Ořechové perníčky s medem z parního hrnce
Netradiční pojetí perníčků najdete v tomto receptu. Lehce lepivé ořechové těsto vytvarujeme na menší bochánky, které připravujeme v parním hrnci. Zdobení hotových perníčků je libovolné, stačí je pocukrovat nebo třeba polít cukrovou polevou a posypat oříšky.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 6 579 kJ / 1 572 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 43,88 g |
Tuky | 54,81 g |
Vláknina | 9,05 g |
Cholesterol | 387 mg |
Sodík | 1,75 g |
Sůl | 0,21 g |
Sacharidy | 221,35 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Inspirace z ruského webu.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
22. 3. 2015 20:56
Žížalko, tak to jsem ráda, že se nakonec podařilo, asi raději ta vejce dopíšu do receptu.... pro jistotu .
Fotečka je moc pěkná, perníčky jsou fešáci
Fotečka je moc pěkná, perníčky jsou fešáci
22. 3. 2015 12:12
Tak hlásím, že to bylo velikostí vejce. Přidala jsem jedno malé a bylo to akorát. Perníčky jsou moc dobré, nepřeslazené a ráda jsem si vyzkoušela zase něco nového. Bod za nápad jsem Ti dala hned první den, tak už jen fotku
21. 3. 2015 23:45
Angel 666: S ořechy jsem to udělala stejně, nejdřív jsem je odměřila a pak strouhala. Mouku jsem tedy dala rovnou všechnu
21. 3. 2015 23:41
Angel 666: Ještě nijak, čeká to v míse na ráno. Neboj, něco s tím provedu, nebojím se, že bych to musela vyhodit Dám vědět
21. 3. 2015 23:09
Omlouvám se za pozdní odpověď, nebyla jsem celý den doma.
Sklenku jsem měla opravdu 2 dl. Ale vajíčka mám domácí, možná tady bude problém, že jsou větší než kupovaná.
Když jsem těsto zadělávala, taky se mi zdálo, že té mouky bude na málo tekutin moc. Tak jsem ji přisypávala postupně, ale nakonec jsem ji použila všechnu a těsto fakt bylo lepkavější.
Ještě mě napadlo, jestli to nebude ořechy. Já jsem si odměřila půl skleničky ořechů a pak jsem je teprve umlela.
V původním receptu byly tyhle poměry surovin, ale nebylo tam napsáno, jestli ořechy rovnou mleté nebo ještě celé. Postup jsem taky dodržela podle původního receptu a tu odstavenou vaječnou směs jsem měla dost tekutou. Vážně nevím, co bych poradila
Žížalko, jak to tedy nakonec dopadlo?
Sklenku jsem měla opravdu 2 dl. Ale vajíčka mám domácí, možná tady bude problém, že jsou větší než kupovaná.
Když jsem těsto zadělávala, taky se mi zdálo, že té mouky bude na málo tekutin moc. Tak jsem ji přisypávala postupně, ale nakonec jsem ji použila všechnu a těsto fakt bylo lepkavější.
Ještě mě napadlo, jestli to nebude ořechy. Já jsem si odměřila půl skleničky ořechů a pak jsem je teprve umlela.
V původním receptu byly tyhle poměry surovin, ale nebylo tam napsáno, jestli ořechy rovnou mleté nebo ještě celé. Postup jsem taky dodržela podle původního receptu a tu odstavenou vaječnou směs jsem měla dost tekutou. Vážně nevím, co bych poradila
Žížalko, jak to tedy nakonec dopadlo?
21. 3. 2015 18:23
hosta: To mě napadlo hned, takže jsem to vejce dala až k chladnoucí máslové směsi. Vejce bylo velikost L. Zdá se mi, že poměr mouky a tekutiny je trochu nepoměrný. Napadlo mě, zda Jitka neměla menší sklenky, proto se ptám Asi by to chtělo do receptu upřesnit.
21. 3. 2015 17:59
zizala: možná bych to vejce vmíchala až do rozpuštěného másla - jestli v teplém másle v horké vodní lázni ten základ spíš nezhoustne. Nebo velikost vajec?
21. 3. 2015 17:32
Jitko, prosím, jak velká je Tvá sklenka? Použila jsem 2 dl a mám z toho sypkou hmotu, rozhodně ne lepivé těsto
21. 3. 2015 09:25
Zajímavý recept, ukládám na vyzkoušení. Parní hrnec sice nemám, ale zkusím normálně nad pařáčkem a uvidím
21. 3. 2015 07:18
Veľmi pekné a netradične robené. Tiež by ma zaujímalo, ako dlho vydržia. Ak niekto urobí, dajte vedieť.
21. 3. 2015 00:06
Angel 666: no právě, já jsem si to taky myslela, že asi hned zmizí, tak je raději zkusím až těsně před svátky.
Díky za odpověď.
Díky za odpověď.
20. 3. 2015 22:30
Ještě jsem zapomněla napsat, že ty s rumovou polevou jsou o hodně chutnější než jen ty pocukrované, tak doporučuju určitě polít rumovou polevou
20. 3. 2015 22:28
Děkuji všem za reakce
Reny2: myslím, že by to v tom hrnci mohlo jít, jen asi bude menší než parní hrnec, tak se tam asi nevejdou všechny najednou.
MarcelaPa: perníčky jsem pekla dneska dopoledne, zatím teď večer jsou pořád měkké, zůstaly už jen dva, tak nevím, jestli budu moci otestovat trvanlivost, určitě ty zbylé zmizí ráno ke snídani, tak zatím moc neporadím
Reny2: myslím, že by to v tom hrnci mohlo jít, jen asi bude menší než parní hrnec, tak se tam asi nevejdou všechny najednou.
MarcelaPa: perníčky jsem pekla dneska dopoledne, zatím teď večer jsou pořád měkké, zůstaly už jen dva, tak nevím, jestli budu moci otestovat trvanlivost, určitě ty zbylé zmizí ráno ke snídani, tak zatím moc neporadím
20. 3. 2015 20:07
Tak to je moc zajímavé, to by mě nenapadlo a protože mám parní hrnec, tak vyzkouším!
20. 3. 2015 17:44
Ráda bych se zeptala, jestli jsou perníčky určeny k rychlé konzumaci nebo vydrží měkké delší čas? Ráda bych je zkusila na Velikonoce.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Domácí ovocné přírodní bubble tea
Přidáno před 6 hodinami
Makovec bez mouky s kysanou smetanou
Přidáno před 15 hodinami
Strouhaný koláč s jablky
Přidáno před 15 hodinami
Vepřové kotlety na zelenině a houbách
Přidáno před 16 hodinami
Sýrový chléb
Přidáno před 17 hodinami
Kuřecí závitky s mozzarellou a chřestem
Přidáno před 18 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Sachr dort z jablek
marie.ledlova@email.cz uvařil před 2 hodinami
Fazolová polévka s mrkví a libečkem
TondaJ uvařila před 2 hodinami
Polévka z kuřecích hřbetů
Gregusa uvařila před 3 hodinami
Těsto na pizzu
sarahaj uvařil před 5 hodinami
Domácí vánočka
Andyscha uvařila před 7 hodinami
Štikozubec argentinský s thajskou omáčkou
Ondraska uvařila před 8 hodinami
Čevabčiči s bramborem
8181bartova uvařila před 8 hodinami
Ruské chlebíčky - zapečené
slavka744 uvařila před 9 hodinami
Chutné vafle
PetraJ7 uvařila před 9 hodinami
Jednoduché vynikající langoše
Hankapa uvařila před 9 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Pět znamení horoskopu, která musí mít na talíři brambory: Býci je milují gratinované, Raci jako kaši a Ryby si libují v polévce
Jak na dokonalé houskové knedlíky: Podle receptu knedlíkového mistra Petra Kosinera je zvládnou i začátečníci
Čína z kuřecího masa s rýží: Rychlá česká varianta se speciální směsí koření je křehká a šťavnatá, skvěle chutná s rýží
Další recepty
Tématické fráze: recept na perníčky recepty pro parní hrnec perníčky sorechy ruske pernicky recepty do parního hrnce v parním hrnci recept muffiny z parniho hrnce recept na rychlé perníčky hned měkkéorechove moučníky z parního hrnce rychlé recepty parní hrnec parni hrnec recepty orechove placicky s medem měkké perníčky ořechové tncz nova recept na rychlé perníčky láda hruška
Suroviny: vejce, máslo, med, cukr hnědý, soda jedlá, mouka hladká, koření do perníku, ořechy mleté
Ořechové perníčky s medem z parního hrnce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/P9ol
18 názorů