Postup přípravy
Krok 1: Těsto s citem rozválíme, poklademe kousky piškotů, jablky, rozinkami, ovoníme skořicí, osladíme cukrem a zavineme.
Krok 2: Chvíli necháme nakynout, pak potřeme vejcem a upečeme ve vyhřáté troubě (200°C/asi 25 min). Výborné měkounké těsto s hezkým lístkováním, chutné i druhý den po upečení.
Zveřejněno 5. 2. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jablkový závin ze ždímaného těsta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7AgB
Moje poznámka
Jablkový závin ze ždímaného těsta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7AgB
Nejnovější recepty
Jablečný závin podle Míši Landové
Přidáno před 5 hodinami
Vepřenky podle ČSN
Přidáno před 6 hodinami
Losos s liškami ve smetanové omáčce
Přidáno před 21 hodinami
Polévka z čerstvého zelí s houbami a bramborem
Přidáno před 23 hodinami
Tvarohové nanuky
Přidáno 1. 8. 2025 08:02:02
Uherská pěna podle ČSN
Přidáno 1. 8. 2025 07:00:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Těsto na pizzu
xLIONx před 43 minutami
Špagety s mletým vepřovým masem
TH před 1 hodinou
Jednoduché vynikající langoše
pa.zbo před 1 hodinou
Kuřecí steak s kaší a vínovou omáčkou
rybarka007 před 1 hodinou
Houby na kyselo
Nerea před 1 hodinou
Plátky panenky na másle
j-mart před 2 hodinami
Kuřecí maso na kari s rýží a zeleninou
Routeu před 2 hodinami
Pečené vepřové kotlety
Kykolka před 2 hodinami
Kuře na paprice
Kykolka před 2 hodinami
Churros s čokoládou (Čuros)
jestedka před 2 hodinami
Tématické fráze:
sádlový závin,
sadlové těsto na štrůdl,
jablkový závin sádlový,
sadlovy strudl,
jablkový závin,
ždímané sádlové těsto,
pekarnomanie. makovy zavin,
jablkový závin z tvarohového těsta,
básnička štrůdl,
výborné těsto na zavin,
sádlové těsto na závin,
recept na sádlový na závin,
ždímané na těsto,
testa na jablkove zaviny,
jablkový štrůdl z pekárny,
sadlovotvarohové těsto,
ždímané těsto na štrůdl,
ždímaný štrůdl,
sádlový jablkový závin,
strouhaná jablka piškot těsto
Suroviny:
jablko,
piškoty,
rozinky,
skořice,
cukr,
vejce
Komentáře (14)
p.s. já jablka strouhám na tlusté plátky, nebo kousky, je to chutnější....od německé kuchařky z telky