Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kančí krk na jalovci a tymiánu

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Colombo65 Colombo65

Náročný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 120 min

120 min (120 min příprava)

Suroviny pro 6

6

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie14 152 kJ /
3 382 kcal
Bílkoviny232,48 g
Tuky269,17 g
Vláknina4,20 g
Cholesterol 660 mg
Sodík 5,25 g
Sůl13,10 g
Sacharidy6,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso z kančího krku nakrájíme na kousky cca 4x4 cm a bohatě vetřeme do masa v hmoždíři rozdrcenou a smíchanou marinádu. Krok 2: Maso následně vložíme zakryté do chladna na 24 hodin, ale lépe až na 48 hodin. Krok 3: V hrnci si orestujeme na nudličky nakrájenou prorostlou uzenou slaninu a po vypečení tuku přidáme na hrubo nakrájenou cibuli a opečeme do hněda. Krok 4: Maso po poctivém naložení zprudka orestujeme na pánvi tak, aby se zatáhlo a lehce opeklo a vložíme do hrnce ke slanině s cibulí. Výpek z pánve samozřejmě také přidáme do hrnce k masu. Krok 5: Podlijeme cca 0,5 l vody, přikryjeme a dusíme cca 90 minut. Krok 6: Dle potřeby během dušení doléváme vodu tak, aby dosahovala do ¾ masa. Krok 7: Jakmile je maso hotové, tak dle potřeby a zvolené přílohy zahustíme tmavou instantní jíškou.

Podáváme s houskovým knedlíkem, šťouchaným bramborem nebo rýží.

Zveřejněno 6. 3. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gx79

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gx79

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Tak to já narozdíl od Bibinky někdy nevím co s ním(myslím s tím kančím),tak jsem ráda za každý nový recept.Tento vypadá báječně,takže samozřejmě +1:yes:

Otíku, recept je moc pěkný, ale kde vzít toho kance že:-?:-D Dávám ti aspoň 3.bodík:yes:

Otíku, nápad dobrý, krk tu asi neseženu (ale ještě jsem to nezjišťovala, takže vlastně nikdy neříkej nikdy že jo :-D) a jinak -co ještě rozmarýn, bylo by to moc? :-p:yes:

Tématické fráze:
kančí krk, kančí krk recept, krk z divočáka, kanci krk recepty, recept krk z divočaka, divočak krk, divočák na jalovci, recept na kančí krk, krk z divočáka recept, recept kančí krk, peceny kanci krk, krk z divočáka recepty, krk z kance, recepty kančí krk, peceny krk z divocaka, kančí krk pečený, kančí kýta na jalovci, kančí maso na jalovci, divočak krk recept, recepty z kančího krku

Suroviny:
maso kančí, cibule, špek uzený, tymián sušený, koření na zvěřinu, sůl hrubá, jalovec, olej

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu