Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Delikátní švestkový kečup

Jste milovníci kečupu a rádi zkoušíte nové chutě? Tak to tu pro vás máme skvělý tip. Lahodný kečup můžete připravit i z vyzrálých švestek. Chuťově je doplní jablečný ocet, koření a česnek. Hodí se zejména ke grilovanému masu.

Hodnocení receptu je 4,8 (19×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

kucerova45 kucerova45

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 20 min

50 min (30 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 902 kJ /
455 kcal
Bílkoviny3,75 g
Tuky1,28 g
Vláknina14,11 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 36 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy100,35 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na čtvrtky pokrájené švestky dáme do kastrolu, přidáme cukr, ocet, vodu a přivedeme k varu. Obsah hrnce vaříme 20-30 minut (dle zralosti švestek), rozvařenou horkou hmotu rozmixujeme. Krok 2: Přivedeme opět k varu, přidáme prolisovaný česnek, veškeré koření a za stálého míchání vše provaříme. Krok 3: Hotový a ještě horký kečup plníme do napařených čistých sklenic, utřeme hrdla a zavíčkujeme. Ihned obrátíme dnem vzhůru a necháme na utěrce vychladnout.

Zveřejněno 2. 9. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Delikátní švestkový kečup

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NGpm

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Delikátní švestkový kečup

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NGpm

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (20)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Letos se opravdu švestek urodilo a tohle je skvělý tip na jejich zpracování :-8 u nás jsou velmi oblíbené sladké omáčky k masům a sýrům <3

Taky bych to nazvala chutney,dělala jsem podle receptu na podzim a baštíme to k uzeným žebrům:-p

casino:dej pokoj, tohle je domácí šmakézus, to je jiný level:-)
ikdyž taková cikánská omáčka od otmy je skvělá i s těmi kon-SER-vanty. Nu což, občas se zhřešit muší, aby bylo co napravovat:-))

srettka:
No jo, no..., někteří to mají jednoduché:-))
Leč, není třeba čekat do švestek! OTMA je tu (i) pro vááás:-8

no pic kozu do vazu...kepuč ze slivek?? to musí být super, to snad budu muset i vyzkoušet, už to vidím..grilované masénko a k tomutahle dobrota...to musí být hotový gastrorgasmus:-p:yes:

díky za recept,určitě ho udělám až budou švestky dík:yes::-p

Vzhledem k tomu, že je celý víkend u nás doma "trnkobraní" , vyzkoušela jsem i tento trnečkový kečup. Moc mi chutnal za tepla:yes::yes: jsem zvědavá, jak se chutě uleží až vychladne;-)
Dovolím si Ti přidat foto:-) a 8. bod:yes:

:yes::yes:Vyborne,přidala jsem česnek a papričku palivou.:yes::yes::-K

Tak jsem to včera uvařila podle receptu a nějak jsem nebyla spokojená s chutí. Tak jsem přidala sůl a ještě trochu cukru a pak nám to chutnalo. Myslím, že ta sůl je tam potřeba.

Bezva nápad, zkusím udělat dia verzi a napíšu:yes::yes::yes::yes::yes: To perníkové koření to je špičkový nápad:-)):-))

Páni:-OEvi,díky za príma recept:yes:Moc se mi líbí:-p:-K

danielle72 přesně tak a je dobrý aji k uzeninám:-p

To musí být výborné ke grilovanéu masu, pečeným žebrům, uzenému :yes::yes::yes:

Tématické fráze:
kečup ze švestek, jablečný kečup, šveskový kečup, dia kecup, švetskový kečup, dia kečup recept, kečup z švestek, omáčka k pečeným žebrům, kečup se švestkami, švestkovýkečup, kečup se švestek, recept na kečup ze švestek, omacka k zebrum, recept na domácí kečup s švestka, domácí kečup se švestkami, kečup recept, dia kecup,, dia zavařenina se solí, jablecny kecup recept, domácí dia kečup

Suroviny:
švestky, cukr hnědý, ocet jablečný, voda, česnek, skořice mletá, koření do perníku, pepř mletý

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu