Sladký divočák
Máte v rodině oslavence milujícího les? Hajného, myslivce? Nebo bude myslivecký ples a chcete přispět do tomboly? Co takhle dort ve tvaru hlavy divočáka? Nápad je to krásný, i když trošku složitější. Je výzva takový dort zkusit připravit, zvlášť když máte podrobný recept.
Suroviny pro 1
1
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 19 877 kJ / 4 751 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 156,51 g |
Tuky | 157,16 g |
Vláknina | 28,96 g |
Cholesterol | 1,94 g |
Sodík | 1,48 g |
Sůl | 3,32 g |
Sacharidy | 663,10 g |
Postup přípravy
Krok 1: Připravíme 5 x korpus (5 plechů). Pečeme den předem před vlastním zdobením dortu.
Krok 2: Troubu předehřejeme na 160 °C. Vejce s cukrem ušleháme do husté pěny, pak po lžících pomalu zašleháváme polohrubou mouku. Podle chuti přidáme ořechy, kokos nebo kakao.
Krok 3: Vylijeme na plech s pečicím papírem a pečeme v předehřáté troubě 10-15 minut.
Krok 4: Po upečení korpus sundáme z plechu i s pečicím papírem a necháme vychladnout.
Stejným způsobem upečeme další 4 korpusy. Krok 5: Připravíme 2 dávky pudinkového krému:
Jednu dávku dle receptu připravíme tak, že 3/4 litru mléka dáme vařit s 2 lžícemi krystalového cukru. Ve zbylém mléce rozmícháme 4 vanilkové pudinky. Když mléko příjde k bodu varu, vlijeme zbytek mléka s pudinky. Chvilku povaříme do zhoustnutí. Pudink necháme vychladnout, nejlépe přikrytý potravinářskou fólií. Krok 6: Do šlehací mísy rozkrájíme máslo na kousky, přidáme moučkový cukr a vyšleháme do hladkého krému. Postupně po lžících přidáváme vychladlý pudink. Zašleháváme pomalu, aby se krém nesrazil. Takto vyšlehaný krém dochutíme dle potřeby cukrem, přidáme zvolené aroma. Pokud chceme hnědý krém, přidáme kakao dle potřeby.
Stejným způsobem připravíme druhou dávku krému. Krok 7: Marcipán:
Smícháme sušené mléko s moučkovým cukrem.
Do směsi přidáváme po kapkách vodu a mandlové aroma. Vyhněteme hmotu. Dle potřeby přidáváme vodu nebo pokud je marcipán tekutý, přidáme mléko i cukr. Krok 8: Marcipán rozdělíme na více dílů, podle toho kolik potřebujeme barev a obarvíme potravinářským barvivem.
Stejným způsobem upečeme další 4 korpusy. Krok 5: Připravíme 2 dávky pudinkového krému:
Jednu dávku dle receptu připravíme tak, že 3/4 litru mléka dáme vařit s 2 lžícemi krystalového cukru. Ve zbylém mléce rozmícháme 4 vanilkové pudinky. Když mléko příjde k bodu varu, vlijeme zbytek mléka s pudinky. Chvilku povaříme do zhoustnutí. Pudink necháme vychladnout, nejlépe přikrytý potravinářskou fólií. Krok 6: Do šlehací mísy rozkrájíme máslo na kousky, přidáme moučkový cukr a vyšleháme do hladkého krému. Postupně po lžících přidáváme vychladlý pudink. Zašleháváme pomalu, aby se krém nesrazil. Takto vyšlehaný krém dochutíme dle potřeby cukrem, přidáme zvolené aroma. Pokud chceme hnědý krém, přidáme kakao dle potřeby.
Stejným způsobem připravíme druhou dávku krému. Krok 7: Marcipán:
Smícháme sušené mléko s moučkovým cukrem.
Do směsi přidáváme po kapkách vodu a mandlové aroma. Vyhněteme hmotu. Dle potřeby přidáváme vodu nebo pokud je marcipán tekutý, přidáme mléko i cukr. Krok 8: Marcipán rozdělíme na více dílů, podle toho kolik potřebujeme barev a obarvíme potravinářským barvivem.
Zveřejněno 11. 1. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Sladký divočák
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vjzX
Moje poznámka
Sladký divočák
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vjzX
Nejnovější recepty
Vepřová pěna z domácí vepřovky
Přidáno před 11 hodinami
Vepřový chalupářský guláš s vejcem a opečeným párkem
Přidáno před 13 hodinami
Bábovka z karamelového Salka
Přidáno před 14 hodinami
Hořčice z cukety
Přidáno před 14 hodinami
Fettuccine ve smetanové omáčce s krémovými žampiony a kuřecím masem
Přidáno před 14 hodinami
Piškotové řezy s džemem, mascarpone krémem a šlehačkou
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Besan barfi (indický dezert z cizrnové mouky)
AndreaMachacova před 8 hodinami
Snadná vaječná pomazánka
Topmoni před 10 hodinami
Buchtičky s krémem
vercuchle před 10 hodinami
Babiččiny blbouny
MarieBrozova před 11 hodinami
Minipizzy jedna radost
vladhn před 11 hodinami
Cuketová krémová polévka
eva.kortanova.ez@volny.cz před 12 hodinami
Croissanty s nuttelou
hustaliska před 13 hodinami
Linecké sušenky
Mummy46 před 14 hodinami
Ovocný tvarohový koláč s drobenkou
GabinaMraz před 14 hodinami
Extra rychlé lívance
oplovka před 15 hodinami
Tématické fráze:
dort divočák,
divočák dort,
dort divočák postup,
divočák z marcipánu,
dorty divočák,
marcipánový divočák,
dort s divočákem,
dorty,
dort jako divočák,
recepty na dorty,
dort divocaka,
dort divocak,
myslivecké dorty,
hnědý marcipán,
příprava divočáka,
divocaci,
divočák na dort,
ořech z divočáka,
dort z divočákem,
divocak dort postup
Suroviny:
vejce,
cukr krystal,
mouka polohrubá,
kakao,
ořechy mleté,
kokos,
mléko,
pudink vanilkový,
cukr krystal,
cukr moučkový,
máslo,
mandlové aroma,
kakao,
floky kakaové,
kokos,
cukr moučkový,
mléko sušené,
mandlové aroma,
voda,
potravinářské barvivo,
marmeláda
Komentáře (14)