Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Lilkové řízečky v pivním těstíčku

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Lucasinka Lucasinka

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 337 kJ /
1 514 kcal
Bílkoviny44,89 g
Tuky8,50 g
Vláknina21,58 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 6,04 g
Sůl15,00 g
Sacharidy294,18 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Lilek oloupeme a nakrájíme podélně na max. 1 cm široké plátky. V misce smícháme vývar, 1,5 lžíce mořských řas, 1 lžíci sušeného česneku a citronovou šťávu a plátky lilku do směsi naložíme. Zakryjeme a necháme minimálně 3 hodiny marinovat. Krok 2: V jiné misce smícháme pivní těstíčko z piva, 1 hrnku mouky, 1 lžíci mořských řas a sušeného česneku a přidáme sůl. Krok 3: Namarinované plátky lilku obalíme nejprve v pivním těstíčku a poté v mouce (zbylý 0,5 hrnku). Smažíme do zlatova a podáváme s chlebem nebo bramborem.

Zveřejněno 20. 4. 2014

Poznámka autorky Lucasinka

Receptík se objevil na FB v jedné skupině a podle přispěvatele měl chutnat jako obalovaná rybka. Co si pamatuju z kdysi dávna, tak rybka chutná trochu jinak, ale jako řízeček to chutnalo dobře.

www.lucasinka.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2ARW

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2ARW

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

:-p :-p :-p

Tak já většinou obaluji naopak. Nejdříve v mouce a pak v těstíčku, protože to těstíčko pak lépe drží na tom, co obalujeme. Já bych ocenila foto mořských řas. Zajímavé v tom těstíčku..

Tématické fráze:
lilek v pivním těstíčku, rizecky trochu jinak, rízečky v těstičku, tncz 20.4.2014, rizecky v oivnim testicku, lilek v těstíčku pivní, rizecky z lilku, lilek obaleny v pivnim testicku, recept - bez v pivním těstíčku

Suroviny:
lilek, pivo světlé, vývar zeleninový, mouka, mořské řasy, česnek sušený, šťáva citronová, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu