Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 717 kJ / 2 083 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 51,98 g |
Tuky | 13,14 g |
Vláknina | 51,74 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 2,09 g |
Sůl | 5,40 g |
Sacharidy | 416,95 g |
Postup přípravy
Krok 1: Jáhly několikrát spaříme vroucí vodou, abychom se zbavili hořkosti.
Krok 2: Pak je vsypeme do 900 ml vady a přivedeme k varu. Vaříme na mírném plameni a pod pokličkou, dokud se voda zcela nevsákne a jáhly nejsou měkké.
Krok 3: Mezitím si připravíme směs na náplň. Cibule oloupeme a drobně pokrájíme. Sušená rajčata osušíme a pokrájíme na menší kousky.
Krok 4: Na pánev dáme olej (napřiklad ten, ve kterých jsou naložená rajčata), přidáme cibuli a rajčata a smažíme. Jakmile začne cibule hnědnout, přendáme směs na talíř a necháme zcela vychladnout.
Krok 5: Jakmile jsou jáhly uvařené dáme je do mísy a necháme co nejvíce vychladnout.
Krok 6: Do vlažné nebo studené jáhlové směsi postupně vmícháme kukuřičný škrob.
Krok 7: Vlhkýma rukama vezmeme kousek těsta, roztlačíme ho pěstí na placku, dáme lžičku cibulovo-rajčatové směsi a zabalíme jako klasické plněné knedlíky.
Krok 8: Vaříme v mírně osolené vodě 5 minut, pak je vyndáme a ihned podáváme s kysaným zelím a marinovaným tofu.
Krok 9: Na marinované tofu smícháme sojovou omáčku, Sambal Oelek a trochu oleje, tofu pokrájíme na plátky a vložíme do marinády. Necháme 10-15 minut marinovat a poté jej osmahneme na pánvi.
Zveřejněno 22. 2. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Plněné jáhlové knedlíky s marinovaným tofu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8oqL
Moje poznámka
Plněné jáhlové knedlíky s marinovaným tofu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8oqL
Nejnovější recepty
Cuketové sushi
Přidáno před 4 hodinami
Panenka v kopru
Přidáno před 5 hodinami
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno před 13 hodinami
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno 15. 6. 2025 17:48
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno 15. 6. 2025 17:17
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno 15. 6. 2025 17:10
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jihočeský kynutý koláč
Evculina84 před 5 minutami
Špenátová polévka
brtna před 1 hodinou
Fazolkové lusky na smetaně
ZuzkaBob před 2 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Anna.Milkova před 2 hodinami
Nadýchané a měkoučké loupáky
Zu.bart před 3 hodinami
Kulajda z cukety
Romana20 před 3 hodinami
Jahodový koktejl s mátou
MarcelaPa před 3 hodinami
Obrácené vepřové řízky z trouby
wimra před 5 hodinami
Bublanina z majonézy
Sarka13 před 5 hodinami
Tvarohové muffiny
Sefiragold před 6 hodinami
Tématické fráze:
jáhlový knedlík,
jahlovy knedlik recept,
jáhlový knedlík recepty,
jáhlové ovocné knedlíky,
knedlíky z jáhel,
jáhlové knedlíky se zelím,
tofu knedlíky,
recept na jáhlový knedlík,
jáhly recepty výborné,
jáhlové placky,
knedlik z jahel,
jáhlové knedlíky s ovocem,
nákyp z jahel a tofu,
recepty na jahly,
bramborovo jahlovy knedlik,
knedlíky z tofu,
knedlík jáhlový,
jáhlové těsto na knedlíky,
plněné kukuřičné knedlíky,
jáhlové knedlíčky
Suroviny:
jáhly,
voda,
škrob kukuřičný,
cibule červená,
rajče sušené,
tofu natural,
omáčka sojová,
sambal oelek,
olej,
zelí kysané
Komentáře (8)