Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 495 kJ / 596 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 35,07 g |
| Tuky | 23,52 g |
| Vláknina | 21,23 g |
| Cholesterol | 777 mg |
| Sodík | 426 mg |
| Sůl | 0,88 g |
| Sacharidy | 56,10 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na masle orestovat nakrajenou cibulku, pridat nakrajeny porek, pote na male kosticky nakrajenou mrkev a jeste chvili za obcasneho michani restovat.
Krok 2: Pote zalit cca 1-1.5l vody a pridat bujony a celou snitku rozmarynu a nechat provarit, minimalne 10 minut.
Krok 3: Zatim si zvlast uvarit nakrajene brambory se soli a kminkem do polomekka.
Krok 4: Slit brambory a pridat do polevky. Dale pridat pepr, kminek, majoranku a bylinkovou smes.
Krok 5: Zatim rozklepnout vajicka a dat 1 cele a bilek z druheho a tretiho do misky a rozkvedlat s troskou mouky, spetickou vegety (popripade muzeme pridat bylinky).
Krok 6: 2 cele zloutky dat zatim na stranu.
Krok 7: Kdyz jsou brambory hotove, zamichat rozkvedlane vajicko poradne do polevky a nechat prejit varem.
Krok 8: Nakonec pridat vsechen utreny cesnek, promichat a opatrne vlozit cele zloutky. Znovu nechat prejit varem (cca 30-45 vterin).
Krok 9: Pote okamzite podavat. Zloutky nandavat opatrne aby nepraskly.
Dobrou chut.
Dobrou chut.
Zveřejněno 18. 8. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rozmarynova cesnecka à la 'poached egg'
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/j5EB
Moje poznámka
Rozmarynova cesnecka à la 'poached egg'
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/j5EB
Nejnovější recepty
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 35 minutami
Grinchův elixír
Přidáno před 15 hodinami
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 18 hodinami
Fíkové kostky
Přidáno před 18 hodinami
Kuřecí prsa ve slanině a nízkosacharidový salát (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 19 hodinami
Salát Emerald
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vánočka III
Marcela.Ma. před 47 minutami
Kapří hranolky
loing před 9 hodinami
Medvědí tlapky
hoopoo před 9 hodinami
Čokoládová poleva z kakaa
Eva11 před 10 hodinami
Banánky ze strojku
Vilik před 10 hodinami
Kokosová vosí hnízda
Evculina84 před 10 hodinami
Těstovinový salát Vltavín
Jan Nemec před 11 hodinami
Nejlepší marokánky
Petruse2503 před 12 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
jana.r před 12 hodinami
Tématické fráze:
mail y-egg.jp loc:cz,
mail hokkaido-ia.jp loc:cz,
česnečka recept,
mail mimoza.co.jp loc:cz,
jak udelat poached egg,
poched egg
Suroviny:
česnek,
mrkev,
brambory,
pórek,
cibule,
vejce,
bujón zeleninový,
bujon kuřecí,
bujón bylinkový,
máslo,
mouka hladká,
sůl,
pepř,
rozmarýn čerstvý,
majoránka,
bylinky,
kmín celý,
vegeta
Komentáře (4)
Polevka samozrejme nemusi byt tolik slana, normalne davam tak 1 bujon, ale varila jsem ji pro manzela po prohyrene noci&neuvedomila si to pri prepisovani receptu
ale ještě jednou si to po sobě přečti, oprav pár chybiček a jednu hrubku
jinak