Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ananasové řezy s kokosem

Osvěžující ananasové řezy s jemným kokosovým krémem, je skvělou volbou pro všechny, kteří si chtějí dopřát exotický a lahodný dezert. Můžete si ho dopřát, jako sladkou tečku po běžném dni, nebo ho připravit pro slavnostní příležitost.

Hodnocení receptu je 4,9 (28×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Miquel Miquel

Náročný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 65 min Doba tepelné úpravy: 15 min

80 min (65 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie23 784 kJ /
5 685 kcal
Bílkoviny77,36 g
Tuky306,65 g
Vláknina22,44 g
Cholesterol 1,09 g
Sodík 676 mg
Sůl2,18 g
Sacharidy622,83 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ananas necháme okapat a potom ho rozmixujeme. Vejce s cukrem vyšleháme. Přidáme rozmixovaný ananas, šťávu z kompotu a šleháme. Přidáme jogurt a olej. Dobře zašleháme. Krok 2: Mouku smícháme s práškem do pečiva a kokosem. Přisypeme ji do předcházející směsi a dobře promícháme. Krok 3: Těsto nalijeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v předehřáté troubě na 180 °C 15-20 minut do růžova. Pak piškot necháme vystydnout. Krok 4: Želatinu namočíme do studené vody. Kokosové mléko, strouhaný kokos a cukr zahřejeme. Do horkého mléka zamícháme nabobtnalou a vymačkanou želatinu. Necháme vystydnout. Krok 5: Smetanu vyšleháme dotuha a opatrně ji promícháme společně s Malibu a vychladlým kokosovým mlékem. Krok 6: Krém rovnoměrně rozprostřeme na vychladlý piškot a dáme ztuhnout do lednice. Krok 7: Ztuhlý krém ozdobíme cik cak rozehřátou mléčnou čokoládou nebo můžeme posypat kokosem.

TIP: Jak otevřít čerstvý kokos

Zveřejněno 23. 5. 2015

Poznámka autora Miquel

Fotopostup zde: http://sladkyaslanydulceysaladodomains.tumblr.com/...

*Je-li kokosové mléko v plechovce částečně ztuhlé, tak nejdříve krátce zahřejeme celý obsah plechovky (většinou mívá 400 ml) a až poté odměříme 300 ml.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ananasové řezy s kokosem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/r62w

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ananasové řezy s kokosem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/r62w

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (28)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

:-)<3:yes::yes: Pěkný recept i krásné foto. :-K

pipre: :yes::-) Tak to mě těší. Hezká foto :-p:yes:

Miquel: Tak jsem je dnes udělala a podařily se mně :-) Řezy jsou vynikající!! Bodík je zasloužený!! :-) Dovolila jsem si přidat fotečku :-)

Anna Kocikova: Děkuji :-8:-K

Nádherné řezy:-Kperfektní fotopostup:-*:yes:Jako vždy krása:-p

pipre: tak to mě těší :yes::-K určitě se ti povede ;-)

Tak tvůj recept mně přišel právě vhod :-) Hledám něco zajímavého pro zítřejší posezení s kamarádkami u příležitosti oslav mých narozenin :-) Jestli se mně moučník povede, přidám foto :-):yes:+

Děkuji :-K

Výstavní kousky, jsi moc šikovný ;-):-D:yes:

Moc pekne!!! Mohla by ses tim zivit!:-)

Také přidávám 12.bod a chválu, řezy jako ze žurnálu ;-):-p:-K:yes:

Děkuji všem za milé komentáře :-K

+11:yes: :-O nádherné :-p:-K

nádherné rezy..:-K:yes:

Takovéhle vyrovnané krásné dortíky máš jen ty a Bahulka:yes: - apage, satanas:-D

:yes: vypadají nádherně

Nadherny dezert:yes:, jsi mistr prezentace..

:yes: krása:yes:

Krásná kompozice :-*:-p:yes:

Bahula, Inka1: Děkuji :-K
maiva, ivulinka: :-O Tý jo, na vteřinu přesně jste obě odeslali komentář. Díky :-K

Radost pohledět:yes:

Pěkné lákadlo:-p+:yes:

:-O Kokos a ananas nááádherná kombinace :-D:yes::yes:

Dokonalé :yes::-K

srettka: :-D Díky :-K

A máme tu další profesionální sladké zátiší :yes: ;-)

Tématické fráze:
ananasove rezy, ananasové řezy z ananasového kompotu, kokosovo ananasové řezy, piškot s ananasem, kokosové řezy, řezy s ananasem a kokosem, nejlepsi rezy z ananasem, kokosové řezy s ananasem, ananasový řez, ananasove řezy recept, malibu řezy, řezy s ananasem, piškotové řezy s ananasem, nejlepší ananasové řezy, ananasový řez s kokosem, jogurtové ananasové řezy, buchta z kompotovaného ananasu, kokosova buchta s ananasem, top recepty cz ananasové řezy, kokosovo ananasový řez

Suroviny:
cukr, vejce, kompot ananasový, šťáva z kompotu, jogurt bílý, olej, mouka hladká, kokos strouhaný, kypřící prášek do pečiva, mléko kokosové, cukr, želatina, smetana ke šlehání, likér, kokos strouhaný, čokoláda mléčná

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu