Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřový plátek s hříbkovou čepicí - dvě jídla z jednoho hrnce

Vepřové maso je skvělým základem pro různé pokrmy. Zrovna dva chutné tipy přinášíme v tomto receptu. Dušené plátky masa na slanině můžeme podávat samostatně nebo k nim připravit smaženici z čerstvých hříbků a vejce.

Hodnocení receptu je 4,7 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Středně náročný

Doba přípravy 130 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 70 min

130 min (60 min příprava + 70 min tepelná úprava)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 773 kJ /
1 858 kcal
Bílkoviny46,44 g
Tuky152,16 g
Vláknina29,55 g
Cholesterol 389 mg
Sodík 2,74 g
Sůl6,71 g
Sacharidy70,95 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli očistíme a nakrájíme nadrobno, stejně tak i slaninu. Maso očistíme, naklepeme a po okrajích nařízneme. Plátky masa osolíme a opepříme. Krok 2: Slaninu dáme do rozpáleného hrnce a jakmile pustí tuk, přisypeme k ní kmín. Dále přidáme nakrájenou cibuli a orestujeme ji do růžové barvy. Krok 3: Na cibuli vložíme maso a necháme zatáhnout po obou stranách. Podlijeme menším množstvím vody a pod poklicí dusíme doměkka. Během dušení podléváme horkou vodou. V případě vaření v tlakovém hrnci podlijeme 200 ml horké vody a dusíme 25 minut. Krok 4: Z mouky a oleje připravíme tmavší zásmažku. Krok 5: 3 měkké plátky masa a 70 ml šťávy z masa odložíme stranou a do zbytku v hrnci vmícháme připravenou zásmažku a necháme 10 minut provařit. Krok 6: V závěru přidáme nadrcený česnek a podle potřeby dochutíme. Necháme vystydnout, uložíme do lednice a máme připraveno jídlo do zásoby. Krok 7: Nyní se pustíme do přípravy plátků s hříbkovou čepicí. Cibuli i hříbky očistíme a nakrájíme nadrobno. Krok 8: V kastrolu rozpálíme olej, na něm orestujeme cibuli a podusíme hříbky. 2 lžíce podušené směsi vyjmeme na jinou pánev a do zbytku v kastrolu přidáme vejce, okořeníme, přidáme nasekané bylinky a umícháme smaženici. Krok 9: Podušenou hříbkovou směs na pánvi podlijeme šťávou z masa, kterou jsme odložili z předchozího vaření stranou. Krok 10: Přidáme plátky masa, na každý kus dáme hromádku smaženice a zasypeme nahrubo nastrouhaným sýrem. Přikryjeme poklicí a na slabém plameni podusíme 5 minut. Krok 11: Podáváme s bramborem.

TIP: Různé bramborové přílohy

Zveřejněno 15. 9. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mkzr

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mkzr

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (18)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

1974andrea:Andrejko,máš recht;-)Je to trošku"zmatenější"jdu to mírně poupravit:-D

Anna Kocikova:Ahá, tak to mě teda zmátlo, promiň:-8

1974andrea:Andruš,já mám i v názvu rcp uvedeno"dvě jídla z jednoho hrnce".Nechtěla jsem dávat každý recept zvlášť;-)Napřed jsem v hrnci podusila všechno maso,pak jsem půlku odebrala-to bylo s těmi hříbky,no a ta první část co zůstala v hrnci,ta byla k obědu druhý den.Zlatoušek měl s knedlíkem a protože byl rychlejší než foťák(fotograf:-D)tak jsem vyfotila svou porci s bramborem:-):-)

no to je úžasné:yes::-D dělala jsem velmi podobně v neděli, a taky v těchto dvou variantách, protože né všichni polykají houby. Bylo to opravdu skvělé;-)chuťové pohárky tančily;-)

Drahuško, proč tam máš jednou napsáno, bez té smaženice a sýru, že to podáváme s bramorem, knedlíkem nebo rýží a pak s houbami a sýrem znovu s bramborem?

Dala bych si :-p

yanull::-D:-D
varilamyskakasicku:Ivuško,rostou:-)Manžel měl po delší době volno,tak se šel mrknout do lesa a našel:-)
Všem moc děkuji za komentáře a hodnocení:-KPochutnali jsme si;-)

Aničko - jako vždycky;-):yes::yes:

Náramná dobrota to bude:yes::yes:

nááramná krása:-8:-K:-K:yes::yes:

Aninko, wow, kde jsi vzala hříbky, u Vás rostou, moc se mi receptík líbí, mňamka;-):yes::yes:

Tyvado, vypadá to výborně a hned mám na to chuť! :-) určitě vyzkouším až v lese něco najdu, zatím u nás houby moc nerostou :-(

;-) Vypadá to výborně a jistě i chutná :-)) :yes:

krásné jídlo :yes::yes::-K:-p

No to musí být náramná dobrota.:-p:-p:-p:yes::yes::-K

Anička nás šetří, proto přešla z lehkých večerních provokací na odpolední ;-):-).Na time tu pochopitelně nezáleží, protože skvělé, jako vždy a přidávám 2. bodík :-p;-):-K:yes:

Tématické fráze:
recepty z jednoho hrnce, pokrmy z jednoho hrnce recepty, skopové z jednoho hrnce, z jednoho hrnce, recept z jednoho hrnce, obed z jednoho hrnce, recepty do jednoho hrnce, vepřový plátek, vepřové plátky s hříbkovou omáčkou, vepřový plátek s hříbkovou omáčkou, vepřov plátek s hříbkovou omáčkou, veprove platky se smazenici, v jednom hrnci, všechno v jednom hrnci, pokrmy z jednoho hrnce, recepty na pokrmy z jednoho hrnce, vepřové plátky, jidla s veprovych plátků, recepty z jednoho, vepřov platky

Suroviny:
plec vepřová, špek, cibule, kmín celý, olej, mouka hladká, česnek, sůl, pepř mletý, olej, cibule, houba hřib, vejce, kmín drcený, sůl, pepř mletý, bylinky, sýr tvrdý

Přidat fotografie receptu