Vepřová kotleta plněná,v marinádě z citrusů pečená
Suroviny
Porce: hodně,nejméně 6
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 839 kJ / 2 591 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 398,88 g |
Tuky | 95,09 g |
Vláknina | 7,21 g |
Cholesterol | 1,08 g |
Sodík | 901 mg |
Sůl | 1,91 g |
Sacharidy | 32,40 g |
Postup přípravy
Z celého kusu kotlety si odřežeme 350g a na masovém mlýnku 2x nameleme. Přidáme všechny ostatní suroviny a důkladně promícháme. Krok 2: Z masové hmoty si odvážíme 150g a vytvarujeme váleček o něco kratší, než je délka celé kotlety. Krok 3: Váleček zabalíme do potravinářské folie a dáme na chvíli do mrazáku. Krok 4: Do kotlety dlouhým, ostrým nožem prořízneme otvor(kapsu) a do něj zatlačíme zmrzlý váleček masové směsi, který jsem si dali do mrazáku předmrazit, aby se nám do otvoru hezky zatlačil. Krok 5: Kotletu upevníme provázkem, nebo nití, aby nám při pečení udržela tvar. Krok 6: Mírně opepříme, naložíme do marinády a dáme v uzavřené nádobě do lednice, nejlépe do druhého dne. Krok 7: Kotletu z marinády vyjmeme a ze všech stran ji na pánvi v rozehřátém tuku necháme zprudka orestovat. Krok 8: Orestovanou kotletu osolíme a vložíme do zapékací mísy. Zbylou marinádou vypláchneme pánvici a přilijeme ke kotletě. Krok 9: Vložíme do předehřáté trouby (mám plynovou)a na nejvyšší stupeň pečeme pečeme přikryté víkem 20minut. Troubu ubereme na poloviční výkon a pečeme 60 minut. Během pečení doléváme pomerančovou šťávu a přeléváme výpekem. Krok 10: 20 minut před dokončením odstraníme víko, ubereme výkon trouby na čtvrtinu a dopečeme doměkka. Krok 11: Měkkou kotletu z výpeku vytáhneme, odstraníme nitě a ostrým nožem naporcujeme Výpek můžeme přes jemné sítko přecedit, znovu ohřát a dle potřeby dochutit. Krok 12: Jako příloha se hodí kuskus, nebo rýže.
Ze zbývajících 350g náplně připravíme šťavnaté placičky buď k večeři, nebo k obědu.
Zveřejněno 2. 8. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřová kotleta plněná,v marinádě z citrusů pečená
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PGNW
Moje poznámka
Vepřová kotleta plněná,v marinádě z citrusů pečená
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PGNW
Nejnovější recepty
Bramborová scarpaccia se sýrem
Přidáno před 2 hodinami
Zapečené těstoviny se šunkou a tofu
Přidáno před 3 hodinami
Domácí libečková sůl
Přidáno před 6 hodinami
Svačinová polévka z masového vývaru, se zeleninou a lahůdkovým párkem
Přidáno před 10 hodinami
Zavařený kedlubnový salát
Přidáno před 10 hodinami
Toust s brokolicí zapečený v troubě
Přidáno před 11 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlý švestkový koláč s mákem
Snike2006 před 31 minutami
Koláč z cukety
Vampi před 2 hodinami
Broskvová hrníčková buchta
Monika95 před 2 hodinami
Odlehčené kuře na paprice
Picik před 3 hodinami
Rajská omáčka
Maroun416 před 3 hodinami
Nadýchaný piškotový korpus
Rouzis před 3 hodinami
Česnekovo-rajčatová směs bez konzervace
AndreaMachacova před 5 hodinami
Rajská omáčka s masovými kuličkami
zlatko4 před 6 hodinami
Bramborák se švestkami
Lenka Sedlackova před 8 hodinami
Přesnídávka jablečná
HancaSvarc před 10 hodinami
Tématické fráze:
marináda na kotletu,
pečená vepřová kotleta v troubě,
plněná vepřová kotleta,
marináda na vepřovou kotletu,
marináda na kotlety,
vepřové kotlety v troubě,
pečené vepřové kotlety v troubě,
plněná kotleta,
pečená plněná kotleta,
pečená kotleta,
vepřová kotleta v troube,
kotleta pečená,
vepřová kotleta,
pecena vepřová kotleta,
vepřová kotleta pečená,
recept vepřová kotleta plněná,
plněné veprové kotlety,
marinády na vepřovou kotletu,
kotleta v marinádě,
recepty z vepřové kotlety
Suroviny:
kotleta vepřová bez kosti,
pepř mletý,
sůl,
kotleta vepřová bez kosti,
slanina debrecínská,
cibule červená,
vejce,
kerblík,
sůl,
pepř mletý,
šťáva pomerančová,
šťáva pomerančová,
šťáva pomerančová,
pomeranče,
citron,
rozmarýn,
máslo,
olej
Komentáře (23)
Velice děkuji
Ale nemyslete si,že tomu mému zlatouškovi takto vychystávám každý den