Sladký divočák
Máte v rodině oslavence milujícího les? Hajného, myslivce? Nebo bude myslivecký ples a chcete přispět do tomboly? Co takhle dort ve tvaru hlavy divočáka? Nápad je to krásný, i když trošku složitější. Je výzva takový dort zkusit připravit, zvlášť když máte podrobný recept.
Suroviny pro 1
1
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 19 877 kJ / 4 751 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 156,51 g |
Tuky | 157,16 g |
Vláknina | 28,96 g |
Cholesterol | 1,94 g |
Sodík | 1,48 g |
Sůl | 3,32 g |
Sacharidy | 663,10 g |
Postup přípravy
Krok 1: Připravíme 5 x korpus (5 plechů). Pečeme den předem před vlastním zdobením dortu.
Krok 2: Troubu předehřejeme na 160 °C. Vejce s cukrem ušleháme do husté pěny, pak po lžících pomalu zašleháváme polohrubou mouku. Podle chuti přidáme ořechy, kokos nebo kakao.
Krok 3: Vylijeme na plech s pečicím papírem a pečeme v předehřáté troubě 10-15 minut.
Krok 4: Po upečení korpus sundáme z plechu i s pečicím papírem a necháme vychladnout.
Stejným způsobem upečeme další 4 korpusy. Krok 5: Připravíme 2 dávky pudinkového krému:
Jednu dávku dle receptu připravíme tak, že 3/4 litru mléka dáme vařit s 2 lžícemi krystalového cukru. Ve zbylém mléce rozmícháme 4 vanilkové pudinky. Když mléko příjde k bodu varu, vlijeme zbytek mléka s pudinky. Chvilku povaříme do zhoustnutí. Pudink necháme vychladnout, nejlépe přikrytý potravinářskou fólií. Krok 6: Do šlehací mísy rozkrájíme máslo na kousky, přidáme moučkový cukr a vyšleháme do hladkého krému. Postupně po lžících přidáváme vychladlý pudink. Zašleháváme pomalu, aby se krém nesrazil. Takto vyšlehaný krém dochutíme dle potřeby cukrem, přidáme zvolené aroma. Pokud chceme hnědý krém, přidáme kakao dle potřeby.
Stejným způsobem připravíme druhou dávku krému. Krok 7: Marcipán:
Smícháme sušené mléko s moučkovým cukrem.
Do směsi přidáváme po kapkách vodu a mandlové aroma. Vyhněteme hmotu. Dle potřeby přidáváme vodu nebo pokud je marcipán tekutý, přidáme mléko i cukr. Krok 8: Marcipán rozdělíme na více dílů, podle toho kolik potřebujeme barev a obarvíme potravinářským barvivem.
Stejným způsobem upečeme další 4 korpusy. Krok 5: Připravíme 2 dávky pudinkového krému:
Jednu dávku dle receptu připravíme tak, že 3/4 litru mléka dáme vařit s 2 lžícemi krystalového cukru. Ve zbylém mléce rozmícháme 4 vanilkové pudinky. Když mléko příjde k bodu varu, vlijeme zbytek mléka s pudinky. Chvilku povaříme do zhoustnutí. Pudink necháme vychladnout, nejlépe přikrytý potravinářskou fólií. Krok 6: Do šlehací mísy rozkrájíme máslo na kousky, přidáme moučkový cukr a vyšleháme do hladkého krému. Postupně po lžících přidáváme vychladlý pudink. Zašleháváme pomalu, aby se krém nesrazil. Takto vyšlehaný krém dochutíme dle potřeby cukrem, přidáme zvolené aroma. Pokud chceme hnědý krém, přidáme kakao dle potřeby.
Stejným způsobem připravíme druhou dávku krému. Krok 7: Marcipán:
Smícháme sušené mléko s moučkovým cukrem.
Do směsi přidáváme po kapkách vodu a mandlové aroma. Vyhněteme hmotu. Dle potřeby přidáváme vodu nebo pokud je marcipán tekutý, přidáme mléko i cukr. Krok 8: Marcipán rozdělíme na více dílů, podle toho kolik potřebujeme barev a obarvíme potravinářským barvivem.
Zveřejněno 11. 1. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Sladký divočák
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vjzX
Moje poznámka
Sladký divočák
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vjzX
Nejnovější recepty
Cuketové sushi
Přidáno před 1 hodinou
Panenka v kopru
Přidáno před 2 hodinami
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno před 11 hodinami
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno 15. 6. 2025 17:48
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno 15. 6. 2025 17:17
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno 15. 6. 2025 17:10
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Gulášová polévka z mletého masa
Anna.Milkova před 10 minutami
Nadýchané a měkoučké loupáky
Zu.bart před 36 minutami
Kulajda z cukety
Romana20 před 57 minutami
Jahodový koktejl s mátou
MarcelaPa před 1 hodinou
Obrácené vepřové řízky z trouby
wimra před 2 hodinami
Bublanina z majonézy
Sarka13 před 3 hodinami
Tvarohové muffiny
Sefiragold před 3 hodinami
Lehký rýžový salát s ledovým salátem
jelima091 před 3 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Skolnice1705 před 4 hodinami
Barevný guláš - neguláš
Jan Nemec před 5 hodinami
Tématické fráze:
dort divočák,
divočák dort,
dort divočák postup,
divočák z marcipánu,
dorty divočák,
marcipánový divočák,
dort s divočákem,
dorty,
dort jako divočák,
recepty na dorty,
dort divocaka,
dort divocak,
myslivecké dorty,
hnědý marcipán,
příprava divočáka,
divocaci,
divočák na dort,
ořech z divočáka,
dort z divočákem,
divocak dort postup
Suroviny:
vejce,
cukr krystal,
mouka polohrubá,
kakao,
ořechy mleté,
kokos,
mléko,
pudink vanilkový,
cukr krystal,
cukr moučkový,
máslo,
mandlové aroma,
kakao,
floky kakaové,
kokos,
cukr moučkový,
mléko sušené,
mandlové aroma,
voda,
potravinářské barvivo,
marmeláda
Komentáře (14)