Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sýrové suflé

Hodnocení receptu je 4,8 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

zizala zizala

Snadný

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 971 kJ /
1 427 kcal
Bílkoviny67,29 g
Tuky103,36 g
Vláknina2,50 g
Cholesterol 1,10 g
Sodík 2,44 g
Sůl5,97 g
Sacharidy55,69 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Formičky na suflé důkladně vymažeme změklým máslem, vysypeme strouhankou a dáme do mrazničky na asi 15 minut vychladit, 50 g másla rozpustíme v kastrolu, přisypeme hořčici a mouku, opražíme do světle žluta, zalijeme studeným mlékem, dobře rozmícháme a zvolna provaříme na bešamel. Krok 2: Do zchladlého vmícháme žloutky a nastrouhaný sýr a velmi zlehka i tuhý sníh z bílků. Krok 3: Formičky naplníme hmotou do 2/3 výšky a pečeme v dobře vyhřáté troubě při 200°C asi 25-30 minut. Podáváme ihned se zeleninovým salátem.

Zveřejněno 3. 1. 2014

Poznámka autorky zizala

Recept jsem našla v Apetitu.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sýrové suflé

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OkLg

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sýrové suflé

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OkLg

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Děkuji za milé komentáře :-K

moje děti říkávaly "EŇO ŇUŇO":-D:yes:

spagetka: Kamenina je na takové pokrmy super :yes: Dlouho drží teplo. S tou hořčicí neporadím, mlela jsem semínka, jak už jsem psala.

rozmarynaH: Dík, budu ráda, pokud vyzkoušíš.

zizala: recept se mi líbí, díky za odpověď:-K

Formičky na suflé sice přímo nemám,ale měla bych mít kameninové formičky, v těch by to mohlo jít. A mám hrubozrnnou hořčici, šlo by to? I když je fakt, že hořčičné semínko taky najdu.
Zkusím, takovéhle mňamky můžem :-p:-p:yes::yes:

rozmarynaH: No, ono to rychle padá dolů, takže suflé jíme rovnou z mističek vidličkou. Je to dobrá lehká večeře ;-)

Škoda, že jsi jednu nerozkrojila. Hned bych jí snědla:-p:-p

Tématické fráze:
syrové soufle, brokolicové suflé, syrové suffle, formičky na suflé, cuketové suflé, sufle, brokolicové suffle, jablečné suflé, recept na suflé, sýrové souffle, špenátové suflé, suflé z bílku, recept ze sýru, sýrové suflé s brokolicí, sýrovésuflé, syrove soufle recept, recept sufle, syrove soufle, suflésyrove, suflé recept

Suroviny:
máslo, mouka hladká, mléko, semínka hořčičná, žloutek, sýr s modrou plísní, bílek, sůl, pepř, máslo, strouhanka

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu