Králík paní Jany
Máte možnost získat domácího králíka? A váháte nad jeho úpravou? Zkuste variantu s houbovo - smetanovou omáčkou podle osvědčeného receptu. Skvělé jemné maso a lahodná omáčka budou ladit s houskovým knedlíkem, těstovinami i s rýží.
Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 223 kJ / 770 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 3,50 g |
| Tuky | 84,00 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 70 mg |
| Sodík | 1,60 g |
| Sůl | 4,00 g |
| Sacharidy | 0,10 g |
Postup přípravy
Krok 1: Cibulku a slaninu osmažíme na tuku do růžova, přidáme houby. Mícháme, dokud nezavoní, přidáme protlak a necháme pěkně probublat.
Krok 2: Potom přidáme králíka, sůl, utřený nebo prolisovaný česnek, vodu a vaříme do měkka.
Krok 3: Připravím si záklechtku (mouka s vodou) v takovém množství, aby vzniklá omáčka byla ideálně hustá tak, jak to máme rádi.
Krok 4: Králíka vyjmeme z vývaru a přilijeme záklechtu. Mícháme a necháme dobře povařit alespoň 15 minut. Přidáme smetanu, necháme jen lehce přejít k varu a odstavíme.
Krok 5: Králika obereme z kostí a vrátíme do omáčky.
Krok 6: Přílohou může být houskový knedlík nebo těstoviny.
Zveřejněno 4. 3. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Králík paní Jany
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5xYB
Moje poznámka
Králík paní Jany
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5xYB
Nejnovější recepty
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 45 minutami
Grinchův elixír
Přidáno před 15 hodinami
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 18 hodinami
Fíkové kostky
Přidáno před 18 hodinami
Kuřecí prsa ve slanině a nízkosacharidový salát (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 19 hodinami
Salát Emerald
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vánočka III
Marcela.Ma. před 1 hodinou
Kapří hranolky
loing před 10 hodinami
Medvědí tlapky
hoopoo před 10 hodinami
Čokoládová poleva z kakaa
Eva11 před 10 hodinami
Banánky ze strojku
Vilik před 10 hodinami
Kokosová vosí hnízda
Evculina84 před 10 hodinami
Těstovinový salát Vltavín
Jan Nemec před 11 hodinami
Nejlepší marokánky
Petruse2503 před 12 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
jana.r před 12 hodinami
Tématické fráze:
vaření králík,
tip top recepty na králíka,
králík recepty,
vaření králika,
vaření s jančou králík na divoko recept,
recepty ládi hrušky králík,
králík příprava jídla,
top recepty kralik,
králík jan,
recepty paní jany,
rychlovka z králíka,
vaření jak udělat králíka,
králík s přílohou,
kralik rajsky protlak,
králík na velikonoce recept,
tncz nova levné recepty ládi hrušky 4.3.2014
Suroviny:
králík,
tuk,
česnek,
protlak rajčatový,
slanina anglická,
houby,
smetana na vaření,
sůl,
mouka,
voda
Komentáře (3)