Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 12 325 kJ / 2 946 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 30,08 g |
Tuky | 159,45 g |
Vláknina | 14,70 g |
Cholesterol | 178 mg |
Sodík | 286 mg |
Sůl | 0,68 g |
Sacharidy | 301,65 g |
Postup přípravy
Krok 1: Ledová čokoládová terina:
Čokolády postupně rozpustíme ve vodní lázni a smícháme s horkou smetanou a likéry v uvedených množstvích.
Začneme hořkou čokoládou a nalijeme jí do připravené formy o rozměrech 10 x 30 cm, kterou jsme vyložili papírem na pečení nebo potravinářskou fólií a dáme ztuhnout do lednice asi na hodinu a půl.
Potom stejným způsobem připravíme bílou a nakonec mléčnou čokoládu (vrstvíme je na sebe). Dáme na noc do mrazáku a druhý den krájíme terinu nožem, který namáčíme do horké vody. Krok 2: Jablkové pyré:
Ve vodě rozpustíme cukr, přidáme máslo a skořici. Oloupaná a rozčtvrcená jablka bez jádřinců dáme na plech, podlijeme ochucenou vodou a pečeme asi 20 minut v předehřáté troubě na 180°C do měkka. Potom jablka vybereme, dáme do mixéru, přidáme víno, limetovou šťávu a vše společně důkladně rozmixujeme.
Čokolády postupně rozpustíme ve vodní lázni a smícháme s horkou smetanou a likéry v uvedených množstvích.
Začneme hořkou čokoládou a nalijeme jí do připravené formy o rozměrech 10 x 30 cm, kterou jsme vyložili papírem na pečení nebo potravinářskou fólií a dáme ztuhnout do lednice asi na hodinu a půl.
Potom stejným způsobem připravíme bílou a nakonec mléčnou čokoládu (vrstvíme je na sebe). Dáme na noc do mrazáku a druhý den krájíme terinu nožem, který namáčíme do horké vody. Krok 2: Jablkové pyré:
Ve vodě rozpustíme cukr, přidáme máslo a skořici. Oloupaná a rozčtvrcená jablka bez jádřinců dáme na plech, podlijeme ochucenou vodou a pečeme asi 20 minut v předehřáté troubě na 180°C do měkka. Potom jablka vybereme, dáme do mixéru, přidáme víno, limetovou šťávu a vše společně důkladně rozmixujeme.
Zveřejněno 5. 4. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Ledová čokoládová terina s jablkovým pyré
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Zp12
Moje poznámka
Ledová čokoládová terina s jablkovým pyré
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Zp12
Nejnovější recepty
Tuňáková pomazánka s cottage a vejci
Přidáno před 3 hodinami
Pečená kuřecí stehna se žampionovo-játrovou omáčkou
Přidáno před 4 hodinami
Meruňkový páj s tvarohem
Přidáno před 9 hodinami
Caesar salát naší rodiny
Přidáno před 10 hodinami
Slávky na asijský způsob
Přidáno před 10 hodinami
Kuřecí roláda s meruňkami a kuskusem
Přidáno 18. 6. 2025 11:00
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlé vafle bez vajec a cukru
Gourmandise před 15 minutami
Domácí krtkův dort
Ivinaa před 19 minutami
Kedlubny do mrazáku
Merylas před 1 hodinou
Nadýchaný perník
ferda30 před 2 hodinami
Krůtí kousky s mrkví a žampiony
Ivca14 před 5 hodinami
Staročeské plátky podlévané pivem
Ivca14 před 5 hodinami
Drobenka na koláč
Pavluska75 před 5 hodinami
Salát z pečené červené řepy a cibule
Jana.Vernerova před 6 hodinami
Špenátová polévka II.
Kajkajak před 8 hodinami
Tématické fráze:
terina recept,
terina,
recept terina,
co je terina,
recept na sladkou terinu,
sladka terina,
vepřová terina recept,
forma na terinu,
co je to terina,
recept na terinu,
recepty jaroslava žídka,
recepty na teriny,
terina s bilou čokoladou,
čokoládové piré,
recepty terina,
jablkove pyre,
mražené jablkové pyré,
irský krém baylies,
nugatova terina,
formy na teriny
Suroviny:
čokoláda hořká,
smetana,
likér kahlúa,
čokoláda bílá,
smetana,
malibu,
čokoláda mléčná,
smetana,
likér,
cukr,
voda,
máslo,
skořice celá,
jablko zelené,
víno bílé,
šťáva limetková
Komentáře (17)