Suroviny
Porce: 2-3 porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 907 kJ / 456 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 93,69 g |
Tuky | 1,87 g |
Vláknina | 8,70 g |
Cholesterol | 225 mg |
Sodík | 395 mg |
Sůl | 0,95 g |
Sacharidy | 14,10 g |
Postup přípravy
Krok 1: Srnčí plec nakrájíme na kostky a dáme do mísy. Malinko pokapeme olejem, přidáme rozmarýn, utřený česnek a nasekané feferony. Vše pořádně promícháme a pokud máme dost času, necháme marinovat přes noc, jinak aspoň 3 hodiny.
Krok 2: Na druhý den rozpálíme v hrnci olej, přidáme nasekanou cibuli, kterou necháme jen jemně zrůžovět , pak ji posypeme sladkou paprikou, ale dáváme pozor, abychom ji nespálili, chvilinku restujeme.
Krok 3: Přidáme nakrájené maso, kmín, sůl a opět restujeme.
Krok 4: Pak podlijeme vodou tak do poloviny masa a dusíme téměř doměkka.
Krok 5: Když je maso měkké, můžeme zaprášit troškou hladké mouky, ale není třeba. Stačí přidat rajský protlak a omáčka je zahuštěná tak akorát.
Krok 6: Ještě posypeme majoránkou, několik vteřin provaříme a podáváme. Nejlepší přílohou je pochopitelně knedlík, ale vhodný je i chleba, popřípadě těstoviny.
Zveřejněno 28. 12. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Boubínský srnčí guláš
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2o9W
Moje poznámka
Boubínský srnčí guláš
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2o9W
Nejnovější recepty
Kuřecí steak s rebarborovou omáčkou
Přidáno před 11 hodinami
Čokoládové polevy se smetanou
Přidáno před 15 hodinami
Jahodovo-levandulový džem
Přidáno 5. 6. 2025 18:03
Bramborák s vepřovými nudličkami a zeleninou
Přidáno 5. 6. 2025 13:54
Šátečky s náplní z masa a zelí
Přidáno 5. 6. 2025 13:47
Zapečené housky se sýrem a salámem
Přidáno 5. 6. 2025 13:34
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlý jogurtový koláč s jahodami
Noumik před 7 hodinami
Játrová omáčka
Antonausprag před 9 hodinami
Mechový dort (se špenátem)
Natkaaa před 11 hodinami
Segedínský guláš
Bomber před 12 hodinami
Jahodový smetanový dort (mousse)
MirkaTioka před 12 hodinami
Kefírová rychlovka s ovocem
Jan Nemec před 12 hodinami
Andělsky nadýchaný perník
Martina84 před 13 hodinami
Kynuté buchty, plněné marmeládou
LLakin před 13 hodinami
Anglické palačinky
Witoraz před 14 hodinami
Tématické fráze:
srnčí gulaš,
srnčí guláš video,
jak udelat srnci,
jak udelat srnci gulas,
srnčí plec recepty,
co udelat ze srnčího,
srnci gul?,
recept na zvěřinu srnči video,
srnčí guláš recept,
srnčí gul,
srnčí guláš recepty,
video recept srnčí,
recepty ze srnčího masa,
jak udělat srnčí maso recepty,
srčí guláše,
srnčí guláš s houbami,
srnči plec,
videa priprava srnciho gulase,
srnčí plec recept,
srčí ragu
Suroviny:
plec srnčí,
cibule,
paprika sušená sladká,
majoránka,
kmín celý,
česnek,
feferonka,
rozmarýn čerstvý,
protlak rajčatový,
mouka hladká,
olej,
sůl
Komentáře (17)
http://www.toprecepty.cz/recept/23172-srnci-ragu-o...
http://www.toprecepty.cz/recept/8913-srnci-smes-ra...
http://www.toprecepty.cz/recept/23785-podzimni-jel...
http://www.toprecepty.cz/recept/25012-kanci-ragu-s...
http://www.toprecepty.cz/recept/32299-jehneci-ragu...
http://www.toprecepty.cz/recept/41028-danci-ragu/
http://www.toprecepty.cz/recept/36988-kanci-ragu-s...
No, něco jsem našla, ale tady ne
A našla jsem hned několik receptů na zvěřinové ragů
Danca: Já se snažím každý rok udělat aspoň 1x něco ze zvěřiny.