Vánoční řezy
Vánoční řezy, skládající se z kakaového korpusu, náplně z pudinku a Nutelly, potřené karamelovou šlehačkou, sklidí úspěch u sváteční návštěvy a vytvoří dokonalou kombinaci s teplou kávou.
Suroviny pro 1 plech
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 20 246 kJ / 4 839 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 96,23 g |
| Tuky | 260,69 g |
| Vláknina | 17,76 g |
| Cholesterol | 1,71 g |
| Sodík | 921 mg |
| Sůl | 2,66 g |
| Sacharidy | 518,10 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejprve připravíme karamelovou šlehačku. Do kastrůlku dáme cukr a mícháme dokud cukr nezkaramelizuje.
Krok 2: Poté přidáme šlehačky a mícháme tak dlouho dokud se karamel zcela nerozpustí. Necháme vychladit a na noc uložíme do chladničky.
Krok 3: Plech vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Včas zapneme nahřívat troubu na 25 minut.
Krok 4: Vejce vyšleháme s cukrem do pěny. Přidáme olej, mouku promíchanou s práškem do pečiva a kakao. Vše vyšleháme do pěny.
Krok 5: Těsto vylijeme na plech. Pečeme zhruba 25 minut na 160 °C. Upečenost kontrolujeme špejlí, kterou zapíchneme do moučníku a po vytažení musí být suchá. Při pečení se řídíme zkušeností s vlastní troubou.
Krok 6: V mléce uvaříme pudink, osladíme a do ještě horkého pudinku vmícháme Nutellu.
Krok 7: Za občasného míchání necháme vychladnout. Do másla zašleháme vychladlý pudink.
Krok 8: Na upečený, vychladlý korpus, natřeme polovinu krému, naskládáme BeBe sušenky a potřeme zbylou náplní.
Krok 9: Druhý den ušleháme karamelovou šlehačku do tuha a natřeme ji na náplň.
Zveřejněno 6. 11. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vánoční řezy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nlDp
Moje poznámka
Vánoční řezy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nlDp
Nejnovější recepty
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 15 minutami
Grinchův elixír
Přidáno před 14 hodinami
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 18 hodinami
Fíkové kostky
Přidáno před 18 hodinami
Kuřecí prsa ve slanině a nízkosacharidový salát (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 18 hodinami
Salát Emerald
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vánočka III
Marcela.Ma. před 33 minutami
Kapří hranolky
loing před 9 hodinami
Medvědí tlapky
hoopoo před 9 hodinami
Čokoládová poleva z kakaa
Eva11 před 9 hodinami
Banánky ze strojku
Vilik před 9 hodinami
Kokosová vosí hnízda
Evculina84 před 10 hodinami
Těstovinový salát Vltavín
Jan Nemec před 11 hodinami
Nejlepší marokánky
Petruse2503 před 11 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
jana.r před 11 hodinami
Tématické fráze:
vánoční řezy,
vanocni rezy na plech,
vánoční řez,
vánoční řezy recept,
řezy vánoční,
vánoční řezy recepty,
recept na vanočni řezy,
nejlepší vánoční rezy,
vánočnířezy,
recepty na vánoční řezy,
vanocni rezy dr.oetker,
vánoční pernikové řezy,
vánoční řezy,
vánoční linecké řezy,
na plech vanoční řezy,
vánoční řezy dr oetker,
řezy,
recepty vanocni rezy,
vánoční řezy na pekáč,
vánoční krémové řezy
Suroviny:
vejce,
cukr moučkový,
cukr vanilkový,
olej,
mouka polohrubá,
prášek do pečiva,
kakao,
pudink vanilkový,
mléko,
nutella,
máslo,
sušenky bebe,
cukr,
šlehačka,
tuk,
mouka hrubá
Komentáře (8)