Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Žampiony z trouby

Žampiony z trouby jsou jednoduchým, ale lahodným pokrmem, který vyniká svou šťavnatostí a bohatou chutí. Pečené žampiony ochucené česnekem a bylinkami jsou skvělou volbou pro rychlou večeři nebo elegantní předkrm.

Hodnocení receptu je 4,6 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

magdalenka magdalenka

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 20 min

35 min (15 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 288 kJ /
308 kcal
Bílkoviny0,42 g
Tuky33,03 g
Vláknina0,98 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 1 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy2,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Šampiňóny umyjeme, nožičky vylomíme, necháme oschnúť. Krok 2: Do oleja pretlačíme cesnak, štetcom natrieme zvonka i znútra hlavičky týmto cesnakovým olejom. Osolíme, okoreníme. Uložíme na plech vyložený papierom na pečenie. Krok 3: Dáme piecť do rozohriatej rúry otvoreným klobúčikom hore - zachytíme šťavu, pečieme cca 20 minut na 180-200 °C. Krok 4: Pokvapkáme citrónom a posypeme posekanou petržlenovou vňaťou. Podávame napr. s bagetou.

TIP: Jak připravit žampiony

Zveřejněno 8. 1. 2013

Poznámka autora magdalenka

Takto upravené šampiňóny nie sú fotogenické, ale chutia skvele - teplé, vlažné i studené.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Žampiony z trouby

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vLOg

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Žampiony z trouby

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vLOg

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (15)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Dík za reakcie i body.
My takto zvykneme šampiňóny grilovať. Tak ma napadlo ich strčiť do rúry, vonku akosi nie je príjemne a nachystanie grilu predsa len chvíľu trvá...

magdalenka: určitě jste si pochutnali a fotogenické jsou taky:-):yes:

Koukám, že už jsou v Podobných i moje žampiony. Byly skvělé a tyhle tvoje budou určitě též;-):yes:

Magduško,tak takto jsem ještě námi oblíbené žampiony nezkoušela:-8Moc se mi líbí ten olej s česnekem:-pDíky za receptík:yes::yes::-K

a mně se zrovna líbí.. recept i foto:-K;-):-):yes:

spagetka:Nemusíme vědět a vidět všechno ne? Nikdo není dokonalý:-D.

jde to i s mensimi :) nekdy davam i tymian

chocolate: Z toho si děvčata nic nedělejte, já pravila, no jo a ty žampiony na grilování neznám, načež muž otevřel lednici... zbytek si umíte představit :-D:-D:-D:-D:-D:-D, vím já že mám doma portobello :-)):-)):-)):-))

Magdalenka: delam skoro totozne. Cesnek s petrzelkou dam dovnitr a pote navrch pridam trochu strouhanky(vyrobene z toustoveho chleba-jsou to takove nevzledne cucky), ale po upeceni jsou pekne "chrumkave".

magdalenka:Vidíš, dnes je tu nějaká mlha, já přehlédla citron, Inesska maso:-D:-)).

chocolate: v recepte píšem o citróne...
A tiež si myslím, že táto jednoduchá kombinácia surovín - je dobrá...
grilovacie šampiňóny=portobello=Pečiarka obrovská=Agaricus augustus:-K

Žampiony vypadají skvěle, přidávám i pár kapek citronu před podáváním, zvýrazní chuť hub.
Magdi, těmi grilovacími žampiony myslíš portobello?

spagetka:Špagi, ale mnozí tady hodnotí fotky místo receptu samotného;-).
Magdi, žampionky mám ráda a tento recept vypadá chutně:-p+2:yes:

Fotogenické možná ne, ale tu nejsme na fotografické soutěži. S těmi ingrediencemi :-p:-p:-p:yes::yes::yes: líííbíí, ukládám

Tématické fráze:
žampióny v troube, žampiony z trouby, grilované žampiony v troube, jak grilovat žampiony, žampiony smažené v troubě, žampiony do trouby, jak vypadaji zampiony, zampiony pečené v troubě, žampion v troubě, žampiony v tgroube, žampiony v troubě, recepty z sampinony, žampiony v troubě recept, žampiony recepty v v troube, smažené žampiony v troubě, jak vypada žampion, žampiony recepty, pecene zampiony, pecene zampiony v troube, recept na žampiony v troubě

Suroviny:
žampióny, olej, česnek, sůl, pepř mletý, nať petrželová, citron

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu