Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pomazánka z hub

Jednoduchá pomazánka z hub, cibule, okurky a vajec má jemně pikantní chuť a příjemnou konzistenci. Stačí krátce podusit, promíchat s hořčicí a majonézou a nechat vychladnout. Je skvělá na čerstvém pečivu i jako lehká večeře.

Hodnocení receptu je 4,5 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

vlocka9 vlocka9

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 5 min Doba tepelné úpravy: 15 min

20 min (5 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie464 kJ /
111 kcal
Bílkoviny8,40 g
Tuky0,60 g
Vláknina18,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 24 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy9,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Houby pokrájíme na drobné kousky, podusíme na másle a necháme vychladnout. Krok 2: Cibuli, okurku a případně vejce nakrájíme nadrobno. Krok 3: Přidáme hořčici, majonézu, sůl a pepř. Vše promícháme. Krok 4: Mažeme na veku a zdobíme rajčetem a petrželkou.

Zveřejněno 25. 7. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pomazánka z hub

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/p9my

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pomazánka z hub

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/p9my

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Eva: máš dobrý nápad, bude pikantnější, jen ji zkus;-)

Mám jenom dotez. Šla by tato pomazánka udělat ze sterilovaných na kyselo naložených hub? Děkuji za odpověď

vlocko9 - pomazánka je výborná :-D:yes: dělám téměř stejně - jen místo cibule dávám pórek

eva hubova:To jsem ráda,že chutnala a děkuji za foto.

Pomazánka byla výborná:-ppřidala jsem foto a:yes:+5

Je vidět, jak se chutě různí, tak tvaroh by mě teda tam vůbec neseděl - ale kdo ví:-?:-?:-D

Pomazánka se mi moc líbí:-p+2:yes:Možná by nebyla špatná i s přidáním částí tvarohu:-)

Tématické fráze:
pomazánka z hub, pomazanky z hub, pomazanka z cerstvych hub, recepty z hub, hubová pomazanka, pomazánka z naložených hub, sterilované houby, houby pomazánka, pomazánka na topinky z hub, houbová pomazánka sterilovaná, topinková pomazánka z hub, pomazánka ze sterilovaných hub, toustová pomazánka z hub, sterilování hub, katalog hub, pikantni pomazanka z hub, recepty z hub pomazánka, pomazánka zhub, recept na pomazánku z hub, pomazánka s hub

Suroviny:
houby, cibule, okurky sterilované, vejce, hořčice plnotučná, majonéza, máslo, pepř mletý, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu