Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 50 244 kJ / 12 009 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 204,12 g |
| Tuky | 940,78 g |
| Vláknina | 36,40 g |
| Cholesterol | 5,42 g |
| Sodík | 1,61 g |
| Sůl | 3,74 g |
| Sacharidy | 572,75 g |
Postup přípravy
Krok 1: Korpus:
čokoládovou polevu rozehřejeme ve vodní lázni a necháme trochu zchladnout. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Utřeme cukr s máslem a přimícháme žloutky a potom mandle smícháme s práškem do pečiva. Rozpuštěnou polevu a nakonec sníh z bílků a vaječný likér. Pečeme při 175°C asi 45 minut. Krok 2: Náplň:
utřeme máslo se žloutky, přimícháme cukr, vanilkový cukr a rum. Za stálého míchání pomalu přiléváme vaječný likér. Namočíme želatinu - podle návodu rozpustíme, necháme zchladnout. Ušleháme šlehačku a vmícháme do ní želatinu a přidáme do máslového krému. rozetřeme na korpus. Krok 3: Korpus: z bílků ušleháme tuhý sníh. Máslo, žloutky a 6 lžic horké vody ušleháme do pěny. Přidáme mouku s práškem do pečiva a nakonec přidáme ušlehaný sníh. Pečeme při teplotě asi 175°C asi 20 minut. Krok 4: Náplň: tvaroh zamícháme se zakysanou smetanou, cukrem a mandlovým likérem. Rozvaříme maliny s cukrem a se skořicí. Necháme zchladnout a přidáme do tvarohového krému. Ušleháme šlehačku a vnímáme do tvarohového krému. Krok 5: Bílková glazura: 1 bílek, 90-150 g cukru moučka, troška citronové šťávy.
čokoládovou polevu rozehřejeme ve vodní lázni a necháme trochu zchladnout. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Utřeme cukr s máslem a přimícháme žloutky a potom mandle smícháme s práškem do pečiva. Rozpuštěnou polevu a nakonec sníh z bílků a vaječný likér. Pečeme při 175°C asi 45 minut. Krok 2: Náplň:
utřeme máslo se žloutky, přimícháme cukr, vanilkový cukr a rum. Za stálého míchání pomalu přiléváme vaječný likér. Namočíme želatinu - podle návodu rozpustíme, necháme zchladnout. Ušleháme šlehačku a vmícháme do ní želatinu a přidáme do máslového krému. rozetřeme na korpus. Krok 3: Korpus: z bílků ušleháme tuhý sníh. Máslo, žloutky a 6 lžic horké vody ušleháme do pěny. Přidáme mouku s práškem do pečiva a nakonec přidáme ušlehaný sníh. Pečeme při teplotě asi 175°C asi 20 minut. Krok 4: Náplň: tvaroh zamícháme se zakysanou smetanou, cukrem a mandlovým likérem. Rozvaříme maliny s cukrem a se skořicí. Necháme zchladnout a přidáme do tvarohového krému. Ušleháme šlehačku a vnímáme do tvarohového krému. Krok 5: Bílková glazura: 1 bílek, 90-150 g cukru moučka, troška citronové šťávy.
Zveřejněno 25. 6. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dort ke křtinám
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OLoR
Moje poznámka
Dort ke křtinám
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OLoR
Nejnovější recepty
Nepečené sacher kuličky
Přidáno před 2 hodinami
Pšenično - žitné sádlové pečivo
Přidáno před 14 hodinami
Nepečené Lotus kuličky
Přidáno před 20 hodinami
Burizonové kuličky
Přidáno před 21 hodinami
Vepřové nudličky na pórku s česnekem
Přidáno před 21 hodinami
Mrkvovo-sýrové placky (vhodné i pro diabetiky)
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zelňačka mojí babičky
Fitulka před 1 hodinou
Pikantní pečená kuřecí křídla
petrp před 11 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
Patoja před 11 hodinami
Rakvičkové jednohubky bez amonia
JanaK24 před 13 hodinami
Nejlepší marokánky
veronikatun před 13 hodinami
Máslový krém na vánoční cukroví
Hanka112 před 13 hodinami
Pravý vajíčkový salát podle ČSN
dedektonik před 14 hodinami
Pařížské tyčinky od maminky
KralicekZ před 15 hodinami
Mrkvovo-sýrové placky (vhodné i pro diabetiky)
Wikki před 15 hodinami
Tématické fráze:
dorty ke křtinám z marcipánu,
přání ke křtinam,
dort na křtiny,
dorty na křtiny,
luxusní dorty na křtiny,
pečení dortu olomouc,
pečení dortů na zakázku v olomouci,
dorty na zakázku olomouc,
dorty olomouc,
dort kolíbka,
miminkovské dorty,
marcipanovy dort ke krtinam,
dort kolébka,
gratulace ke křtinám,
dort krtiny,
pečivo ke křtinám,
miminkovsky dorty,
miminkovský dort,
dort na křtiny pro holku,
šlehačkový dort ke křtinám
Suroviny:
poleva čokoládová,
vejce,
máslo,
mandle mleté,
prášek do pečiva,
likér vaječný,
vejce,
máslo,
mouka polohrubá,
prášek do pečiva,
žloutek,
máslo,
cukr moučkový,
cukr vanilkový,
rum,
likér vaječný,
želatina,
šlehačka,
tvaroh,
smetana zakysaná,
cukr,
maliny,
cukr,
skořice,
šlehačka,
ztužovač šlehačky,
cukr vanilkový,
mandle,
cukr moučkový,
bílek,
potravinářské barvivo
Komentáře (15)
[email protected]
akorat v receptu postradam info o kremu, cim jsi potahovala,trosinku vic informaci prosiiim
jinak je to paradni dort