Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Stout chléb (chléb z černého piva)

Hodnocení receptu je 4,1 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Lucasinka Lucasinka

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 493 kJ /
2 986 kcal
Bílkoviny93,09 g
Tuky15,55 g
Vláknina28,00 g
Cholesterol 18 mg
Sodík 10,01 g
Sůl8,00 g
Sacharidy588,63 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do větší mísy nasypeme hladkou mouku, jedlou sodu a sůl. Promícháme a vsypeme celozrnnou mouku s cukrem. Vmícháme podmáslí s pivem a zpracujeme pevné nelepivé těsto. Krok 2: Přendáme jej do olejem vymazané pečící formy na chléb a necháme 10 minut odpočinout. Mezitím rozpálíme troubu na 230°C. Krok 3: Odpočatý chléb vložíme do trouby a po 10 minutách pečení snížíme teplotu na 180°C. Pečeme dalších 25 minut. Krok 4: Po upečení by chléb měl mít zlatavou pevnou kůrku a po zaklepání na spodní část by měl vycházet dutý zvuk. Chléb necháme zchladnout na mřížce a podáváme.

Zveřejněno 23. 4. 2013

Poznámka autorky Lucasinka

Velkou výhodou tohoto chleba je, ze nekyne, tudíž do hodiny máte na stole krásně voňavý, čerstvý a nadýchaný chléb, který má díky pivu a podmáslí příjemnou ojedinělou chuť. Použila jsem pivo Guinness. Název chleba jsem zvolila, protože v Anglii je silné černé pivo označováno „stout“ a originální název „Stout bread“ jsem nechtěla příliš měnit.

Pekla jsem podle receptu mého velkého oblíbence Paula Hollywooda z pořadu BBC „Paul Hollywood’s Bread“

www.lucasinka.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DZJk

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DZJk

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

lucasinko: paula hollywooda miluju, když jsu u dcery v UK každý večer musím koukat na jeho vařící programy.... je nááádhernej, moc se mi líbí....to jenom tak bokem..

Marcela: Abych rekla pravdu, netusim. S dom.pekarnou nemam zadne zkusenosti. U receptu, ktery je mezi podobnymi recepty, testo v pekarne zadelavali

Frantiska: Dobrý den, myslíte, že by šel chlebík upéct i v domácí pekárně. Není těsto moc těžké a lepivé aby to lopatky zvládly?? :-S

recept se mi libi :) vyzkousim

varilamyskakasicku: Myslim, ze klidne i dortova nebo kolacova forma neni na skodu. Pri peceni ve forme na chleba je jen obdelnikovy tvar, ale ten pro chleba neni nejdulezitejsi ;-) Dejte vedet, jak se povedl

Tak to je paráda, kam bych to těsto nalila, když nemám pečíčí formu na chleba? Pustila bych se do toho ještě teď;-);-):yes:

Tématické fráze:
chleba z piva, recept na domácí chleba z anglie, chléb s jedlou sodou, černý chléb, chléb se sodou, domácí chléb z černého piva, chleba se sodou, chleba z jedlé sody, recept na chleba s jedlou sodou, recepty na černé pivo, chléb z piva, stout recept, domaci chleb se sodou, kuchrka, recept na černé pivo, chleba s piva, chléb z jedlé sody, chleba ze jedlé sody, chleba s pivem, chleba z jedlé sody recept

Suroviny:
mouka celozrnná, mouka hladká, pivo černé, podmáslí, cukr hnědý, soda jedlá, sůl, olej

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu