Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vanilkový závin s třešněmi

Jó třešně zrály, to se zpívá ve známé písni. Zralé červené a šťavnaté třesně použijeme jako doplněk k vanilkové náplni do tohoto závinu. Těsto je zvláčněno pomazánkovým máslem a plněno krémem z pudinku.

Hodnocení receptu je 4,8 (16×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

petnovka

Středně náročný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 50 min Doba tepelné úpravy: 30 min včetně doby odležení těsta

80 min (50 min příprava + 30 min tepelná úprava, včetně doby odležení těsta)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 590 kJ /
2 053 kcal
Bílkoviny81,50 g
Tuky35,61 g
Vláknina11,74 g
Cholesterol 84 mg
Sodík 690 mg
Sůl1,49 g
Sacharidy345,82 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mouku smícháme s cukrem, máslem i žloutkem a vypracujeme těsto. Zabalíme ho a dáme na 30 minut do lednice odležet. Krok 2: Třešně pečlivě vypeckujeme. Krok 3: Z mléka, cukru a pudinku uvaříme krém dle návodu. Krok 4: Tvaroh utřeme s vanilkovým cukrem a vmícháme do něj teplý pudink. Krok 5: Těsto vyjmeme z lednice a rozválíme na plát. Krok 6: Do středu plátu rozetřeme náplň a poklademe ji vypeckovanými třešněmi. Svineme a konce založíme dolů. Krok 7: Závin dáme na plech s pečicím papírem, potřeme bílkem. Pečeme při 180 °C asi 30 minut. Před podáváním pocukrujeme.

TIP: Jak a kdy potírat závin

Zveřejněno 18. 6. 2012

Poznámka autorky petnovka

Recept je z časopisu Chvilka v kuchyni.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GzA5

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GzA5

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Óóó, váš závin vypadá nádherně. Hned zítra jej vyzkouším :-)

Nádherný závin! Ta nádivka. . . mňam :-p:-K:yes:+

Tato kombinace nemůže zklamat ;-)

Dobrá sladká inspirace:yes::-p,třešničky se začínají červenat,určitě vyzkouším:-*

Rozkošná to chvilka v kuchyni:-p a ten průřez tou prací sladce moučníkovou:-p voní to až sem a hnedle bych zakrojila;-):yes:

velmi lahodný moučníček, dietka jde stranou!:-*

Povedený závin:-K+:yes::-p

hned bych se zakousla!!!!!!! :-K

rebeka: Já ne, sakra!! Ale stejně letos nejsou u nás třešně..asi mráz je skosil mačetou...:-/:-)) Petro, moc hezký štrůdlík!:-):yes:

já jsem ho tam viděla.. myslím rcp v tom časáku:-8:-D:-D:-D taky mě zaujal;-) máš ho moc hezký:-):yes::yes:

Tématické fráze:
strudl s tresnemi, závin s tvarohem a třešněmi, vanilkový závin, štrůdl s tvarohem a třešněmi, zavin s tresnemi a pudinkem, strudl z tresni, štrůdl s tresnema, vanilkovy strudl, zavin s třešní, recept závin třešně, závin s pudinkem a třešněmi, časopis chvilka v kuchyni, šneci s třešněmi, zavin tvarohovy s tresnema, závin z pomazánkového másla s třešněmi, zavin z tresni, tvarohový šneci střešněma, recept s třešněmi, strudl s tresnama, štrůdle se třšněmi

Suroviny:
mouka polohrubá, cukr moučkový, pomazánkové máslo, bílek, mléko, cukr krupice, pudink vanilkový, tvaroh měkký, cukr vanilkový, třešně, cukr moučkový

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu