Aljašská treska s citronovo-máslovou omáčkou
Aljašská treska je oblíbená pro své křehké, bílé maso a jemnou chuť. V tomto jednoduchém receptu ji doplňuje svěží citronovo-máslová omáčka, která rybě dodá šťavnatost a lahodné aroma.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 12 895 kJ / 3 082 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 15,37 g | 
| Tuky | 294,72 g | 
| Vláknina | 5,84 g | 
| Cholesterol | 473 mg | 
| Sodík | 120 mg | 
| Sůl | 0,25 g | 
| Sacharidy | 65,43 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Omyté kousky z tresky prosolíme mořskou solí, opepříme, pokapeme citronem, pokmínujeme a necháme v chladu odpočívat.
	Krok 2: Mezitím připravíme omáčku. Na másle osmahneme nadrobno pokrájenou šalotku, zasypeme  ji hladkou moukou a připravíme světlou jíšku, kterou zalijeme bílým vínem a smetanou na vaření. Pak jí zředíme na potřebnou konzistenci zeleninovým vývarem.
	Krok 3: Okořeníme, přidáme očištěnou nastrouhanou citronovou kůru a citronovou šťávu, lžíci francouzské hořčice, špetku kurkumy a vše povaříme. Poté přecedíme.
	Krok 4: Porce připravené aljašské tresky zprudka opečeme z obou stran na pánvi na směsi másla a olivového oleje.
	Krok 5: Podáváme s vařeným nebo pečeným bramborem
Zveřejněno 15. 11. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Aljašská treska s citronovo-máslovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8B7o
Moje poznámka
					
				
Aljašská treska s citronovo-máslovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8B7o
Nejnovější recepty
	
			
	
Syrečkové bramboráky
Přidáno před 1 hodinou
	
			
	
Vepřová konzerva ve skle
Přidáno před 2 hodinami
	
			
	
Grónský halibut s restovanou cuketou
Přidáno před 3 hodinami
	
			
	
Vepřový závitek s hořcicovo-slaninovou omáčkou
Přidáno před 3 hodinami
	
			
	
Rychlé šlehačkové řezy
Přidáno před 4 hodinami
	
			
	
Špekové knedlíky se zelím
Přidáno před 5 hodinami
Přečtěte si
	
			
		
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
Čokoládový dort z čokolády
Vackovaklara312 před 18 minutami
	
			
	
Vepřová plec na houbách a na smetaně
74tomik před 24 minutami
	
			
	
Bramborové placky ze 4 ingrediencí
Merylas před 1 hodinou
	
			
	
Východňarské halušky z Porúbky od Michalovců
Merylas před 1 hodinou
	
			
	
Třená buchta
Martina Veveruska před 1 hodinou
	
			
	
	
Vykrajované ořechové měsíčky
@Monika před 1 hodinou
	
			
	
Dvojctihodné koláčky podle Josefa Maršálka
Massa před 4 hodinami
	
			
	
Rajská omáčka s masovými kuličkami a knedlíkem
klarence před 6 hodinami
	
			
	
Bramborová kuřecí polévka
chachar před 6 hodinami
	
			
	
	
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 8 hodinami
						Tématické fráze:
						
							treska recept, 
						
						
							aljašská treska recepty, 
						
						
							aljašská treska recept, 
						
						
							aljašská treska, 
						
						
							recepty aljašská treska, 
						
						
							treska s omáčkou, 
						
						
							recept na aljašskou tresku, 
						
						
							recept aljasska treska, 
						
						
							jak připravit tresku, 
						
						
							jak upravit tresku, 
						
						
							recepty na tresku, 
						
						
							jak připravit aljašskou tresku, 
						
						
							morska treska recept, 
						
						
							treska na pánvi, 
						
						
							aljasska treska je dobrá, 
						
						
							recepty na aljasskou tresku, 
						
						
							recepty z tresky, 
						
						
							recept na tresku, 
						
						
							treska recepty, 
						
						
							jak upravit aljašskou tresku
						
					
						Suroviny:
						
							treska aljašská, 
						
						
							sůl mořská, 
						
						
							pepř bílý mletý, 
						
						
							kmín celý, 
						
						
							olej olivový, 
						
						
							máslo, 
						
						
							mouka hladká, 
						
						
							citron, 
						
						
							cibule šalotka, 
						
						
							víno bílé, 
						
						
							smetana, 
						
						
							vývar zeleninový, 
						
						
							sůl, 
						
						
							pepř bílý mletý, 
						
						
							hořčice francouzská, 
						
						
							kurkuma
						
					
	
			
Komentáře (26)