Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 10 968 kJ / 2 621 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 168,50 g |
| Tuky | 171,42 g |
| Vláknina | 12,45 g |
| Cholesterol | 625 mg |
| Sodík | 2,87 g |
| Sůl | 6,90 g |
| Sacharidy | 34,90 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso opláchneme, osušíme a úzkým delším nožem utvoříme po celé délce masa otvory.
Krok 2: Slaninu a mrkev nakrájíme na delší špalíčky a zasuneme do otvorů v mase. Maso pro lepší držení tvaru utáhneme nití a okořeníme pepřem.
Krok 3: Zbytek mrkve a slaniny, která nám již do masa nevejde nakrájíme na drobnější kousky.
Krok 4: Cibuli nakrájíme nahrubo a dáme ji společně se zbytkem slaniny na lžíci oleje orestovat. Na takto připravený základ vložíme maso a prudce ze všech stran necháme zatáhnout. Zasypeme zázvorem, lehce osolíme, přidáme zbytek mrkve a podlijeme vínem.
Krok 5: Silným varem necháme víno ze čtvrtiny odpařit, hrnec přikryjeme poklicí a slabým varem dusíme doměkka. Občas promícháme a malinko podlijeme.
Krok 6: Měkké maso vytáhneme, odstraníme nitě, naporcujeme a uchováme v teple.
Krok 7: Šťávu ponorným mixérem rozmixujeme, nemusíme úplně dohladka a podle potřeby můžeme dochutit citronovou šťávou. Podáváme s knedlíkem, nebo s rýží.
Krok 8: Maso můžeme dusit i v papiňáku. Po podlití vínem necháme prudkým varem vařit cca 5minut. Poté hrnec uzavřeme tlakovou poklicí a od doby varu dusíme na slabém plameni 35-40minut,podle velikosti masa. Po ochlazení a otevření hrnce je postup stejný, jak je popsáno výše.
Zveřejněno 28. 1. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřová plec na víně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lm6g
Moje poznámka
Vepřová plec na víně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lm6g
Nejnovější recepty
Krůtí prsa s kokosovým mlékem a špenátem
Přidáno před 8 hodinami
Plátky z krkovičky s omáčkou ze zeleného pepře
Přidáno před 14 hodinami
Králík na rajčatech a olivách
Přidáno před 14 hodinami
Mleté maso po čínsku
Přidáno před 15 hodinami
Plněné okurky s kapií
Přidáno před 15 hodinami
Bramborovo-cibulový krém se slaninou
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Malé housky nebo rohlíčky
Evculina84 před 8 hodinami
Kotlety v cidru s jablky a šalvějí
Ted před 10 hodinami
Salát Little Gem (římský) s nivou a vejci
Kajkajak před 11 hodinami
Čočková polévka s párkem
Kajkajak před 12 hodinami
Řezy ORGASMUS
VerkaDvorakova před 14 hodinami
Krkovička z trouby
bint2103 před 14 hodinami
Jablečný štrúdl z domácího těsta
Cadule před 14 hodinami
Kuřecí stehna pečená s rýží z jednoho pekáčku
Hana1234 před 14 hodinami
Kakaový olejový korpus na dort
Mart1neek před 15 hodinami
Frankfurtská polévka s brambory, mlékem a smetanou
Machachar před 15 hodinami
Tématické fráze:
vepřová plec na víně,
vepřove na vině,
vepřová plec recepty,
vepřová plec,
vepřové plecko,
vepřové plecko na víně,
vepřové plecko recepty,
vepřové plecko recepty,
plecko na víně,
plec na vine,
vepřová na víně,
vepřová plec na bílém víně,
recepty z vepřové plece,
vepřová plec recept,
recept na vepřové plecko,
vepř.plec,
plecko recepty,
recepty na vepřové plecko,
vepřové plec na víně,
recept plecko na víně
Suroviny:
plec vepřová,
víno bílé,
slanina gazdovská,
mrkev,
cibule,
zázvor mletý,
olej,
pepř černý,
sůl,
šťáva citronová,
voda,
režná nit
Komentáře (10)
Všem za milé komentáře i hodnocení velice děkuji