Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Medovník jako z cukrárny

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Montanka Montanka

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie31 432 kJ /
7 512 kcal
Bílkoviny83,00 g
Tuky424,06 g
Vláknina20,50 g
Cholesterol 1,51 g
Sodík 6,86 g
Sůl0,51 g
Sacharidy809,91 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ve vodní lázní - nad párou - v misce rozpustíme máslo, přidáme cukr, med, vejce a smetanu. Krok 2: Stále mícháme, než začne směs trochu houstnout - cca 5 minut. Krok 3: Vlijeme do misky, ve které jsme smíchali mouku se sodou. Krok 4: Vypracujem těsto, které rozdělíme na 5 stejných částí, které jednotlivě zabalíme do folie. Necháme asi 5 minut odpočinout. Krok 5: Na pečícím papíru obkreslíme dortovou formu - velikost budoucího medovníku. Krok 6: Poté postupně z jednotlivých částí těsta vyvalujeme kola o tomto průměru. Krok 7: Pečeme je ve vyhřáté troubě na cca 180°cca 4-5 minut. Upečená kola necháme vychladnout. Teprve potom je přemístíme, ale opatrně, jsou křehká. Krok 8: Vychladlé pláty seřízneme podle dortové formy, okraje dáme stranou. Krok 9: Poté jednotlivé pláty mažeme na střídačku krémy - struktura bude vypadat následovně:
plát - krém - plát - krém - plát - krém - plát - krém - plát. Krémem I potřeme i boky a vršek dortu. Poté boky a vršek posypeme rozdrobenými odřezky a oříšky. Krok 10: Dáme vychladit do lednice a uležet alespoň do druhého dne.

Zveřejněno 3. 2. 2013

Poznámka autorky Montanka

Medovník nám opravdu moc chutná a chutná úplně jako ten kupovaný ... nejprve se mi zdálo divné, dávat tam zakysanou smetanu .. ale opravdu se dává i do těch z cukrárny .. a jakmile se medovník uleží, ani ji tam nepoznáte ...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Medovník jako z cukrárny

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pV66

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Medovník jako z cukrárny

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pV66

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Přiznám se, že jsem z tohoto receptu zklamaný. Těsto mi připadá prakticky nevyválitelné a salkový krém absurdně přeslazený. V popisu mě matou následující věci: 5 minut odpočinout - to je schválně? Připadá mi to málo, jaký to má smysl, těsto je stále vlahé, lepivé, válet se nedá. Salkem do krému se myslí normální, nebo uvařené, zkaramelizované (krém je z normálního šíleně sladký a řídký)? Doba pečení mi připadá krátká, místy cítím syrovou mouku, a v receptu chybí pokyn k vmíchání rumu a kakaa. Ostatním kuchařům doporučuji pečlivější přípravu (než jsem se připravil já) a autorce receptu mnoho úspěchů.

Super recept :yes: <3 <3 Vždy medovník peču podle tohohle receptu a každému chutná. Jen místo ořechů používám na posypání ,,strouhanku", kterou si vždy připravím z plátu těsta upečeného navíc ;) Jeden kolega dokonce myslel, že je kupovaný :-p :-D

:yes::-p

Libor: Myslím, že do receptu patrí aj návod na kompletnú výrobu múčnika, teda aj krému. Počkala by som na autorkine vyjadrenie.

Magdalenka: v receptu je jasně napsáno, že zakysaná smetana s cukrem je druhý krém:-D a výroba krému? Smíchám zakysanou smetanu s cukrem:-D
a druhý krém bude ušlehané máslo smíchat se salkem:-)) ten dotaz je schválnost:-K:no:

Moc se mi to líbí:-p Ten krém asi rozšlehat s tím máslem SALKO a druhý zakysanku rozšlehat s 3/4 cukru toho kelímku;-)

Chýba mi v popise výroba krému, tiež čo s tou kyslou smotanou.
Obdobné recepty tu sú, ale neviem, či úplne totožné. Robila som len so skaramelizovaným Salkom, bez smotany.

:yes::yes::yes:mňam.....to bych si zobla:-p

Tématické fráze:
medovník se zakysanou smetanou, medovník s kremem se zakysané smetany, medovník ze zakysané smetany, krém do medovníku, medovník s krémem ze zakysané smetany, medovnik recept, recepty medovník, medovník, medovnik kremzakyssmetana, krehky medovník, medovnik ze zakysane smetany, medovník s krémem a zakysanou smetanou, medovník kré, medovnik se smetanovym kremem, ozdoba na medovnik, medovnik zakysana smetana, medovník krehky, medovnik jako kupovany, medovník krém ze zakysané smetany, medovnik s kysanou smetanou

Suroviny:
mouka hladká, cukr moučkový, máslo, vejce, soda jedlá, med, kakao, smetana, rum, salko, máslo, smetana zakysaná, cukr moučkový, ořechy mleté

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu