 min (40 min příprava)

Suroviny

Porce: 2-3 litry

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 276 kJ /
305 kcal
Bílkoviny13,44 g
Tuky3,03 g
Vláknina37,32 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 4,74 g
Sůl11,53 g
Sacharidy40,04 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Celer a mrkev si nahrubo nastrouháme, pórek, cibuli a česnek si nadrobno nakrájíme a trochu zelené části pórku si necháme na ozdobu. Krok 2: V hrnci na oleji si osmažíme cibulku, na ní pak dáme nastrouhanou zeleninu, taky osmažíme, okořeníme pepřem, kari, bobkový list, kmín, sójovou omáčku a uvedeme do varu. Krok 3: Do vařící polévky dáme pohanku, polévku dosolíme a vaříme. Při servítování dáme zelenou část pórku, co jsme si nechali jako ozdobu.

Zveřejněno 10. 1. 2011

Poznámka autorky Bibinka

Věřte, že polévka má velmi dobrou chuť a občas jí také dělám se smetanou a v ní rozšlehaný žloutek, taky je to dobré, ale dnes byla tato bez smetany.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Celerovka-speciál

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/09my

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Celerovka-speciál

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/09my

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

:-DTaké cpu celer skoro všude;-)+8:yes:príma polévka:-*

Já jsem taky začala dávat celer skoro všude,dříve jsem to dávala jenom do vývaru a ted to strouhám pod maso,do těstovin,zapečených pokrmů a snad do každé polívky:-8,třeba dojde i na tu tvou Bibinko;-):yes:

Bibinko, poslední dobou dávám celer téměř všude a tahle polévečka musí chutnat báječně. Takže:yes:

Špagetko, tý sojovky se vůbec neboj, ta 1 lžíce tam není až tak výrazná, ale dodá tu dobrou speciální chuť:-p

:yes: tak ta by mi chutnala, já mám celer moc ráda:yes::-K

V té polévce si neumím představit sojovou omáčku, jinak se mi to líbí, takže to zkusím nejprve bez ní, přidám lístek libečku :-p:yes:(a vedle do hrníčku kápnu sojovku a uvidím ;-))

Tématické fráze:
polévky recepty, polévky, polevka, celerovka, recepty na polevky, vaříme z pohanky, recepty online

Suroviny:
celer, cibule, česnek, mrkev, pórek, vývar, koření kari, bobkový list, kmín drcený, pepř, omáčka sojová, pohanka, vegeta, olej, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu