 
	
		
Jednoduchá a rychlá čalamáda Jarušky
Máte už dostatečnou zásobu sterilovaných okurek a stále se rodí nové? Zkuste sterilovanou čalamádu z okurků a cibule, která je velmi pikantní díky použitému koření. Vynikající jsou ke grilovaným nebo restovaným masům.
Suroviny pro 1 dávka
asi 6 menších skleniček
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 13 487 kJ / 3 224 kcal | 
|---|---|
| Bílkoviny | 16,88 g | 
| Tuky | 4,51 g | 
| Vláknina | 79,30 g | 
| Cholesterol | 0 mg | 
| Sodík | 28,81 g | 
| Sůl | 70,00 g | 
| Sacharidy | 761,40 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Omyté okurky nakrájíme i se slupkou na tenká kolečka, cibuli nakrájíme také na kolečka. Okurky i cibuli smícháme se 3 lžícemi soli a necháme 1 hodinu odležet.
	Krok 2: Svaříme nálev, necháme mírně zchladnout.  Nalejeme na okurky a vše důkladně promícháme.
	Krok 3: Sklenice vyvaříme, do každé dáme očištěnou a na proužky nakrájenou papriku. Naplníme okurkovou směsí, hrdlo očistíme utěrkou a uzavřeme.
	Krok 4: Sterilujeme asi 20 minut na 70 °C.
	Krok 5: Po 20 minutách skleničky vyndáme z hrnce a dáme vychladnout.
Zveřejněno 8. 3. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						 
					
Jednoduchá a rychlá čalamáda Jarušky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Nj3z
Moje poznámka
					 
				
Jednoduchá a rychlá čalamáda Jarušky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Nj3z
Nejnovější recepty
	
			 
	
Kuřecí čtvrtky na zelenině z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 2 hodinami
	
			 
	
Restovaná vepřová játra, volská oka a zeleninový salát
Přidáno před 3 hodinami
	
			 
	
Pikantní čočková polévka se zeleninou
Přidáno před 5 hodinami
	
			 
	
Zapečený květák s nivou
Přidáno před 5 hodinami
	
			 
	
Nejlepší langoše
Přidáno před 5 hodinami
	
			 
	
Grilovaná dýně s vůní ořechů
Přidáno před 8 hodinami
Přečtěte si
	
			 
	
	
			 
	
	
			 
		
	
	
			 
	
	
			 
		
	
	
			 
		
	
	
			 
	
	
			 
	
Nejnovější články
	
			 
		
	
			 
		
	
			 
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			 
	
	
Tvarohovo-jablková bábovka
Majavcelicka před 49 minutami
	
			 
	
Pečené maso a speciální cibulová omáčka
BinaSa před 1 hodinou
	
			 
	
	
Svíčková na smetaně
JohnyCipera před 4 hodinami
	
			 
	
	
Piškotový korpus
Mish_Ellie před 4 hodinami
	
			 
	
Smažené rybí filety s lehkým bramborovým salátem
TondaJ před 5 hodinami
	
			 
	
	
Buchta bez vajec
DenaS před 6 hodinami
	
			 
	
	
Mazanec
[email protected] před 7 hodinami
	
			 
	
Langoše z kyšky
Ivetafrankova před 8 hodinami
	
			 
	
	
Kuře à la husa
Alesik před 9 hodinami
	
			 
	
Dršťková polévka z předvařených drštěk
milan.pohy před 9 hodinami
						Tématické fráze:
						
							americká čalamáda, 
						
						
							co s přerostlými okurkami, 
						
						
							čalamáda z okurek, 
						
						
							americké okurky podle jarušky, 
						
						
							okurková čalamáda, 
						
						
							americká čalamáda z okurek, 
						
						
							čalamáda s okurkou, 
						
						
							čalamáda s okurkami, 
						
						
							co s přerostlými okurky, 
						
						
							okurková čalamáda s kari, 
						
						
							jednonucha celamada, 
						
						
							jedoduchá čalamáda, 
						
						
							přerostlé okurky recepty, 
						
						
							co s prerostlyma okurkama, 
						
						
							čalamada okurky, 
						
						
							calamada z prerostlych okurek, 
						
						
							druhy čalamád, 
						
						
							co z přerostlymi okurkami, 
						
						
							čalamáda s okurek, 
						
						
							americka calamada recept
						
					
						Suroviny:
						
							okurky sterilované, 
						
						
							cibule, 
						
						
							sůl, 
						
						
							paprika, 
						
						
							ocet, 
						
						
							cukr písek, 
						
						
							pepř mletý, 
						
						
							koření kari, 
						
						
							koření chilli, 
						
						
							deko
						
					
 
	 
 
 
 
			 Poslat na Messenger
					Poslat na Messenger
				 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Komentáře (3)
píšeš,že okurky krájíš na malé kostičky,já ale vidím kolečka
tento druh čalamády je výborný