Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 774 kJ / 424 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 7,96 g |
Tuky | 0,87 g |
Vláknina | 21,38 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 120 mg |
Sůl | 0,20 g |
Sacharidy | 65,00 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 25. 3. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hovězí plátky na černém pivu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qVm7
Moje poznámka
Hovězí plátky na černém pivu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qVm7
Nejnovější recepty
Bramborové taštičky se švestkovými povidly
Přidáno před 4 hodinami
Maminčina bažantí stehna
Přidáno před 10 hodinami
Květákové kari s fazolkami edamame
Přidáno před 11 hodinami
Uzená kuřecí stehna s baby špenátem
Přidáno před 17 hodinami
Chuťovky z listového těsta
Přidáno před 19 hodinami
Těstoviny s treskou a pepřem
Přidáno 19. 10. 2025 21:05:20
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřová plec na hořčici
Wenamo před 58 minutami
Vepřové karé na cibuli
misula29 před 4 hodinami
Palačinky - klasické
Lukrejka před 5 hodinami
Vepřovo-špenátová roláda na česneku
PavlaJ před 5 hodinami
Hrníčková bábovka od babičky
Lukrejka před 7 hodinami
Závin tažený jablečný
Majkaa před 9 hodinami
Hlíva ústřičná jako "minutka"
KrisZaezemi před 10 hodinami
Domácí kmínový chleba
KristulaT před 10 hodinami
Babiččiny blbouny
KristulaT před 10 hodinami
Kynuté buchty, plněné marmeládou
Renata1101 před 10 hodinami
Tématické fráze:
hovězí na černém pivu,
jak srazit hořkost omáčky,
hovězí maso recepty,
hořkost omáčky,
hořkost v omáčce,
čím srazit hořkost,
hořkost cibule,
jak srazit horkost,
hořkost guláše,
hořká omáčka,
hovězí zadní recept,
jak srazit hořkost v jídle,
jak srazit pepř,
čím srazit hořkost guláše,
hovězí zadní recepty,
jak srazit horkost jidla,
jak srazit hořkost v omáčce,
hovězí na černém pivě,
jak srazit horkost gulase,
hovězí plátky v troubě
Suroviny:
hovězí zadní,
mrkev,
petržel,
česnek,
cibule,
pepř,
sůl,
koření nové koření,
bobkový list,
pivo černé
Komentáře (15)
Ona ta výsledná chuť byla opravdu výborná, mrkev určitě udělala své, i ten cukr a bujon...fakt doporučuji
Malé úpravy zde vloženému oproti receptu:
Použila jsem hovězí kližku nakrájenou na kostky (jako na guláš), vynechala jsem česnek a petržel, po orestování mrkve (8ks) a cibule (1ks) jsem přidala kostky masa, zprudka nechala maso zatáhnout, zaprášila moukou (2 lžíce) a zalila černým pivem (2x0,5l Krušovice), přidala masox (kostku), bobkový list (5ks), tymián (1 lžička), cukr (1 lžička), sůl, krátce povařila a poté pekla přikryté v troubě 2hod. na 160°C (a odešla jsem k holiči, takže žádné hlídání a míchání
Výsledek: vynikající, žádná hořkost, jen lehká chuť a vůně piva, tymiánu a mrkve doplněná křehkými a šťavnatými kousky masa...už chápu kolegův zasněný výraz
přidávám bod
Nebo je to taky otázka chuti, co mě nepřipadá hořké, může připadat hořké jinému :)
Také mi jinak pivní omáčka připadá hrozně hořká a nechutná nám.