Nejlepší hovězí burger (tvrdí Dita P.)
Občas si rádi dopřejeme bohatě obložený hamburger, ale do fastfoodu se nám chodit nechce. V tom případě si ho můžeme připravit sami, z těch nejlepších surovin. Ať už v létě na zahradním grilu, nebo doma na grilovací pánvi – pokaždé si pochutnáme.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 272 kJ / 1 260 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 131,12 g | 
| Tuky | 73,79 g | 
| Vláknina | 7,44 g | 
| Cholesterol | 817 mg | 
| Sodík | 1,22 g | 
| Sůl | 4,11 g | 
| Sacharidy | 15,31 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Maso dáme do mísy a rukama promícháme s passatou, worcesterskou omáčkou, vejcem, solí a pepřem. Necháme chvíli stát a poté vmícháme nasekanou petrželku.
	Krok 2: Ze směsi vytvarujeme 4 burgery (o trochu větší než housky, grilováním se lehce zmenší). Do každého burgeru uděláme dnem skleničky prohlubeň. Díky ní budou na burgeru lépe držet ostatní přísady.
	Krok 3: Maso dáme grilovat z obou stran, v nepříznivém počasí využijeme grilovací pánev.
	Krok 4: Burgerové housky nasucho opečeme, na spodní díly rozložíme salát, tatarku a kolečka cibule. Na ně položíme horké burgery a kolečka rajčat. Přiklopíme a podáváme.
Zveřejněno 29. 6. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Nejlepší hovězí burger (tvrdí Dita P.)
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/77Vj
Moje poznámka
					
				
Nejlepší hovězí burger (tvrdí Dita P.)
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/77Vj
Nejnovější recepty
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 11 hodinami
	
			
	
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 13 hodinami
	
			
	
Brynzové halušky
Přidáno před 15 hodinami
	
			
	
Sýrové placky
Přidáno před 18 hodinami
	
			
	
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem
Přidáno před 19 hodinami
	
			
	
Krkovice dušená s rajčátky a fazolovými lusky
Přidáno před 19 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
	
			
		
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 6 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 8 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 10 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 10 hodinami
	
			
	
	
Špagety à la carbonara
dolejsovaveronika před 10 hodinami
	
			
	
Jarní salát
Kajkajak před 11 hodinami
	
			
	
Máslové sušenky s džemem (Pinterest heart cookies)
Petronilka před 12 hodinami
	
			
	
	
Kynuté buchty, plněné marmeládou
lelka12 před 13 hodinami
	
			
	
Gulášovka s kysaným zelím
lelka12 před 13 hodinami
	
			
	
Salámovo-nivová pomazánka
[email protected] před 13 hodinami
						Tématické fráze:
						
							burger recept, 
						
						
							omáčka na burger, 
						
						
							nejlepší maso na burger, 
						
						
							hovězí po burgunsku dita p, 
						
						
							hamburger podle dity p, 
						
						
							omáčka do burgeru, 
						
						
							nejlepsi maso na burgery, 
						
						
							hovezi burger, 
						
						
							hovezi burger recept, 
						
						
							omáčky na burger, 
						
						
							dita p recepty, 
						
						
							dita p, 
						
						
							recepty dita p, 
						
						
							krůtí burger recept, 
						
						
							omacky do burgeru, 
						
						
							hamburger podle dity p., 
						
						
							nejlepší hamburger recept, 
						
						
							recept na hovězí burger, 
						
						
							hamburgry podle dity, 
						
						
							hamburger dita p
						
					
						Suroviny:
						
							maso hovězí mleté, 
						
						
							passata rajčatová, 
						
						
							omáčka worcesterová, 
						
						
							vejce, 
						
						
							petrželka, 
						
						
							houska hamburgerová, 
						
						
							salát, 
						
						
							tatarská omáčka, 
						
						
							cibule červená, 
						
						
							rajče, 
						
						
							sůl, 
						
						
							pepř mletý
						
					
	
			
	
Komentáře (17)
Souhlasím
No, tedy až na ty masové placičky tloušťky stébla
***
OT
"... řízky také nevaříte ve vodě ;)"
No, znám rcp, kde se v trojobalu usmažené řízky posléze vaří ve vodě...
1) z názvu není zrovna patrné jestli to tak nazvala ona nebo ty,
2) kde je psáno že ta kritika názvu patří tobě a ne jí?
Tak si to dámy přeberte mezi sebou.
K receptu nejsou žádné komentáře.