Vepřová pečeně s omáčkou Robert
Šťavnatá vepřová pečeně, přelitá dokonalou omáčkou Robert je opravdovou lahůdkou. Zmínka o omáčce pochází již ze 17. století. Jejím základem je kvalitní víno, koření a hořčice. Původně byla jako příloha doporučována bílá veka a vařený květák.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 778 kJ / 903 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 108,09 g |
Tuky | 25,54 g |
Vláknina | 4,82 g |
Cholesterol | 226 mg |
Sodík | 277 mg |
Sůl | 0,50 g |
Sacharidy | 19,59 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 28. 11. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřová pečeně s omáčkou Robert
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1BNo
Moje poznámka
Vepřová pečeně s omáčkou Robert
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1BNo
Nejnovější recepty
Kuřecí orzo
Přidáno před 14 hodinami
Kuřecí nudličky se zeleninou a houbami
Přidáno před 23 hodinami
Vepřové nudličky s lesními houbami
Přidáno před 23 hodinami
Flíčky s lesními houbami
Přidáno před 23 hodinami
Kuskus se sušenými rajčaty
Přidáno 3. 9. 2025 14:12:01
Cuketový sachr
Přidáno 3. 9. 2025 12:00:03
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Špaldový chléb rychlý, bez hnětení, v troubě
LucieZKoprivnice před 2 hodinami
Povidla pečená v troubě
Zuza1985 před 3 hodinami
Kedlubnová nebo květáková mléčná polévka
Kajkajak před 3 hodinami
Krůtí roštěná
Diviska87 před 4 hodinami
Rajčatový protlak
douver před 4 hodinami
Gnocchi Pomodori
Jan Nemec před 6 hodinami
Mleté maso s kolínky
MichalRaby před 8 hodinami
Tématické fráze:
vepřová pečeně s omáčkou,
veprova pecene omacka,
vepřová pečeně,
co uvařit k nedělnímu obědu,
omacka z veprove pecene,
vepřová pečeně vcelku,
recepty z veprove pecene,
co k nedělnímu obědu,
veprova pecene recept,
omáčky k vepřové pečeni,
vepřová pecene vcelku recept,
omáčka k vepřové pečeni,
omáčky z vepřové pečeně,
veprova pečeně recepty,
guláš z vepřové pečeně,
vepřová pečeně v omáčce,
vepřova pečene omačky,
vepřová pečeně plátky s omáčkou,
veprova pecene omacka recept,
vepřová pečeně jak udělat dobrou šťávu
Suroviny:
kýta vepřová,
olej,
cibule,
sůl,
pepř mletý,
vývar masový,
víno bílé,
tymián,
koření hřebíček,
bobkový list,
máslo,
mouka hladká,
hořčice
Komentáře (25)
Mám radost, že to vonělo i venku, možná bude příští týden vonět od sousedů
Díky
V poslednej dobe aj ja mám rada víno vo varení, "objavila" som ho v posledných rokoch.
Díky
Jani, na fotce je dětský talíř a porce byly z kotletky, ale malé, o něco větší, než bývá panenka.
Asi to zkresluje tím, že je fotka zblízka.
Hlavní ale je, že rozpis je na udané množství masa, že já vařím např. pro 2 hladové dospělé krky, to je už věc jiná
Recept se mi moc líbí
Já mám trochu problém dělat úplně přesně podle receptu, když se mi zdá, že se víno moc vyvařilo, tak nakonec ještě zakápnu.