Suroviny pro 10
10
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 12 991 kJ / 3 105 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 262,70 g |
Tuky | 196,26 g |
Vláknina | 20,55 g |
Cholesterol | 5,09 g |
Sodík | 3,39 g |
Sůl | 8,40 g |
Sacharidy | 64,25 g |
Postup přípravy
Krok 1: Očištěné plíce a vnitřnosti namočíme ve studené vodě aspoň na 1 hodinu. Já nechávám přes noc a pokud dávám ledvinku, rozkrojenou namočím do mléka v jiné misce. Pak vše dobře propereme ve vlažné vodě, dáme do hrnce, zalijeme horkou vodou, osolíme, okořeníme, přidáme část oloupané cibule a vaříme pod pokličkou do měkka.
Krok 2: Vařené plíce a vnitřnosti vyndáme a ponoříme do studené vody. Po schlazení zbavíme zbytků, co se nám nelíbí a nakrájíme na slabé plátky.
Krok 3: Na rozpuštěném másle zpěníme cibuli a zeleninu nakrájenou na malé kousky (můžeme nastrouhat na hrubém struhadle), zaprášíme moukou a osmahneme do růžova.
Krok 4: Pak zeleninu zalijeme vývarem z plíček, dobře rozšleháme, přidáme mléko, necháme přejít varem.
Krok 5: Přidáme citron nakrájený na slabé plátky, ocet, cukr, hořčici a omáčku ještě vaříme za občasného promíchání asi čtvrt hodinky.
Krok 6: Provařenou omáčku přecedíme na nakrájené plíčky, ještě asi 10 minut povaříme s masem a zjemníme smetanou. Podáváme s houskovým knedlíkem.
Zveřejněno 14. 12. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Plíčky na smetaně (pajšl)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zE65
Moje poznámka
Plíčky na smetaně (pajšl)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zE65
Nejnovější recepty
Vepřové nudličky s okurkou
Přidáno před 1 hodinou
Nanuky broskvové
Přidáno před 2 hodinami
Langoše jako ze stánku
Přidáno před 2 hodinami
Broskvová marmeláda II
Přidáno před 2 hodinami
Dýně hokaido s kuřecím masem a špenátem (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 3 hodinami
Ostružinový cheesecake
Přidáno před 4 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Cuketové karbanátky
pesmax před 7 minutami
Stryky z Orlové
sonka.306 před 9 minutami
Kynuté ovocné knedlíky
Veronika1990 před 34 minutami
Borůvkové knedlíky
zackovam před 58 minutami
"Anglická" kořeněná marmeláda ze špendlíků
Jakubaru před 58 minutami
Vepřová játra ve smetanové omáčce s lesními houbami
Sahula před 1 hodinou
Švestkovo-borůvková buchtička
zackovam před 1 hodinou
Škvarkové placky ze staré kuchařky
Jaromila před 1 hodinou
Meruňkový kompot
babca.mz před 2 hodinami
Tématické fráze:
jehněčí plíčky na smetaně,
plíčka na smetaně z divočiny,
pajšl - plíčka na smetaně,
plíčka na smetaně - pajšl,
pajsl na smetane,
jehněčí pajšl,
jak uvařit pajšl,
plíčka na smetaně,
plicky na smetane,
pličky na na smetaně,
pličky,
recept na plíčky na smetaně,
pajšl na smetaně recept,
pajšl recept,
pajšl,
plicky na smetaně recept,
co jsou plíčky,
králičí pajšl,
pličky z divočiny,
vepřové plíčky na smetaně
Suroviny:
plíce vepřové,
srdce vepřové,
ledvinky vepřové,
sůl,
koření divočina,
cibule,
máslo,
zelenina kořenová,
mléko,
citron,
ocet,
cukr,
hořčice,
smetana 12%
Komentáře (3)