Kaparová omáčka našich prababiček
Kapary jsou nerozvinutá poupata rostliny kapary trnité, která jsou naložená v soli nebo solném nálevu. Dnes je známe spíše jen jako sardelková očka. Dříve se běžně používaly do omáček, které výborně doplňovaly vařené hovězí maso nebo pečené ryby.
Suroviny pro 3 porce
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 853 kJ / 443 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 8,84 g |
Tuky | 22,33 g |
Vláknina | 5,85 g |
Cholesterol | 51 mg |
Sodík | 768 mg |
Sůl | 1,80 g |
Sacharidy | 49,89 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 6. 9. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kaparová omáčka našich prababiček
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/B1Dx
Moje poznámka
Kaparová omáčka našich prababiček
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/B1Dx
Nejnovější recepty
Švestkový koláč se skořicí
Přidáno před 8 hodinami
Švestkový koláč s drobenkou II
Přidáno před 8 hodinami
Pão de Queijo
Přidáno před 8 hodinami
Rohlíky I
Přidáno před 12 hodinami
Lilek s bazalkovým dipem
Přidáno před 12 hodinami
Veka z kefíru
Přidáno před 12 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pečené nudličky z kapra
ZboSy před 6 minutami
Pečená švestková povidla
ZboSy před 36 minutami
Listové šátečky plněné šimlovou nádivkou a švestkami
ZboSy před 1 hodinou
Vydatná vločková polévka s česnekem
Nanda91 před 1 hodinou
Meloun s balkánským sýrem
Lahvacek před 6 hodinami
Vepřová po bulharsku
Kajkajak před 7 hodinami
Knedlík z domácí pekárny
vladhn před 8 hodinami
Drobenková buchta se švestkami
phanusov před 8 hodinami
Vepřové závitky s paprikami a hráškem
alcerm před 9 hodinami
Kuřecí kousky v těstovinách z jedné pánve
High-5 před 9 hodinami
Tématické fráze:
kaparová omáčka,
kaparová omáčka recept,
kapary omáčka,
omáčka s kapary,
caparová omáčka,
kaprlata,
kaparová pomazánka,
recepty našich předků,
bramborová jídla prababiček,
kaparová,
recept na kaparovou omáčku,
kaprdlata,
recept kaparová omáčka,
omáčka kaparová,
omáčka z kapary,
caparová omáčka recept,
kapari omáčka,
čadarová omáčka,
kaparová omáčka recepty,
kaparová omáčka smetanová
Suroviny:
máslo,
mouka,
cibule,
vývar hovězí,
kapary,
cukr,
ocet,
sůl
Komentáře (35)
Pripútaná na lôžko si tu prezerám recepty, mám tú knihu veľmi rada.
Po babičce mám starou"Zlatou kuchařku"s rozpočty do Anuše Kejřové a M.Kuchařové z r.1948 a to je panečku počteníčko
Eli - pár takových pokladů ve své sbírce kuchařek mám
Nicméně recept je fajn
Moje babička (ročník 1920) také kapary používala, rozhodně vždy do tatarské omáčky (děda byl šéfkuchařem v lepších hotelech, takže se vyznali...). A dávala je do vánočního celerového salátu, spolu s naloženým pepřem.
rebeka: Rebí
joo, oni ti naši pra..nebyli žádní to...však víš
Děkuju
mě by každopádně chutnala..soudě podle ingrediencí a hlavně fotek