Suroviny pro 1 plech
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 898 kJ / 2 605 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 66,04 g |
Tuky | 86,68 g |
Vláknina | 12,00 g |
Cholesterol | 777 mg |
Sodík | 826 mg |
Sůl | 1,93 g |
Sacharidy | 384,10 g |
Postup přípravy
V dostatečném předstihu zapneme troubu a předehřejeme ji na 180 °C. Krok 2: Připravíme ovoce, opláchneme ho a necháme důkladně okapat. Krok 3: Dále připravíme žmolenku promnutím másla nakrájeného na menší kousky s cukrem a moukou. Krok 4: Vejce oddělíme zvlášť na žloutky a bílky. Z bílků a špetky soli vyšleháme pevný sníh. Krok 5: Do mísy vložíme cukr, změklou Heru, žloutky a utřeme do pěny. Pak přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a vanilkovým cukrem a vmícháme do žloutkové směsi spolu s mlékem pokojové teploty. Nakonec opatrně a lehce vmícháme tuhý sníh. Krok 6: Těsto rovnoměrně rozetřeme na připravený plech. Krok 7: Na těsto rozprostřeme borůvky, taktéž rovnoměrně na celý plech. Podle kyselosti ovoce ještě přisladíme cukrem a chuť zlepší i vanilkový cukr. Krok 8: Pečlivě posypeme žmolenkou. Počítáme, že čím je ovoce vlhčí (vodnaté), např. borůvky, rybíz apod., tím je nutné dát více žmolenky. Krok 9: Plech vložíme do předehřáté trouby. Doba pečení se pohybuje podle vlastní trouby mezi 40-50 minutami. Těsto je na kraji růžové, případně zkusíme špejlí lepivost.
Zveřejněno 20. 7. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bušin borůvkový koláč na plech
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/GXDJ
Moje poznámka
Bušin borůvkový koláč na plech
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/GXDJ
Nejnovější recepty
Proteinové ovesné vločky s malinovým proteinem a hořkou čokoládou
Přidáno před 1 hodinou
Rýžové nudle se zeleninou, sójovými kousky a arašídovou omáčkou
Přidáno před 2 hodinami
Roláda Harlekýn podle Míši Landové
Přidáno před 8 hodinami
Těstoviny s krémovou omáčkou Alfredo s krevetami a brokolicí
Přidáno před 10 hodinami
Plněné sladké broskve
Přidáno před 11 hodinami
Bulgur s cuketou, mrkví, fazolkami a hráškem
Přidáno 9. 7. 2025 13:14
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nepečené kokosové košíčky s čerstvým ovocem
Amphibian před 14 minutami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
SonaErbanova před 1 hodinou
Citrónové muffiny
terezakrejzarova před 1 hodinou
Recept na rychlé muffiny s kousky čokolády
kiellmo před 2 hodinami
Boloňská omáčka
DavidVolvo před 2 hodinami
Máslové kuře s lilky na rozmarýnu
smrkusa před 2 hodinami
Okurková polévka
jarpos před 3 hodinami
Zapečené kotlety se smetanou a hořčicí
zdesse před 4 hodinami
Pečená rolka ze slaniny, sýra a mletého masa
Jan Nemec před 4 hodinami
Tématické fráze:
boruvkový kolač na plech,
cim vymazat plech,
čím vysypat plech,
borůvkový koláč,
koláč na plech,
vymazání plechu,
jak vymazat plech,
čím se vysypává plech,
cim vymazat a vysypat plech,
vymazaný plech,
borůvkový koláč recept,
koláče na plech,
vymazat plech,
boruvkový koláč bez žmolenky,
boruvkový koláč-recept,
cim vymazat plech na peceni,
mouka na vymazání plechu,
boruvkový koláč se žmolenkou,
top recepty sladke recepty borůvkový koláč,
rychly moučník na plech
Suroviny:
mouka polohrubá,
vejce,
sůl,
mléko,
tuk hera,
cukr krupice,
kypřící prášek do pečiva,
cukr vanilkový,
tuk hera,
mouka hrubá,
borůvky,
cukr krupice,
cukr vanilkový,
máslo,
cukr,
mouka hrubá
Komentáře (22)
My tady hrubou mouku máme
Dnes jsem podle zmíněného rcp použil krupičku
No, posypka z hladké mouky mi ode dneška taky nechutná
Paní Libušce díky za spoustu výborných receptů, které zde její manžel zvěčnil a doplnil krásnými fotečkami.
Marie64: jj, paní autora se jmenuje Libuše a tak ji zkráceně říká