Losos gravlax
Tuto skandinávskou pochoutku připravíme tak, že syrové filety lososa marinujeme nejméně po dobu dvou dnů v marinádě s koprem a alkoholem. Lososa poté nařežeme na velmi tenké plátky a podáváme je například na opečeném pečivu.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 174 kJ / 281 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 2,30 g | 
| Tuky | 0,50 g | 
| Vláknina | 2,50 g | 
| Cholesterol | 0 mg | 
| Sodík | 18,04 g | 
| Sůl | 45,00 g | 
| Sacharidy | 55,00 g | 
Postup přípravy
Zveřejněno 8. 1. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Losos gravlax
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/607V
Moje poznámka
					
				
Losos gravlax
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/607V
Nejnovější recepty
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 14 hodinami
	
			
	
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 17 hodinami
	
			
	
Brynzové halušky
Přidáno před 19 hodinami
	
			
	
Sýrové placky
Přidáno před 22 hodinami
	
			
	
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem
Přidáno před 23 hodinami
	
			
	
Krkovice dušená s rajčátky a fazolovými lusky
Přidáno před 23 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
	
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 46 minutami
	
			
	
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 1 hodinou
	
			
	
	
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 1 hodinou
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 10 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 12 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 13 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 13 hodinami
	
			
	
	
Špagety à la carbonara
dolejsovaveronika před 14 hodinami
	
			
	
Jarní salát
Kajkajak před 15 hodinami
	
			
	
Máslové sušenky s džemem (Pinterest heart cookies)
Petronilka před 16 hodinami
						Tématické fráze:
						
							losos recepty kluci v akci, 
						
						
							jak nejlépe připravit lososa, 
						
						
							losos recepty, 
						
						
							marinovaný losos kluci v akci, 
						
						
							uzený losos recepty za studena, 
						
						
							syrový losos, 
						
						
							kluci v akci losos, 
						
						
							příprava lososa, 
						
						
							marinovaný losos za studena, 
						
						
							gravalax, 
						
						
							losos, 
						
						
							jak pripravit lososa, 
						
						
							losos akce, 
						
						
							losos recept kluci v akci, 
						
						
							grawlax, 
						
						
							kluci v akci recepty losos, 
						
						
							marinovaný losos pohlreich, 
						
						
							losos kluci v akci, 
						
						
							uzený losos - recepty za studena, 
						
						
							losos gravilax
						
					
						Suroviny:
						
							losos, 
						
						
							sůl, 
						
						
							cukr, 
						
						
							pepř mletý, 
						
						
							kopr, 
						
						
							brandy
						
					
	
			
	
Komentáře (19)
Určitě si dej pozor jakého kupuješ, pokud si ho neulovíš.
Nejlepší je divoký, z Pacifiku. Ondyno, v nouzi, jsem koupil Atlantického, z farmy, uměle přibarveného, a bylo to, no, prostě nedobré.
Doufám, že to nevadí
http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-klu...
www.ceskatelevize.cz/ivysilani/208562221900006-kluci-v-akci/
www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/208562221900006/
ja ziju na Islandu uz 11let a co nam tady jede nejvic jsou prave ryby...driv jsem hodne cestovala a muzu rict,ze nejlepe pripravene ryby a ryby vubec jsem jedla nejchutnejsi jen v Italii a tady...kdyz jsem rybarum rikala o nejpopularnejsi rybe posledni doby v CR - pangasius,tak se zacal smat,pak zvaznel,nasel odkaz na internetu,ten mi poslal a rekl jen,ze tohle by dal jist jen nepriteli...po zhlednuti videa,jak se tyto ryby chovaji,cim je krmi a v jakych podminkach je drzi,bych tuto rybu nejedla....v CR se maji jist ryby domaci a pokud treska,losos,tunak a jine ryby,tak z dobreho obchodu radeji drazsi ale zarucene dobroe a cerstve...moji rodine delavam i v CR jidla z ryb a vzdy jim moc chutna....Jo a k te zmince o "hákarl" (tedy zralok) ten se nalozi a zahrabe do zeme a nechava se "zrat" pak se konzumuje...ale je to jen pro rodile islandany,nebo pro otrle dobrodruhy a sebevrahy,ponevadz tato pochoutka smrdi jako mocuvka....stejne tak smrdi i nalozena "skata" (tedy rejnok) a ji se s "hangikjot" (silne uzene jehneci) tesne pred vanoci....delala jsem jednu dobu v domove duchodcu a oni tyto jidla jedli a od te doby je nesmim ani citit,ponevadz jsem ten desnej smrad musela cuchat celou sichtu a bylo mi ponekud soufl
A ještě k tomu toho máme moc rádi taky.
Reny, dík za fotku. My ho tu sice koupíme taky, ale cena je úměrna tomu jaká je to dobrota. Příšerná.