Ořechové perníčky s medem z parního hrnce

Angel 666 Kuchařka: Angel 666

Moučníky , Perníky 18 názorů

Suroviny

1 velké vejce nebo 2 malá
50 g másla
1 velká lžíce medu
1/2 sklenky hnědého cukru
1/2 lžičky jedlé sody
1,5 sklenky hladké mouky
1/2 lžičky perníkového koření
1/2 sklenky mletých ořechů
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Do malého kastrůlku vyklepneme vejce, přidáme máslo, med a cukr. Kastrůlek postavíme do vodní lázně - tedy vložíme ho do většího kastrolu naplněného vodou a mícháme, až se máslo rozpustí a vše se spojí. Pak přisypeme jedlou sodu, zamícháme a kastrůlek odstavíme z tepla.

  2. Přimícháme mouku, koření a nakonec ořechy. Vzniklé těsto musí být lehce lepivé. Těsto si rozdělíme na stejné kousky a mokrou rukou utvoříme silnější placičky, které naskládáme do nádoby parního hrnce.

  3. Hrnec zaklopíme a zapneme asi na 25 -30 minut.

  4. Hotové perníčky opatrně vyndáme z nádoby a nejlépe na mřížce necháme vychladnout.
    Perníčky buď jen pocukrujeme nebo polijeme cukrovou polevou nebo čokoládou a dozdobíme podle chuti.

Poznámka

Inspirace z ruského webu.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Ořechové perníčky s medem z parního hrnce

  • Angel 666 Angel 666(autor receptu)

    Žížalko, tak to jsem ráda, že se nakonec podařilo, asi raději ta vejce dopíšu do receptu.... pro jistotu ;-).
    Fotečka je moc pěkná, perníčky jsou fešáci :-)):-K

    Odpovědět

  • zizala zizala

    :-)) Tak hlásím, že to bylo velikostí vejce. Přidala jsem jedno malé a bylo to akorát. Perníčky jsou moc dobré, nepřeslazené a ráda jsem si vyzkoušela zase něco nového. Bod za nápad jsem Ti dala hned první den, tak už jen fotku :-8

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Angel 666: S ořechy jsem to udělala stejně, nejdřív jsem je odměřila a pak strouhala. Mouku jsem tedy dala rovnou všechnu :-8:-8

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Angel 666: :-8:-8 :-)) Ještě nijak, čeká to v míse na ráno. Neboj, něco s tím provedu, nebojím se, že bych to musela vyhodit ;-) Dám vědět :-)

    Odpovědět

  • Angel 666 Angel 666(autor receptu)

    Omlouvám se za pozdní odpověď, nebyla jsem celý den doma.
    Sklenku jsem měla opravdu 2 dl. Ale vajíčka mám domácí, možná tady bude problém, že jsou větší než kupovaná.
    Když jsem těsto zadělávala, taky se mi zdálo, že té mouky bude na málo tekutin moc. Tak jsem ji přisypávala postupně, ale nakonec jsem ji použila všechnu a těsto fakt bylo lepkavější.
    Ještě mě napadlo, jestli to nebude ořechy. Já jsem si odměřila půl skleničky ořechů a pak jsem je teprve umlela.
    V původním receptu byly tyhle poměry surovin, ale nebylo tam napsáno, jestli ořechy rovnou mleté nebo ještě celé. Postup jsem taky dodržela podle původního receptu a tu odstavenou vaječnou směs jsem měla dost tekutou. Vážně nevím, co bych poradila :-?

    Žížalko, jak to tedy nakonec dopadlo?

    Odpovědět

  • zizala zizala

    hosta: To mě napadlo hned, takže jsem to vejce dala až k chladnoucí máslové směsi. Vejce bylo velikost L. Zdá se mi, že poměr mouky a tekutiny je trochu nepoměrný. Napadlo mě, zda Jitka neměla menší sklenky, proto se ptám :-) Asi by to chtělo do receptu upřesnit.

    Odpovědět

  • hosta hosta

    zizala: možná bych to vejce vmíchala až do rozpuštěného másla - jestli v teplém másle v horké vodní lázni ten základ spíš nezhoustne.;-) Nebo velikost vajec?

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Jitko, prosím, jak velká je Tvá sklenka? Použila jsem 2 dl a mám z toho sypkou hmotu, rozhodně ne lepivé těsto :-( :-8:-8

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Zajímavý recept, ukládám na vyzkoušení. Parní hrnec sice nemám, ale zkusím normálně nad pařáčkem a uvidím ;-)

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Veľmi pekné a netradične robené. Tiež by ma zaujímalo, ako dlho vydržia. Ak niekto urobí, dajte vedieť. ;-):yes:

    Odpovědět

  • MarcelaPa MarcelaPa

    Angel 666: no právě, já jsem si to taky myslela, že asi hned zmizí, tak je raději zkusím až těsně před svátky.:-D
    Díky za odpověď.

    Odpovědět

  • Angel 666 Angel 666(autor receptu)

    Ještě jsem zapomněla napsat, že ty s rumovou polevou jsou o hodně chutnější než jen ty pocukrované, tak doporučuju určitě polít rumovou polevou :-p :-D

    Odpovědět

  • Angel 666 Angel 666(autor receptu)

    Děkuji všem za reakce :-):-K

    Reny2: myslím, že by to v tom hrnci mohlo jít, jen asi bude menší než parní hrnec, tak se tam asi nevejdou všechny najednou.

    MarcelaPa: perníčky jsem pekla dneska dopoledne, zatím teď večer jsou pořád měkké, zůstaly už jen dva, tak nevím, jestli budu moci otestovat trvanlivost, určitě ty zbylé zmizí ráno ke snídani, tak zatím moc neporadím :-D

    Odpovědět

  • Betyna Betyna

    Tak to je moc zajímavé, to by mě nenapadlo a protože mám parní hrnec, tak vyzkouším!

    Odpovědět

  • MarcelaPa MarcelaPa

    Ráda bych se zeptala, jestli jsou perníčky určeny k rychlé konzumaci nebo vydrží měkké delší čas? Ráda bych je zkusila na Velikonoce.:-)

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: recept na perníčky recepty pro parní hrnec perníčky sorechy ruske pernicky recepty do parního hrnce v parním hrnci recept muffiny z parniho hrnce recept na rychlé perníčky hned měkkéorechove moučníky z parního hrnce rychlé recepty parní hrnec parni hrnec recepty orechove placicky s medem měkké perníčky ořechové tncz nova recept na rychlé perníčky láda hruška