Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 370 kJ / 566 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,42 g |
Tuky | 49,20 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 153 mg |
Sodík | 1 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 30,48 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nastrouháme kůru z poloviny omytého pomeranče. Vymačkáme tolik šťávy z pomeranče aby to vydalo na pět lžic.
Krok 2: Do pánve dáme nastrouhanou pomerančovou kůru i šťávu, máslo a cukr. Zahříváme na mírném ohni dokud se máslo nerozpustí. Každou palačinku přehneme na půl a pak ještě jednou na čtvrtku. Palačinky poskládáme do omáčky v pánvi, prohřejeme a pořádně je okoupeme v omáčce. Pak je otočíme z druhé strany.
Krok 3: V malém kastrůlku si na mírném ohni zahřejeme likér, odstavíme z ohně a zapálíme. Hořícím likérem přelijeme palačinky. Po zhasnutí plamene můžeme podávat.
Zveřejněno 3. 2. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Flambované palačinky (Crêpes Suzette)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JlqD
Moje poznámka
Flambované palačinky (Crêpes Suzette)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JlqD
Nejnovější recepty
Kuřecí prsa na nektarinkách podle Romana Pauluse
Přidáno před 9 hodinami
Piškotové řezy s pudinkovým krémem a šlehačkou
Přidáno před 18 hodinami
Domácí Mila oplatky
Přidáno před 21 hodinami
Kuřecí nudličky v omáčce z fazolek s paprikou a hráškem
Přidáno 26. 7. 2025 18:15:55
Švestkové chutney
Přidáno 26. 7. 2025 14:02:02
Plněné papriky podle Jana Punčocháře
Přidáno 26. 7. 2025 06:00:02
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Koprová omáčka z mléka
LusiPa před 8 hodinami
Rybízová marmeláda do 10 minut
8181bartova před 8 hodinami
Meloun s balkánským sýrem
Lahvacek před 9 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Kajkajak před 10 hodinami
Zapečený hermelínový chleba z horkovzdušné fritézy
tara23 před 10 hodinami
Topinky se salámovou směsí
jurcova1990 před 10 hodinami
Těstovinový salát se sušenými rajčaty, chorizem a bazalkou
Jan Nemec před 11 hodinami
Krkovička z trouby
EvaEvaEva před 11 hodinami
Voňavý bylinkový králík s bílým vínkem
Jan Nemec před 11 hodinami
Tématické fráze:
flambované palačinky,
crepes suzette,
crepes suzette pohlreich,
creppes,
palačinky crepes suzette,
flambovana palacinka,
crepes recept,
crepes suzette recept,
palacinky na pomerancich,
crepe suzette recept,
flambovane palacinky s pomerančem,
grand marnier palačinky,
palačinka crepe suzette,
palačinky s pomerančovým likérem,
palačinky crepe de suzette,
palacinky pomeranc,
čím nahradit likér grand marnier,
flambované palačinky grand marnier,
grand marnier recepty,
flambovana pomeranc
Suroviny:
palačinky,
pomeranče,
máslo,
cukr,
grand marnier
Komentáře (11)
Souhlasím s vámi
U profíků jsem okoukal, že k obracení stačí vidlička: utopit palacinku v omáčce, pak navinout na hroty a rozvinout druhou stranou do omáčky
Když toto chystám před flambováním v kuchyni, tak vložím palačinku do omáčky, pak opatrně uchopím obouruč prsty jako kapesníček a v omáčce vymáchám i druhou stranu a složím kapesníček do šátečku a pak šátečky vyskládám do pánve
Nepoužívám ani extra kastrůlek k nahřívání alkoholu. Fambuji přímo na pánvi...