Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 864 kJ / 685 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 28,08 g | 
| Tuky | 35,52 g | 
| Vláknina | 13,88 g | 
| Cholesterol | 42 mg | 
| Sodík | 873 mg | 
| Sůl | 2,10 g | 
| Sacharidy | 59,25 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Baklažány a cukinu umyjeme, pokrájame na kolieska, posolíme a necháme vypotiť. Zatiaľ na oleji orestujeme cibuľu a cesnak, pridáme polovicu cukiny pokrájanej na hranolky a osolíme, okoreníme. Po chvíli pridáme paradajky, pretlak a cukor. Necháme podusiť domäkka.
	Krok 2: Vypotené kolieska baklažánov i cukiny opláchneme, osušíme a rozložíme si ich na doske. Znova osolíme, jemne a pokoreníme. Vyobraciame ich v múke a kladieme do rozpáleného oleja opekať.
	Krok 3: Do zapekacej misy dáme vrstvičku pripravenej omáčky, na ňu poukladáme opečené kolieska baklažánov a cukiny. Na ne uložíme zopár rezov mozzarelly alebo použijeme postrúhanú mozzarellu. Sypneme bazalkou a parmezánom.
	Krok 4: Takto urobíme 3 - 4 vrstvy, posledná vrstva bude opäť rajčinová omáčka posypaná zvyšným parmezánom. Dáme zapekať na 180°C asi 20 min.
Zveřejněno 3. 5. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Parmský zapékaný lilek / baklažán
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kV8v
Moje poznámka
					
				
Parmský zapékaný lilek / baklažán
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kV8v
Nejnovější recepty
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 7 hodinami
	
			
	
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 10 hodinami
	
			
	
Brynzové halušky
Přidáno před 12 hodinami
	
			
	
Sýrové placky
Přidáno před 15 hodinami
	
			
	
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem
Přidáno před 16 hodinami
	
			
	
Krkovice dušená s rajčátky a fazolovými lusky
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si
	
			
		
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 3 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 5 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 6 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 6 hodinami
	
			
	
	
Špagety à la carbonara
dolejsovaveronika před 7 hodinami
	
			
	
Jarní salát
Kajkajak před 8 hodinami
	
			
	
Máslové sušenky s džemem (Pinterest heart cookies)
Petronilka před 9 hodinami
	
			
	
	
Kynuté buchty, plněné marmeládou
lelka12 před 9 hodinami
	
			
	
Gulášovka s kysaným zelím
lelka12 před 9 hodinami
	
			
	
Salámovo-nivová pomazánka
[email protected] před 10 hodinami
						Tématické fráze:
						
							lilek recepty, 
						
						
							zapečna cukina, 
						
						
							baklažán recepty, 
						
						
							zapečená cukina, 
						
						
							parmský lilek, 
						
						
							zapékaný lilek, 
						
						
							baklažán recept, 
						
						
							lilek baklažán, 
						
						
							cukina a lilek recepty, 
						
						
							recept baklažán, 
						
						
							lilky recept, 
						
						
							lilek recept, 
						
						
							recepty lilek, 
						
						
							recepty lilek,cukine, 
						
						
							recept na baklažán, 
						
						
							lilek, cukyna, recepty, 
						
						
							zapečená cukiny, 
						
						
							cukina lilek recepty, 
						
						
							recepty z lilku a cukiny, 
						
						
							zapečena cukina s parmazanem
						
					
						Suroviny:
						
							lilek, 
						
						
							cuketa, 
						
						
							cibule, 
						
						
							česnek, 
						
						
							rajče loupané, 
						
						
							protlak rajčatový, 
						
						
							sušená bazalka, 
						
						
							bazalka čerstvá, 
						
						
							cukr krystal, 
						
						
							sůl, 
						
						
							pepř, 
						
						
							sýr mozzarella, 
						
						
							parmazán, 
						
						
							mouka, 
						
						
							olej olivový
						
					
	
			
	
	
Komentáře (1)