Ořechové perníčky s medem z parního hrnce
Netradiční pojetí perníčků najdete v tomto receptu. Lehce lepivé ořechové těsto vytvarujeme na menší bochánky, které připravujeme v parním hrnci. Zdobení hotových perníčků je libovolné, stačí je pocukrovat nebo třeba polít cukrovou polevou a posypat oříšky.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 579 kJ / 1 572 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 43,88 g |
Tuky | 54,81 g |
Vláknina | 9,05 g |
Cholesterol | 387 mg |
Sodík | 1,75 g |
Sůl | 0,21 g |
Sacharidy | 221,35 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do malého kastrůlku vyklepneme vejce, přidáme máslo, med a cukr. Kastrůlek postavíme do vodní lázně a mícháme, až se máslo rozpustí a vše se spojí. Pak přisypeme jedlou sodu, zamícháme a kastrůlek odstavíme z tepla.
Krok 2: Přimícháme mouku, koření a nakonec ořechy. Vzniklé těsto musí být lehce lepivé. Těsto si rozdělíme na stejné kousky a mokrou rukou utvoříme silnější placičky, které naskládáme do nádoby parního hrnce.
Krok 3: Hrnec zaklopíme a zapneme asi na 25-30 minut.
Krok 4: Hotové perníčky opatrně vyndáme z nádoby a nejlépe na mřížce necháme vychladnout.
Perníčky buď jen pocukrujeme nebo polijeme cukrovou polevou nebo čokoládou a dozdobíme podle chuti.
Perníčky buď jen pocukrujeme nebo polijeme cukrovou polevou nebo čokoládou a dozdobíme podle chuti.
Zveřejněno 20. 3. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Ořechové perníčky s medem z parního hrnce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/P9ol
Moje poznámka
Ořechové perníčky s medem z parního hrnce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/P9ol
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Tuňáková pomazánka s cottage a vejci
Přidáno před 5 hodinami
Pečená kuřecí stehna se žampionovo-játrovou omáčkou
Přidáno před 5 hodinami
Meruňkový páj s tvarohem
Přidáno před 11 hodinami
Caesar salát naší rodiny
Přidáno před 12 hodinami
Slávky na asijský způsob
Přidáno před 12 hodinami
Kuřecí roláda s meruňkami a kuskusem
Přidáno 18. 6. 2025 11:00
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sirup z kopřiv
Sarka3 před 1 hodinou
Rychlé vafle bez vajec a cukru
Gourmandise před 1 hodinou
Domácí krtkův dort
Ivinaa před 1 hodinou
Kedlubny do mrazáku
Merylas před 3 hodinami
Nadýchaný perník
ferda30 před 4 hodinami
Krůtí kousky s mrkví a žampiony
Ivca14 před 6 hodinami
Staročeské plátky podlévané pivem
Ivca14 před 6 hodinami
Drobenka na koláč
Pavluska75 před 7 hodinami
Salát z pečené červené řepy a cibule
Jana.Vernerova před 7 hodinami
Tématické fráze:
recept na perníčky,
recepty pro parní hrnec,
perníčky sorechy,
ruske pernicky,
recepty do parního hrnce,
v parním hrnci recept,
muffiny z parniho hrnce,
recept na rychlé perníčky hned měkkéorechove,
moučníky z parního hrnce,
rychlé recepty parní hrnec,
parni hrnec recepty,
orechove placicky s medem,
měkké perníčky ořechové,
tncz nova,
recept na rychlé perníčky láda hruška
Suroviny:
vejce,
máslo,
med,
cukr hnědý,
soda jedlá,
mouka hladká,
koření do perníku,
ořechy mleté
Komentáře (20)
Fotečka je moc pěkná, perníčky jsou fešáci
Sklenku jsem měla opravdu 2 dl. Ale vajíčka mám domácí, možná tady bude problém, že jsou větší než kupovaná.
Když jsem těsto zadělávala, taky se mi zdálo, že té mouky bude na málo tekutin moc. Tak jsem ji přisypávala postupně, ale nakonec jsem ji použila všechnu a těsto fakt bylo lepkavější.
Ještě mě napadlo, jestli to nebude ořechy. Já jsem si odměřila půl skleničky ořechů a pak jsem je teprve umlela.
V původním receptu byly tyhle poměry surovin, ale nebylo tam napsáno, jestli ořechy rovnou mleté nebo ještě celé. Postup jsem taky dodržela podle původního receptu a tu odstavenou vaječnou směs jsem měla dost tekutou. Vážně nevím, co bych poradila
Žížalko, jak to tedy nakonec dopadlo?
Díky za odpověď.
Reny2: myslím, že by to v tom hrnci mohlo jít, jen asi bude menší než parní hrnec, tak se tam asi nevejdou všechny najednou.
MarcelaPa: perníčky jsem pekla dneska dopoledne, zatím teď večer jsou pořád měkké, zůstaly už jen dva, tak nevím, jestli budu moci otestovat trvanlivost, určitě ty zbylé zmizí ráno ke snídani, tak zatím moc neporadím