Aljašská treska s citronovo-máslovou omáčkou
Aljašská treska je oblíbená pro své křehké, bílé maso a jemnou chuť. V tomto jednoduchém receptu ji doplňuje svěží citronovo-máslová omáčka, která rybě dodá šťavnatost a lahodné aroma.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 12 895 kJ / 3 082 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 15,37 g |
| Tuky | 294,72 g |
| Vláknina | 5,84 g |
| Cholesterol | 473 mg |
| Sodík | 120 mg |
| Sůl | 0,25 g |
| Sacharidy | 65,43 g |
Postup přípravy
Krok 1: Omyté kousky z tresky prosolíme mořskou solí, opepříme, pokapeme citronem, pokmínujeme a necháme v chladu odpočívat.
Krok 2: Mezitím připravíme omáčku. Na másle osmahneme nadrobno pokrájenou šalotku, zasypeme ji hladkou moukou a připravíme světlou jíšku, kterou zalijeme bílým vínem a smetanou na vaření. Pak jí zředíme na potřebnou konzistenci zeleninovým vývarem.
Krok 3: Okořeníme, přidáme očištěnou nastrouhanou citronovou kůru a citronovou šťávu, lžíci francouzské hořčice, špetku kurkumy a vše povaříme. Poté přecedíme.
Krok 4: Porce připravené aljašské tresky zprudka opečeme z obou stran na pánvi na směsi másla a olivového oleje.
Krok 5: Podáváme s vařeným nebo pečeným bramborem
Zveřejněno 15. 11. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Aljašská treska s citronovo-máslovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8B7o
Moje poznámka
Aljašská treska s citronovo-máslovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8B7o
Nejnovější recepty
Hermelín pečený v troubě
Přidáno před 5 hodinami
Syrečkové bramboráky
Přidáno před 9 hodinami
Vepřová konzerva ve skle
Přidáno před 10 hodinami
Grónský halibut s restovanou cuketou
Přidáno před 11 hodinami
Vepřový závitek s hořcicovo-slaninovou omáčkou
Přidáno před 11 hodinami
Rychlé šlehačkové řezy
Přidáno před 12 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nebeský koláč
Janja před 4 hodinami
Domácí kmínový chleba
BarboraEis před 6 hodinami
Jogurtový dip s česnekem
Kajkajak před 6 hodinami
Pizza šneky
Kajkajak před 6 hodinami
Mléčná polévka
Kajkajak před 6 hodinami
Květáková omáčka Alfredo
adelaku před 7 hodinami
Kysané zelí zahuštěné - rychlé a jednoduché
DavidVolvo před 7 hodinami
Čokoládový dort z čokolády
Vackovaklara312 před 8 hodinami
Vepřová plec na houbách a na smetaně
74tomik před 8 hodinami
Bramborové placky ze 4 ingrediencí
Merylas před 9 hodinami
Tématické fráze:
treska recept,
aljašská treska recepty,
aljašská treska recept,
aljašská treska,
recepty aljašská treska,
treska s omáčkou,
recept na aljašskou tresku,
recept aljasska treska,
jak připravit tresku,
jak upravit tresku,
recepty na tresku,
jak připravit aljašskou tresku,
morska treska recept,
treska na pánvi,
aljasska treska je dobrá,
recepty na aljasskou tresku,
recepty z tresky,
recept na tresku,
treska recepty,
jak upravit aljašskou tresku
Suroviny:
treska aljašská,
sůl mořská,
pepř bílý mletý,
kmín celý,
olej olivový,
máslo,
mouka hladká,
citron,
cibule šalotka,
víno bílé,
smetana,
vývar zeleninový,
sůl,
pepř bílý mletý,
hořčice francouzská,
kurkuma
Komentáře (26)