Aspik
Aspikové lahůdky zažívaly největší popularitu zejména v předešlých letech. Do oblíbeného rosolu můžete přidat suroviny podle své chuti, od šunky, přes vajíčka až po zeleninu. Díky konzistenci drží všechny suroviny pěkně pohromadě.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 428 kJ / 102 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 0,98 g |
| Tuky | 0,17 g |
| Vláknina | 4,20 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 6,01 g |
| Sůl | 15,00 g |
| Sacharidy | 23,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z uvedených surovin svaříme nálev a necháme ho odstát, než nachystáme suroviny do aspiku.
Krok 2: Šunku naplníme salátem a smotáme do ruliček.
Krok 3: Vajíčka uvaříme natvrdo, oloupeme a nakrájíme na kolečka. Okurky nakrájíme na kolečka, papriku na kousky.
Krok 4: Na dno formy dáme vajíčka, proložíme okurkami a paprikou. Na to naskládáme ruličky šunky a pak zase vajíčka, okurky a zase ruličky šunky. Vajíčka a okurky s paprikou skládáme i do boků formy.
Krok 5: Z nálevu vytáhneme všechny ingredience. Do čistého nálevu zamícháme 2 sáčky želatiny a přihřejeme ji. Záleží na tom, jakou želatinu použijeme, postup je napsaný na sáčku.
Krok 6: Nálev se želatinou opatrně nalijeme přes lžíci do formy a dáme do druhého dne ztuhnout do lednice.
Zveřejněno 2. 1. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Aspik
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/D0xK
Moje poznámka
Aspik
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/D0xK
Nejnovější recepty
Kakaové pusinky
Přidáno před 1 hodinou
Linecké cukroví s mandlemi
Přidáno před 1 hodinou
Vánoční nepečená roláda podle Kamily Nývltové
Přidáno před 3 hodinami
Domácí arašídový nugát
Přidáno před 4 hodinami
Vánoční vaječný likér
Přidáno před 12 hodinami
Datlové měsíční koláčky (Mooncake)
Přidáno před 12 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Ovesné banánové sušenky
Panova před 40 minutami
Bezlepkové linecké
Hankali před 41 minutami
Květákový mozeček s bramborami z jedné pánve
monyss před 1 hodinou
Nejlepší vyprošťovací česnečka
BronislavaP před 1 hodinou
Vánočka III
IvaBrabi před 2 hodinami
Tradiční kynutá vánočka
lenkadra před 2 hodinami
Vánočka II
JajkaP před 4 hodinami
Houskové knedlíky z prášku do pečiva
chatrca před 5 hodinami
Rychlá rajská omáčka
MichalP před 12 hodinami
Vajíčka z trouby
Sahula před 13 hodinami
Tématické fráze:
aspik,
aspik recept,
výroba aspiků,
recept na aspik,
domácí aspik,
aspiky recepty,
aspiky,
jak se dělá aspik,
recept aspik,
studená kuchyně recepty,
nálev na aspik,
želatina na aspik,
jak udelat aspik,
aspikový hřbet recept,
aspik recepty,
masový aspik,
příprava aspiku,
aspikový hřbet se salátem recept,
recepty aspik,
recepty z aspiku
Suroviny:
voda,
ocet,
sůl,
cukr krupice,
cibule,
koření nové koření,
pepř celý,
bobkový list,
želatina,
šunka,
salát pařížský,
vejce,
okurky sterilované,
paprika čerstvá červená
Komentáře (40)
Stačí formu krátce nahřát v teplé (horké) vodě
www.vmd-drogerie.cz/natura-zelatina-kuchynska-cira-20-g-v-prasku/?gclid=CJK5oejE388CFRG6Gwod9ZsNow
www.natura.cz/page/cz/produkty/koncovy-zakaznik-ndash-maloobchod/zelatiny-konzervacni-pripravky/zelatina-na-vajecnou-a-salamovou-tlacenku-20-g.php
Jakou pouzívate vy? popripade mi poslete i odkaz na zelatinu. Predem dekuji
Tak dnes jsem si nakonec koupil : www.labeta.cz/zelatina-cira-36
abych ji vyzkousel neboť budu na konci řijna delat ruzne druhy aspiku na oslavu. Delal jsem to podle vaseho receptu a chutove je vynikajici a i čisty aspik ztuhnul tak uvidime co i to udela i aspikem se zeleninou a polentou. Zatim mi to mam v lednici ale vypada ze to tuhne. Snad to jeste nejak vyklopim
irka.v:
Tak jsem vyzkoušela Váš recept, ovšem byla jsem zklamaná, že po naskládání ingrediencí mi po zalití aspikem tak nějak všechno pracně poskádané vyplavalo na povrch....je na to nějaká vychytávka?
www.drogeriemarket.cz/produkt/3580/zelatina-kuchynska-cira-20g
Držím se vždy návodu na obale. Irka, posílám +10. Pěkná fotka a podrobně napsaný recept.